Connect with us

تجارت

حکومت وحدت ملی در جمع آوری پول های کابل‌بانک به ناکامی متهم شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

در سال 2010 کل بدیهی ها این بانک به 987 میلیون دالر می رسید که با باز شدن پرونده کابل بانک در زمان حکومت کرزی 370 میلیون دالر آن جمع آوری شد.

پس از بازگشایی این پرونده در آغاز کار حکومت ملی تنها این حکومت توانسته 78 میلیون دالر آن را جمع آوری کند.

دیدبان شفافیت افغانستان می گوید که بر بنیاد قانون قرار بود بدهکاران از ملکلیت های منقول و غیر منقول شان این پول را پرداخت کنند اما برخورد سیاسی حکومت و ضعف نهاد های عدلی و قضایی دو عامل است که روند جمع آوری پول ها را تا اکنون ناکام کرده است.

ناصر تیموری، پژوهشگر دیدبان شفافیت در مورد به آریانانیوز گفت: “حکومت وحدت ملی با قضیه کابل بانک برخورد سیاسی کرد و نهاد های حکومتی هم ظرفیت این را نداشتن که این پول را دوباره برگردانند.”

شیرخان فرنود با سپری کردن ده سال زندان و پرداختن بیش از 334 میلیون دالر و خلیل الله فیروزی نیز با ده سال زندان و پرداختن بیش از 137 میلیون دالر محکوم شدند.

در کنار این دو تن که اکنون یکی از آنان وفات کرده است 12 تن دیگر در زندان اند و 16 نفر دیگر هم زیر تعقیب عدلی قرار دارند.

اما جمشید رسولی سخنگوی دادستانی کل کشور برخورد های سیاسی با این پرونده را رد می کند.

آقای رسولی در مورد چنین اظهار داشت: “ما یک نهاد مستقل هستیم و وظیفه خود را مطابق قانون پیش می بریم. اجرات ما در پرتو قانون و مطابق احکام قانون صورت گرفته است.”

اما اکنون که شیرخان فرنود یکی از بدهکاران اصلی کابل بانک وفات کرده است نتیجه پرونده آن به کجا خواهد رسید؟

وحید الله فرزه یی یک تن از آگاهان حقوقی می گوید: “مجازات با فوت شان ساقط می شود. اما پول های که بدهکار است این پول را باید از اموال منقول اش گرفته شود و ورثه اش مجبور به پرداخت این پول اند اما جریمه نقدی آن نیز ساقط می شود.”

کابل بانک در سال 2010 میلادی  به دلیل بدهکاری های غیر قانونی به ورشکستی مواجه شد.

به اساس آمار هنوز هم  بیش از پنج صد میلیون دالر کابل بانک نزد بدهکاران این بانک باقی مانده است.

گزارشگر: سمیرا ظفری

Advertisement

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم تاتارستان روسیه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور اشتراک در پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام عازم جمهوری تاتارستان شد.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آقای عزیزی در راس یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به دعوت رسمی رستم مینی خانوف، رئیس جمهور تاتارستان به تاتارستان سفر کرد.

قرار است پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام به تاریخ ۱۴ ماه می الی ۱۹ماه می سال روان میلادی در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار گردد.

Continue Reading

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و پاکستان در مورد یک میکانیزم تازه برای رفت و آمد موترهای باربری توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی خبر داده است که افغانستان و پاکستان بر صدور یک سند موقت برای رانندگان موترهای باربری به توافق رسیده اند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفت که رانندگان و کلینران موترهای حامل کالاهای تجارتی از افغانستان و پاکستان باید برای عبور از گذرگاه‌ها این سند را با خود داشته باشند.

بر بنیاد این اطلاعیه، سند مذکور برای افغان‌ها در سفارت پاکستان در کابل و قونسلگری این کشور در کندهار توزیع می‌شود.

برای پاکستانی‌ها، این سند در دفتر اتشه ترانسپورتی افغانستان در پشاور و کویته داده می‌شود.

وزارت ترانسپورت از مالکان و رانندگان موترهای باربری خواسته است که الی اول جوزا اسناد مورد نیاز خود را به شرکت‌های ترانسپورتی مربوطه خود تسلیم نمایند.

این وزارت هشدار داده است که سر از تاریخ اول جوزا، موترهای باربری نمی‌توانند بدون سند تازه به این دو کشور رفت و آمد کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!