Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار‌های نماینده خاص اتحادیه اروپا با مقام‌های امارت اسلامی

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۱۹, ۱۴۰۲)

توماس نیکلاسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا براهمیت برگزاری نشست دوحه در‌خصوص روابط افغانستان با جامعه جهانی تأکید کرده و گفته است که جامعه بین‌المللی در این نشست کمک‌های خود را به افغانستان در بخش‌های انکشافی و بشری اعلام خواهد کرد.

ارگ با نشر خبرنامه‌ای به نقل از مولوی عبدالکبیر نوشته که او در این دیدار خواستار مناسبات و تعامل مثبت همه کشورها با امارت اسلامی شده و گفته است که در موجودیت یوناما، نیازی به تعیین نماینده جدید سازمان ملل در افغانستان نیست.

مقام‌های امارت اسلامی همچنان در دیدار با آقای نیکلاسون گفته‌اند که آنان خواهان حضور معنادار در نشست دوحه اند.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه نیز در ملاقات با نیکلاسون ابراز امیدواری کرده است که نشست دوحه بتواند فصل جدیدی از روابط میان افغانستان و جهان را باز کند.

در همین حال، نماینده خاص اتحادیه اروپا در یک نشست خبری در کابل بیان کرده که هدف اصلی سفرش به افغانستان این است که راه برای اشتراک افغان‌ها در نشست دوحه هموار شود.

توماس نیکلاسون تصریح کرده است: «از زمان برگزاری نشست اول دوحه درمورد افغانستان، فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کننده خاص سازمان ملل متحد ارزیابی مستقل خود را نهایی کرده است. ما ارزیابی مستقل سینیرلی اوغلو و توصیه‌های او را به‌حیث یک راه ممکن و مثبت برای محافظت از حقوق مردم افغانستان، خواست‌های مقام‌های فعلی برای داشتن روابط خوب با جامعه بین‌المللی براساس احترام متقابل به تعهدات و حقوق بشر مورد بحث قرار دادیم.»

نیکلاسون افزوده که برای اتحادیه اروپا نسبت به تعیین نماینده خاص، امنیت، فرصت‌های کاری و صلح برای مردم افغانستان بیش‌تر اهمیت دارد.

از سویی هم، استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته که تاکنون موضوع تعیین نماینده جدید نهایی نشده است.

دوجاریک بیان کرده است: «فرضیه‌های زیادی وجود دارد. هیچ نماینده جدید اعلام نشده است. سرمنشی ملل متحد در ماه فبروری در نشست نمایندگان خاص درمورد افغانستان در دوحه حضور خواهد داشت. اما من نمی‌خواهم هیچ تصمیمی را که ممکن است سرمنشی تصمیم بگیرد، پیش‌داوری کنم.»

گفتنی است که نماینده خاص اتحادیه اروپا و شارژدافیر این اتحادیه برای افغانستان با حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور نیز دیدار کرده و درباره مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده‌اند.

آقای کرزی ابراز امیدواری کرده است که نتایج نشست دوحه برای آینده افغانستان مثبت واقع شود.

قابل ذکر است که نشست دوحه در ۱۸ و ۱۹ فبروری ماه جاری در مورد افغانستان برگزار خواهد شد.

رویداد های اخیر

Saar: US diplomat’s trip to Qatar, Pakistan on Afghanistan discussed

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صلیب سرخ: شدت اخراج مهاجران افغان از پاکستان کاهش یابد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

یک مقام ارشد صلیب سرخ از حکومت پاکستان خواسته است که شدت اخراج مهاجران افغان را کاهش دهد تا به آنان به‌گونه بهتر رسیدگی شود.

الکساندر متیو، مسوول بخش آسیا و اقیانوس آرام فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، به خبرنگاران در دوحه گفته است که چالش‌های پیش روی عودت کنندگان افغان از پاکستان یکی از چندین موضوع مهمی بود که او در مورد آن با مقامات امارت اسلامی در کابل گفتگو کرده است.

وی افزود: «می‌دانید که در ماه‌های اخیر بیش از نیم میلیون نفر از مرز عبور کرده‌اند و احتمالاً در ماه‌های آینده شاهد تعداد زیادی از برگشت کنندگان جدید خواهیم بود.»

به گفته وی، این احتمالاً بزرگترین جریان نقل مکان جمعیت در یک دوره زمانی کوتاه در آسیا پس از سال ۲۰۱۷ میان میانمار و بنگله‌دیش است.

پاکستان از ماه اکتوبر سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان فاقد اسناد را اخراج کرده است.

آقای متیو خاطرنشان کرد که بسیاری از عودت کنندگان ده ها سال در پاکستان زندگی کرده اند و برای شروع یک زندگی جدید در افغانستان، بدون حمایت حکومتی یا بین المللی، آمادگی ندارند.

به گفته وی، کودکان نیمی از عودت کنندگان را تشکیل می‌دهند و موارد سوء تغذیه در میان آنان افزایش یافته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!