Connect with us

اخبار ساحوی

حکومت افغانستان 650 زندانی را از بازداشتگاه بگرام رها کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

کمیته رسیدگی به پرونده های زندانیان بگرام ششصد و 50 تن از افرادی را که به دلایل اتهام به فعالیت تروریستی و به جرم داشتن ارتباط با طالبان و گروه های مرتبط به القاعده از سوی نیرو های امریکایی بازداشت شده بودند رها کرد.

حکومت افغانستان در بهار امسال پس از تنش های طولانی توانست اداره این زندان جنجالی را از نیرو های امریکایی بدست گیرد.

این کمیته پس از بررسی پرونده 760 زندانی  در بگرام 650 تن آنان را از بند رها کرد.

عبدالشکور دادرس عضو کمیته رسیدگی به پرونده‌های زندانی های بگرام گفت:” این افراد به اتهام همکاری با طالبان و گروه القاعده ازخانه، محل کار ویا هم از بازار به عنوان قومندان های طالبان ویا هم قومندان حزب اسلامی در سالهای گذشته بازداشت شده و به زندان انداخته شده بودند”.

کمیته رسیدگی به پرونده‌ های زندانیان بگرام تا کنون روشن نساخته است که در زندان بگرام چی تعداد زندانی بسر میبرند، اما در بهار امسال که نیروهای آمریکایی مسوولیت این زندان را به دولت افغانستان واگذار کرد، سه هزار و ۸۵ زندانی در آن نگهداری می‌شدند که دستکم 600 زندانی آن خطرناک خوانده شده بود.

قابل ذکر است که سه ماه قبل نیز کمیته رسيدگی به دوسیه های زندانیان بگرام، حُکم آزادی ٤٣٣ تن از زندانیان بگرام را صادر کرد که بعداً آنان رها گرديدند.

به گفته عبدالشکور دادرس عضو این کمیته” زندانیان در بگرام که اکثریت نه بلکه تمام آنان متهم به این استند که باید خطرنان باشند حال آنکه مطابق به قوانین افغانستان خطرناک بودن افراد را در آنجا برای ما تعریف نکردند و میگفتند که ممکن است برای تامین امنیت آینده افغانستان خطرناک قرار بگیرند که هیچ نوع تکنالوژی و راپوری برای اثبات خطرناکی آنان وجود نداشت”.

رهایی زندانیان طالب از بازداشتگاه های دولت افغانستان همواره واکنش نهاد های دفاع از حقوق بشر و جامعه مدنی را به دنبال داشته است. این نهاد ها باور دارند که شماری زیادی از زندانیان طالب پس از رهایی به صفوف طالبان یکجا میشوند.

بازداشت گاه بگرام محلی که دستکم یازده سال میشود که تحت نظارت نیرو های امریکایی قرار دارد و این زندان از بزرگترین بازداشتگاه‎ های افغانستان به حساب میرود که در آن افرادی از اعضای گروه طالبان، القاعده و دیگر مخالفان مسلح خارجی و داخلی در بند به سر میبرند.

Advertisement

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران کنترول بر مسیر راهبردی را تشدید کرد

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

Published

on

در حالی‌که وضعیت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده همچنان مبهم باقی مانده است، گزارش‌ها از افزایش کنترول ایران بر تنگه راهبردی هرمز حکایت دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

محمدباقر قالیباف، رئیس پارلمان ایران گفته است که هرگونه آتش‌بس واقعی زمانی امکان‌پذیر است که محدودیت‌ها بر تجارت دریایی ایران برداشته شود. او محاصره دریایی را نقض توافقات احتمالی خوانده است.

سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرده است که دو کشتی خارجی به دلیل تخطی از مقررات و نداشتن مجوز توقیف شده‌اند. در همین حال، منابع امنیتی از تیراندازی به یک کشتی دیگر بدون وارد شدن خسارت خبر داده‌اند.

ایالات متحده این اقدامات را «دزدی دریایی» توصیف کرده و در مقابل، به اجرای محاصره دریایی و رهگیری برخی کشتی‌های ایرانی ادامه داده است.

این وضعیت باعث نگرانی در بازارهای جهانی انرژی شده و بهای نفت خام برنت به بالای ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسیده است.

در همین حال، تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان طرفین تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این تنش‌ها می‌تواند مسیر تجارت جهانی انرژی را با خطر جدی روبه‌رو سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: در صورت نرسیدن به توافق حملات علیه ایران را از سر می‌گیریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در اظهاراتی تازه گفته است که ایران «چاره‌ای جز فرستادن» مذاکره‌کنندگان به دور جدیدی از گفتگوها به پاکستان ندارد.

ترمپ در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم در نهایت به یک توافق خوب خواهیم رسید. ما در موقعیت بسیار قوی برای مذاکره قرار داریم.»

وقتی از او پرسیده شد که اگر مذاکرات خوب پیش برود آیا آتش‌بس را تمدید خواهد کرد یا خیر، ترمپ گفت: «نمی‌خواهم این کار را انجام دهم. ما وقت زیادی نداریم.»

او اشاره کرد که ایالات متحده آماده است در صورت عدم رسیدن به توافق، حملات علیه ایران را از سر بگیرد.

وی افزود: «انتظار دارم بمباران ادامه پیدا کند، چون فکر می‌کنم این روش، رویکرد بهتری برای ورود به مذاکرات است. اما ما آماده‌ایم. یعنی نیروهای نظامی کاملاً آماده اقدام هستند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!