Connect with us

رویداد های اخیر

حنا ربانی در دیدار با حنفی: نباید درگیر اشتباه‌های گذشته شویم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دفتر عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی با حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجه‌ی پاکستان که صبح روز گذشته (سه‌شنبه، ۸ قوس) در رأس یک هیئت عالی‌رتبه‌ به کابل آمده، خبر داده است.

در اعلامیه دفتر آقای حنفی آمده است که در این دیدار شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم و شماری دیگر از مقام‌های امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

آقای حنفی ضمن خوش‌آمدید به هیئت پاکستانی، گفته است که: «افغانستان و پاکستان روابط تاریخی، دینی و فرهنگی دیرینه دارند و ما خواهان گسترش بیش‌تر روابط میان دو کشور هستیم.»

آقای حنفی، با قدردانی از دولت پاکستان به خاطر میزبانی مهاجران افغان در طی چهار دهه‌ی گذشته، افزوده که با حاکمیت امارت اسلامی امنیت سراسری در کشور تأمین شده، فساد اداری از میان رفته و کشت و قاچاق مواد مخدر نیز متوقف شده است.

حنفی تأکید کرده که افغانستان پُل اتصال میان آسیای مرکزی و جنوبی است و «ما به خاطر تطبیق پروژه‌های بزرگ هم‌چون تاپی، تاپ، کاسا ۱۰۰۰ و خط آهن پشاور-کابل-ترمذ آماده‌ی هم‌کاری هستیم» که با عملی‌شدن این پروژه‌ها، روابط اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور و کشورهای منطقه افزایش می‌یابد.

معاون اداری ریاست‌الوزرا خاطرنشان کرده است:«ما در تلاش میکانیزه ‌شدن تجارت زغال می‌باشیم و به همین منظور کمیته‌ی مشترک باصلاحیت بین‌الوزارتی ایجاد شده است. هم‌ چنان کمیته‌ی ملی بنادر به خاطر فراهم‌آوری تسهیلات در زمینه‌ی تجارت و ترانزیت توظیف شده است.»

همچنان آقای حنفی، سرمایه‌گذاران پاکستانی را به خاطر سرمایه‌گذاری در افغانستان در بخش‌های معادن، انرژی و زراعت تشویق کرده و افزوده که امارت اسلامی خواهان همکاری پاکستان در زمینه‌های تسهیل ویزا برای افغان‌ها و رهایی زندانیان افغان است.

در همین حال، ‏حنا ربانی کهر گفته است: «ما کشور‌هایی را سراغ نداریم که مانند افغانستان و پاکستان مشترکات زیاد داشته باشند.» او افزوده که پس از ۴۰ سال، فرصت‌های بسیار در افغانستان فراهم شده است و به سود هر دو کشور می‌باشد.

خانم کهر، در این دیدار با اشاره به این که یک میکانیزم برای رفت‌وآمد در بندرها میان دو کشور ساخته شود، گفته است که مشکلات به‌وجودآمده باید هرچه زودتر حل شود و به خاطر رهایی زندانیان افغان میکانیزمی وجود دارد و برای حل آن نیاز به زمان بیش‌تر است.

‏حنا ربانی کهر با تأکید بر این که پاکستان به تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد، افزوده است که از فرصت‌های به‌ دست ‌آمده باید استفاده‌ی اعظمی صورت گیرد و «نباید درگیر اشتباه‌های گذشته شویم. ما باید یک محیط خوب برای گسترش مناسبات تجارتی و تماس مردم با مردم را ایجاد و چالش‌ها را به فرصت مبدل سازیم.»

از سویی هم، محمد صادق، نماینده‌ی ویژه‌ پاکستان برای افغانستان، گفته است: «ما به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم و از این که در افغانستان امنیت تأمین شده است، ما باید کار و سرمایه‌گذاری بیش‌تر به خاطر رفاه و آسایش شهروندان دو کشور کرده و برای حل مشکلات تمرکز کنیم.»

درهمین حال، ‏شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم در این دیدار با اشاره به تأمین امنیت سراسری در افغانستان و مشترکات دینی، فرهنگی و زبانی میان دو کشور، گفته است که باید از فرصت‌ها برای رفاه و پیش ‌رفت اقتصادی شهروندان دو کشور استفاده صورت گیرد.

رویداد های اخیر

معاون صدراعظم قزاقستان: میزان دادوستد تجارتی خود را با افغانستان افزایش می‌دهیم

Published

on

(Last Updated On: )

معاون صدراعظم قزاقستان می‌گوید که این کشور می‌خواهد از راه ترکمنستان مبادلات تجارتی خود را با افغانستان افزایش دهد تا میزان دادوستد از یک میلیارد به سه میلیارد دالر در سال برسد.

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در این زمینه گفته است: «ما در حال کار روی ساخت یک مسیر بدیل هستیم تا از طریق ترکمنستان مبادلات تجارتی را با افغانستان افزایش بدهیم. امیدواری‌ها این است که این مسیر تجارت قزاقستان با افغانستان را از یک میلیارد دالر به سه میلیارد دالر در سال افزایش دهد.»

ژومانگارین افزوده که قزاقستان خواهان افزایش صادرات آرد و گندم به افغانستان است. به تازگی قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لوژستیکی بزرگ در ولایت هرات که می‌تواند ۱۰۰ میلیون تُن نفت را ذخیره کند، با امارت اسلامی به توافق رسیده‌اند.

در همین حال، شماری از آگاهان اقتصادی به این باوراند که افزایش تجارت و ترانزیت افغانستان با کشورهای منطقه می‌تواند بر رُشد اقتصاد کشور تاثیر مستقیم داشته باشد.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی گفت: «قزاقستان یکی از کشورهای غنی از نگاه داشتن منابع طبیعی است و همچنان بیشتر متکی به زراعت و کشاورزی است. بنابراین، هرگاه افغانستان روابط درست با قزاقستان داشته باشد، می‌تواند از تجارب آن کشور در امر استخراج معادن و همچنان میکانیزه کردن زراعت استفاده لازم کند.»

گفتنی است که قزاقستان نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه‌ آن ‌کشور بیرون کرده است و این کار می‌تواند منجر به گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و تجارتی میان دو کشور شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم آلمان: مهاجران جنایت‌کار اخراج‌ می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: )

صدراعظم آلمان گفته است که مجرمان حتی اگر از افغانستان یا سوریه آمده باشند، باید از این کشور اخراج شوند. اولوف شولتز این اظهارات را در واکنش به حمله یک‌ شهروند افغان بر تجمع مخالفان اسلام در شهر منهایم آلمان که منجر به کشته‌شدن یک افسر پولیس و زخمی‌شدن ۴ تن دیگر شد، بیان کرده است.

اولوف شولتز امروز (پنج‌شنبه، ۱۷ جوزا) طی یک‌ سخنرانی در بوندستاگ یا پارلمان آلمان خاطرنشان کرد که مهاجران افغان و‌ سوریه که مرتکب جنایت می‌شوند، باید به کشورشان برگردند.

او افزوده است: «من خشمگین می‌شوم وقتی کسی‌که در اینجا به‌دنبال حفاظت است، مرتکب شدیدترین جنایات می‌شود. این جنایت‌کاران حتا اگر از سوریه یا افغانستان آمده باشند، اخراج خواهند شد.»

وی تأکید کرده است که در آلمان جایی برای «جنایت‌کاران جدی و تهدیدات ترویستی» وجود ندارد.

شولتز تصریح کرد که وزارت داخله آلمان در تلاش است تا امکان اخراج‌ مجرمان و افراد خطرناک به افغانستان و‌ سوریه را فراهم کند.

پیش از این، مقام‌های دیگر آلمان از جمله وزیر امور داخله و وزیر امور خارجه این کشور بر اخراج‌ مهاجران افغان تأکید کرده بودند‌.

Continue Reading

رویداد های اخیر

علاقمندی روز افزون روسیه برای ساختن روابط با امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: )

رییس جمهور روسیه بر ایجاد رابطه‌ی نزدیک میان کابل و مسکو تأکید کرده است. ولادیمیر پوتین، در حاشیهٔ نشست بین‌المللی اقتصادی سنت پیترسبرگ در صحبت با خبرنگاران گفته امارت اسلامی در افغانستان قدرت را به دست دارد و این واقعیت باید درک شود.

او ثبات در افغانستان را برای مسکو مهم دانسته و از امارت اسلامی خواستار ایجاد حکومت فراگیر نیز شده است.

درتازه ترین مورد ولادیمیرپوتین، رییس جمهور روسیه گفته که مسکو می‌خواهد با امارت اسلامی رابطه ایجاد کند. پوتین که در حاشیه نشست بین‌المللی اقتصادی سنت پیترسبرگ با خبرنگاران صحبت می‌کرد تأکید کرده است که امارت اسلامی در افغانستان قدرت را به دست دارند و باید با این وقعیت کنار آمد.

پوتین می‌گوید: «ما همیشه به این باور بوده ایم که باید با واقعیت‌ کنار بیاییم. طالبان (امارت اسلامی) در افغانستان قدرت را در دست دارند. ما باید با حکومت طالبان (امارت اسلامی) روابط ایجاد کنیم.»

پوتین تصریح کرده است که برای روسیه و ازبکستان ثبات در افغانستان نسبت به فرصت‌های اقتصادی خیلی مهم است و اما او از امارت اسلامی می‌خواهد تا به وعده‌های خود در مورد ایجاد حکومت همه‌شمول عمل کند.

پوتین افزوده است که: «برای ما و ازبکستان امنیت و ثبات در افغانستان نسبت به فرصت‌های اقتصادی خیلی مهم می‌باشد، طالبان (امارت اسلامی) به وعده‌های خود در مورد موضوع  خیلی حساس یعنی ایجاد حکومت همه‌شمول با اشتراک تمام اقوام و گروه‌های سیاسی عمل کنند. موضوعات کلان در سطح شورای امنیت سازمان ملل هم باید بحث و حل گردد.»

در کمتر از دوهفته اخیر مقام‌های دولت روسیه در سطوح مختلف بر گسترش تعامل میان کابل و مسکو تأکید کرده اند. پیشتر، سرگی لاوروف، وزیر خارجهٔ روسیه نیز گفته بود که مسکو می‌خواهد نام امارت اسلامی را از فهرست سازمان‌های تروریستی آن کشور حذف کند. ضمیرکابلوف نماینده خاص روسیه برای افغانستان نیز اخیراً گفته که امارت اسلامی دیگر دشمن روسیه پنداشته نمی‌‌شود.

در همین حال امارت اسلامی از گسترش روابط با روسیه استقبال می‌کند و تأکید دارد که افغانستان در چارچوب سیاست متوازن خواستار داشتن روابط نیک با همه کشورها است.

روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، امارت اسلامی را درج فهرست گروه‌های ممنوعه در آن کشور کرده است، اما پس از روی کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی در افغانستان در کمتر از سه سال گذشته رابطه‌ی خوبی با امارت اسلامی بر قرار کرده و افزون بر پذیرش دیپلومات‌های امارت اسلامی همواره در نشست‌های بین‌المللی بر حمایت از حکومت سرپرست افغانستان موقف‌گیری کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!