Connect with us

اخبار ساحوی

دنفورد: هنوز زود است که درباره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان سخن گفت

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

جنرال جوزف دنفورد، فرمانده ستاد مشترک نیروهای ایالت متحده امریکا، می‌گوید که از خروج نیروهای کشور اش از افغانستان مطمین نیست.

آقای دنفورد، که روز گذشته در یک نشست خبری مشترک با سرپرست وزارت دفاع امریکا با خبرنگاران سخن می‌گفت ،همچنان افزوده است که هرگونه توافق‌نامه صلح در افغانستان، ارتباط می‌گیرد به چگونه‌گی اوضاع امنیتی در آن کشور.

در همین حال، رئیس ستاد مشترک نیروهای ایالات متحده، اظهار داشته است که نیروهای افغان بدون کمک‌های نیروهای ائتلاف به رهبری امریکا قادر به تأمین امنیت کشور شان نیستند و این معلوم نیست که آنان چه وقت قادر به تأمین امنیت کشور شان به تنهایی خواهند شد.

آقای دنفورد، افزوده است که امریکا در حال حاضر بیشتر روی زمینه‌سازی گفت‌وگوهای میان‌ افغانان تمرکز دارد و خروج این نیروها وابسته به شرایط در افغانستان خواهد بود.   

آقای دنفورد، گفته است: “زمانی که شما می‌گوئید که ما خواهد خارج شدیم، من فکر نمی‌کنم که خارج شویم من در مورد این فکر می‌کنم که ما زمینه گفت‌وگوهای میان افغانی را که منتج به صلح و ثبات برای مردم افغانستان شود فراهم کنیم هر توافق را که ما بسوی آن در حرکت هستیم بر اساس شرایط خواهد بود. “

با این حال، سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفته است که کشور اش به حمایت خود از نیروهای امنیتی افغان ادامه می‌دهد و تلاش خواهد کرد که گفت‌وگوهای صلح افغانستان به یک توافق کلی منتج شود.

آقای لاوروف، بیان داشته است: “همه این تلاش‌ها برای پیشرفت یک توافق سیاسی در افغانستان است که برای همه گروه‌های مهم قومی و مذهبی قابل قبول و بر اساس اصل اجماع ملی باشد و تهدیدات هراس‌افگنی ، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر را از میان بردارد.”

از سویی هم، ماریا زاخاورا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم از آماده‌گی کشور اش برای ضمانت از توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان خبر داده است.

خانم زاخاورا، گفته است: “در صورتی‌که از روسیه درخواست شود، روسیه آماده است شاهد امضاء یا ضامن اجرای توافق‌نامه میان ایالات متحده آمریکا و طالبان باشد. در عین حال ما اعتقاد داریم که ساز و کار بین المللی برای اطمینان از توافقنامه ها باید در جریان مذاکرات بین آمریکا و طالبان و رایزنی هایی که می شود مشخص شود.”

این در حالی است که پیش از این چند کشور دیگر نیز ابراز آماده‌گی کرده بودند تا توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان در آن کشورها به امضاء برسد.

گزارشگر: روهید اندیشمند

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به رفح در محکمه جهانی بررسی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

محکمه بین‌المللی عدالت سازمان ملل در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه جلساتی را برای بحث در مورد اقدامات عاجل جدید مورد نظر آفریقای جنوبی در مورد حملات اسرائیل به رفح در طول جنگ غزه برگزار خواهد کرد.

به نقل از بیانیه محکمه جهانی، جلسات ۱۶ و ۱۷ می ‌به درخواست آفریقای جنوبی از محکمه برای صدور اقدامات عاجل بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حملات این رژیم به رفح می‌پردازد.

این درخواست بخشی از دوسیه‌ای است که آفریقای جنوبی در ماه جنوری علیه اسرائیل مطرح کرده و این کشور را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند.

روز یک‌شنبه، مصر به ترکیه و کلمبیا پیوست و رسماً درخواست پیوستن به پرونده علیه اسرائیل را داد.

از طرفی دولت مصر پس از پیوستن به دوسیه شکایت از اسرائیل در محکمه جهانی، هم‌اکنون در حال برررسی کاهش سطح روابط سیاسی به این رژیم است.

طبق گزارش اسکای‌نیوز، دولت مصر در حال بررسی کاهش سطح روابط سیاسی با اسرائیل است.

وزارت خارجه مصر روز یک‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد به صورت رسمی از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در محکمه بین‌المللی جزایی حمایت کند.

وزارت خارجه مصر تصریح کرد: «ورود به این شکایت در سایه تشدید و گسترش تعرض‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه صورت می‌گیرد. ما از اسرائیل می‌خواهیم که به عنوان نیروی اشغالگر به تعهدات خود عمل کند و تدابیر موقت صادرشده از سوی محکمه بین‌المللی جزایی را به اجرا دربیاورد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرف‌های تاثیرگذار می‌خواهیم که برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف عملیات نظامی در رفح فوراً اقدام کنند.

این در حالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر مدعی شد: توافق صلح با اسرائیل انتخابی راهبردی برای مصر و رکن اصلی صلح در منطقه است.

محکمه جزایی بین‌المللی درخواست اقدامات ارائه‌شده از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی جمعی از سوی این رژیم در نوار غزه را اوایل ماه حمل سال گذشته بررسی کرد.

پس از آن قضات محکمه جزایی بین‌المللی طبق درخواست آفریقای جنوبی احکامی موقت را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند. این محکمه از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این محکمه به رژیم صهیونیستی دستور داد ظرف یک ماه تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام داده به محکمه جهانی گزارش دهد. همچنین قاضی این محکمه گفت که حکم مذکور تعهدات بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.

علاوه بر این محکمه جهانی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا «اقدامات عاجل» را برای فراهم کردن خدمات مورد نیاز فوری و کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه انجام دهد، اما با این حال دستوری مبنی بر برقراری آتش‌بس در این جنگ را مطرح نکرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پوتین برای دوره جدید ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز سه‌شنبه (۱۸ثور) با ادای سوگند در مراسمی در کاخ کرملین به عنوان رئیس‌جمهور این کشور دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد.

پوتین پیش از این چهار بار برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند یاد کرده است.

ولادیمیر پوتین از سال ۱۹۹۹به این سو به عنوان رئیس‌جمهور یا صدراعظم در صحنه سیاسی روسیه در قدرت بوده است.

پوتین ۷۱ساله در ماه مارچ گذشته به عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه شناخته شد.

این درحالی است که معروف‌ترین رقیب او، الکسی ناوالنی، یک ماه پیش به‌طور ناگهانی در زندانی در قطب شمال درگذشت.

خانم الکسی ناوالنی، با انتشار ویدئویی قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوری در شبکه یوتیوب، پوتین را “ظالم و قاتل” خواند و از حامیان خود خواست که “به مبارزه علیه پوتین ادامه دهند.”

امریکا، بریتانیا و شماری از کشورهای دیگر مراسم سوگند ریاست‌جمهوری آقای پوتین را تحریم کرده‌اند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز دوشنبه گفت: «ما در مراسم تحلیف نماینده نخواهیم داشت. انتخابات [روسیه] را آزاد و عادلانه نمی‌دانیم، ولی پوتین رئیس‌جمهور روسیه است و قرار است در این سمت به کار خود ادامه دهد.»

به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، برخی از کشورها مانند فرانسه، هنگری و اسلواکی برای “ادامه برقراری کانال‌های ارتباطی” خود با مسکو،  نمایندگانی به مراسم تحلیف پوتین فرستادند.

ولادیمیر پوتین که نزدیک به ۲۵سال از حضورش در قدرت می‌گذرد، قرار است تا سال ۲۰۳۰به عنوان رئیس‌جمهور روسیه به کار خود ادامه دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

به نقل از خبرگزاری رویترز، براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی خوانده شده، دستور آغاز تمرینات نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است.

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، براساس دستور پوتین، در این تمرینات آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این تمرینات نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های راکتی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این تمرینات مشارکت خواهند داشت.

در بخشی از بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «این تمرینات با هدف حصول اطمینان از تمامیت ارضی و حاکمیتی روسیه و در واکنش به اظهارات و تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی علیه فدراسیون روسیه صورت خواهد گرفت.»

هرچند در این بیانیه نام مقام‌های مورد نظر روسیه یاد نشده اما مسکو به دفعات تاکید کرده که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره احتمال مداخله مستقیم پاریس در جنگ اوکراین، به شدت خطرناک است.

روسیه تاکید دارد که امریکا و متحدان اروپایی این کشور با حمایت از اوکراین با ده‌ها میلیون دالر سلاح، جهان را در آستانه رویارویی قدرت‌های هسته‌ای قرار داده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!