Connect with us

جهان

روبیو قصد دارد در سال ۲۰۲۶ به پنج کشور آسیای مرکزی سفر کند

منتشر شده

در

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد در سال آینده به پنج کشور آسیای مرکزی سفر کند. او به عنوان بخشی از یک طرح هدف ترمپ با هدف جلب توجه به این منطقه غنی از منابع، با وزرای امور خارجه این کشورها دیدار کرده است.

رؤسای جمهور قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان قرار است روز پنجشنبه در واشنگتن با دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برای مذاکراتی که احتمالاً شامل بحث در مورد مواد معدنی کمیاب و سایر منابع در کشورهای آسیای مرکزی خواهد بود، دیدار کنند.

روبیو در مراسمی در وزارت امور خارجه امریکا گفت که منافع ایالات متحده و کشورهای آسیای مرکزی در زمینه همکاری برای توسعه منابع طبیعی کشورها همسو است.

روبیو گفت: «شما به دنبال استفاده از منابعی هستید… که خداوند به ملت‌های شما عطا کرده است، آنها را مسئولانه توسعه دهید که به شما امکان می‌دهد اقتصاد خود را متنوع کنید.»

وی افزود: «من شخصاً قصد دارم در سال به هر پنج کشور سفر کنم، بنابراین می‌دانم که احتمالاً یک سفر یک هفته‌ای خواهد بود. پس باید روی آن کار کنیم و با هم این اتفاق را رقم بزنیم.»

پنج کشور آسیای مرکزی که اکثراً مسلمان هستند و از نظر مواد معدنی و انرژی غنی هستند، از نظر اقتصادی همچنان به روسیه وابسته هستند. چین، همسایه چین، نیز از نفوذ تجارتی قابل توجهی برخوردار است.

کریستوفر لاندو، معاون وزیر امور خارجه امریکا، که پیش از روبیو صحبت کرد، گفت که ترمپ این پنج رهبر را به عنوان بخشی از تلاش شخصی رئیس جمهور برای تعامل فعال‌تر با منطقه به واشنگتن دعوت کرده است.

لاندو و سرجیو گور، سفیر ایالات متحده در هند و فرستاده ویژه ترمپ به آسیای مرکزی، هفته گذشته از قزاقستان و ازبیکستان بازدید کردند تا توافق‌نامه‌هایی را که قرار است در جریان سفر رهبران اعلام شود، آماده کنند.

لاندو گفت: «فرصت‌ها شگفت‌انگیز هستند – فرصت‌های تجارتی. راه‌های زیادی برای همکاری در آنجا وجود دارد.»

جهان

هشدار گوترش درباره فروپاشی مالی سازمان ملل

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل به سران کشور‌ها هشدار داد که بودجه این سازمان رو به اتمام بوده و با بحران مالی شدید مواجه است.

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در نامه‌ای به نماینده کشور‌ها نوشت: «بحران در حال عمیق‌تر شدن است، اجرای برنامه‌ها را تهدید می‌کند و خطر فروپاشی مالی را به همراه دارد؛ و اوضاع در آینده نزدیک بدتر خواهد شد.»

گوترش با هشدار نسبت به اینکه نقدینگی ممکن است تا ماه جولای تمام شود، گفته است: «یا همه کشور‌های عضو به تعهدات خود برای پرداخت کامل و به موقع عمل کنند؛ یا کشور‌های عضو باید قوانین مالی خود را به طور اساسی اصلاح کنند تا از فروپاشی مالی قریب‌الوقوع جلوگیری شود.»

سازمان ملل متحد ماه‌ها است که با بحران نقدینگی رو‌به‌رو است. در همین حال، واشنگتن پرداخت بودجه داوطلبانه به اداره‌های این سازمان را کاهش داده و از پرداخت‌های اجباری به بودجه‌های عادی و صلح سازمان ملل متحد خودداری کرده است.

Continue Reading

جهان

تصادف مرگبار دو ریل در اسپانیا؛ دست‌کم ۲۱ نفر کشته شدند

وزیر حمل و نقل اسپانیا، اسکار پونته، علت دقیق حادثه را نامعلوم خواند و گفت خروج ریل از خط در مسیر مستقیم بسیار عجیب است، چرا که این مسیر اخیراً بازسازی شده بود.

Published

on

یک ریل در جنوب اسپانیا از خط خارج شد و به ریل دیگری که در مسیر مخالف حرکت می‌کرد برخورد کرد، حادثه‌ای که به گفته منابع پولیس منجر به کشته شدن دست‌کم ۲۱ نفر شد. این تصادف روز یک‌شنبه در نزدیکی شهر آداموز در ایالت کوردوبا، حدود ۳۶۰ کیلومتر جنوب مادرید رخ داد.

به گزارش منابع خبری، حدود ۴۰۰ مسافر در دو ریل حضور داشتند که بیشتر آنان شهروندان اسپانیا بودند و به سفرهای آخر هفته بازمی‌گشتند.

به گفته مقام‌های محلی، اکثر کشته‌ها و زخمی‌ها در دو غرفه نخست ریل بوده‌اند که پس از برخورد با ریل از خط خارج شد و به پایین سقوط کرد. نخستین غرفه دارای ۳۷ نفر و دومین غرفه ۱۶ نفر مسافر بوده است.

ریل که از مالاگا به مادرید در حرکت بود، بیش از ۳۰۰ مسافر داشت و پس از خروج از خط با ریل دیگر برخورد کرد. رئیس آتش‌نشانی کوردوبا اعلام کرد که عملیات نجات به دلیل پیچیدگی و گیر کردن افراد در غرفه‌های خراب‌شده بسیار دشوار است و هنوز برخی مسافران در غرفه‌ها گیرمانده‌اند.

وزیر حمل و نقل اسپانیا، اسکار پونته، علت دقیق حادثه را نامعلوم خواند و گفت خروج ریل از خط در مسیر مستقیم بسیار عجیب است، چرا که این مسیر اخیراً بازسازی شده بود.

صدراعظم اسپانیا، پدرو سانچز، برنامه کاری روز دوشنبه خود را برای رسیدگی به این رویداد لغو کرد و پادشاه و ملکه کشور نیز با نگرانی تحولات را دنبال می‌کنند. شرکت‌های این دو ریل نیز ضمن ابراز تاسف عمیق، اعلام کردند که تمام اقدامات اضطراری را برای کمک به مسافران و خانواده‌های آنان به کار گرفته‌اند.

تمام خدمات ریلی بین مادرید و آندلس به حالت تعلیق درآمده است و عملیات نجات همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

جهان

ترمپ: نمی‌دانم مردم ایران رضا پهلوی را به عنوان رهبر می‌پذیرند یا نه

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌گوید که رضا پهلوی، چهره مخالف حکومت ایران، انسان بسیار خوبی به نظر می‌رسد، اما تردید دارد که او بتواند در داخل ایران حمایت کافی جلب کند تا در نهایت قدرت را به دست بگیرد.

 ترمپ روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که احتمال سقوط حکومت روحانیون در ایران وجود دارد. او همچنین رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، را مسئول بن‌بست در مذاکرات با روسیه درباره جنگ اوکراین دانست.

ترمپ پیش‌تر بارها تهدید کرده بود که از معترضان در ایران حمایت خواهد کرد؛ کشوری که گزارش شده هزاران نفر در سرکوب ناآرامی‌ها جان باخته‌اند. با این حال، او حمایت کامل خود را از رضا پهلوی، پسر آخرین شاه ایران که در سال ۱۹۷۹ سرنگون شد، اعلام نکرد.

ترمپ گفت: «او خیلی آدم خوبی به نظر می‌رسد، اما نمی‌دانم در داخل کشور خودش چگونه عمل خواهد کرد. ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم.» وی افزود که مشخص نیست مردم ایران رهبری او را بپذیرند یا نه، هرچند اگر چنین شود، از نظر او قابل قبول خواهد بود.

این اظهارات نشان‌دهنده تردید بیشتر ترمپ نسبت به توانایی رضا پهلوی برای رهبری ایران است؛ به‌ویژه پس از آن‌که هفته گذشته گفته بود برنامه‌ای برای دیدار با او ندارد. رضا پهلوی ۶۵ ساله که در امریکا زندگی می‌کند، از پیش از انقلاب اسلامی خارج از ایران بوده و به یکی از صداهای شناخته‌شده اعتراضات تبدیل شده است، در حالی که اپوزیسیون ایران پراکنده و فاقد سازمان‌دهی مؤثر در داخل کشور به نظر می‌رسد.

ترمپ گفت احتمال دارد دولت تهران در نتیجه اعتراضات سقوط کند، اما تأکید کرد که «هر حکومتی ممکن است سقوط کند». او افزود: «چه سقوط بکند یا نکند، دوره جالبی خواهد بود.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!