رویداد های اخیر

خلیلزاد نشست مسکو را دیپلوماسی سازنده در راستای حمایت از روند صلح افغانستان خواند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۳۹۹)

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نشست مسکو را دیپلوماسی سازنده در راستای حمایت از روند صلح افغانستان عنوان کرده است.

آقای خلیلزاد در یک سلسله توییت هایی گفته است که نشست دو روزه ترویکای گشترده در مسکو را به پایان رسانده است.

وی گفته است که در این نشست: “ما هیات های جمهوری اسلامی و طالبان که شامل بسیاری از رهبران برجسته بودند، را تشویق کردیم تا برای اشتراک در نشست رهبران در اوایل آپریل در استانبول که مرحله مهم بعدی در روند صلح است آماده شوند.”

آقای خلیلزاد همچنان از گزینش ژان آرنو به ‌عنوان نماینده ویژهٔ سرمنشی سازمان ملل متحد در‌ امور افغانستان و‌ منطقه نیز استقبال استقبال کرده است.

این در حالی است که روسیه میزبان از نشست ترویکای که شامل امریکا، روسیه، چین و پاکستان است، در مورد روند صلح افغانستان در مسکو میزبانی کرد.

در پایان این نشست، این چهار کشور با صدور اعلامیه مشترکی از طرف های درگیر خواستند که تن به آتش‌بس فراگیر بدهند.

در این اعلامیه آمده است:” ما از همه طرف‌های درگیر در افغانستان دعوت به کاهش خشونت‌ها در این کشور می‌کنیم و از گروه طالبان هم می خواهیم از حملات بهاره برای جلوگیری از تلفات انسانی و به منظور ایجاد شرایط برای دستیابی به حل و فصل سیاسی از راه مذاکره خودداری کند.”

کشورهای شرکت کننده در نشست مسکو از طرف‌های مذاکره کننده در افغانستان خواستار آغاز گفت‌وگوها در مورد مسائل اساسی از جمله ایجاد شرایط برای صلح و ثبات در این کشور و محتویات نقشه راه سیاسی شدند تا منجر به تشکیل کابینه دولت فراگیر شود.

در اعلامیه همچنان آمده است:” در این زمان حساس، چهار کشور (روسیه، چین، امریکا و پاکستان) از طرف‌های درگیر افغانستان می‌خواهند وارد مذاکره شده و توافقنامه صلح امضاء کنند تا به جنگ چهل ساله در افغانستان پایان دهد.”

اعلامیه افزوده است که:” همان طور که در قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل گفته شده است، ما از احیای امارت اسلامی در افغانستان حمایت نمی‌کنیم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان و شورای عالی مصالحه ملی می‌خواهیم بطور آشکارا با شرکای از گروه طالبان به منظور دستیابی به راهکار در مذاکرات همکاری کند.”

در ادامه اعلامیه گفته شده است که:” در بیانیه به تامین امنیت افغانستان و کمک به این کشور توجه خاص می شود. ما از همه افغان‌ها ازجمله دولت این کشور و گروه طالبان می‌خواهیم تا تضمین کنند که گروه‌های هراس‌افگن و افراد بطور انفرادی از خاک افغانستان برای تهدید امنیتی سایر کشورها استفاده نمی کنند.”

شرکت کنندگان در نشست در اعلامیه خود خاطرنشان کردند که توافقنامه صلح باید حاوی ماده‌ای در دفاع از حقوق همه مردم افغانستان ازجمله زنان، مردان، کودکان، قربانیان جنگ و اقلیت‌های قومی و در راستای تمایل مردم افغانستان برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور خود باشد.

در نشست مسکو علاوه بر نماینده‌گان کشورهای روسیه، چین، امریکا و پاکستان به عنوان طرف‌های اصلی و نیز طرف‌های افغان، نماینده‌گانی از قطر و ترکیه نیز حضور داشتند.

Trending

خروج از نسخه موبایل