Connect with us

رویداد های اخیر

رویترز: عملیات حماس نتیجه ۲ سال برنامه‌ریزی، اولویت فریب اسرائیلی‌ها بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۱۷, ۱۴۰۲)

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک منبع آگاه در حماس فاش ساخت که این گروه فلسطینی از ۲ سال پیش آماده انجام عملیات طوفان الاقصی شده و در این راه از تصویر «عدم تمایل به جنگ» برای کاهش حساسیت اسرائیل استفاده کرده بود.

رویترز نوشت که حمله ۱۵ میزان که بدترین شکست نظامی اسرائیل از زمان جنگ سال ۱۹۷۳ با کشورهای عربی قلمداد می‌شود، نتیجه ۲ سال “زیرکی” حماس و پنهان نگه داشتن طرح‌های نظامی و تظاهر به عدم تمایل به جنگ بود.

یک منبع نزدیک به حماس به رویترز گفت، در حالی که اسرائیل باور کرده بود که با ارائه مشوق‌های اقتصادی به کارگران غزه می‌تواند حماس خسته از جنگ را مهار کند، جنگجویان این گروه اغلب به صورت علنی مشغول آموزش و انجام تمرین‌های نظامی بودند.

این منبع آگاه گفت: حماس این تلقی را برای اسرائیل ایجاد کرده بود که آماده جنگ نیست.

این منبع گفت: «حماس طی ماه‌های اخیر از یک تاکتیک اطلاعاتی بی‌ سابقه برای گمراه کردن اسرائیل استفاده کرد و در حالی که برای این عملیات گسترده آماده می‌ شد، این تصور عمومی را ایجاد کرد که حاضر نیست وارد جنگ یا رویارویی با اسرائیل شود.

منبع نزدیک به حماس گفت که این گروه در جریان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آمادگی برای عملیات طوفان الاقصی، شهر کوچک یک شهرک اسرائیلی را در غزه احداث، حمله نظامی و فرود چترباز را در آن تمرین و حتی فیلم ‌هایی از این رزمایش ها را تهیه کرد.

این منبع گفت: «اسرائیل مطمئناً (این رزمایش‌ها) را دید، اما آنها متقاعد شده بودند که حماس مایل به درگیری نیست.

در همین حال، حماس به دنبال این بود که اسرائیل را متقاعد کند که بیشتر به دنبال اطمینان یافتن از دسترسی کارگران غزه به مشاغل سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ است و هیچ علاقه ای به آغاز جنگ جدید ندارد.

یکی از سخنگویان اردوی اسرائیل به رویترز گفت: «ما معتقد بودیم که اشتغال و درآمدزایی کارگران غزه، تا حدی ایجاد آرامش می‌کند. ما اشتباه می کردیم.»

حماس در ۲ سال اخیر و حتی هنگام راکت پرانی، از اغفال اسرائیل و پرهیز از اقدام نظامی دست برنداشت.

منبع نزدیک به حماس گفت که خویشتنداری این گروه حتی انتقاد علنی برخی از حامیان را برانگیخت و متهم شد که دغدغه اقتصادی داشته و دیگر به دنبال درگیری با اسرائیل نیست.

در کرانه باختری تحت کنترل محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان و گروه فتح، سکوت حماس مورد تمسخر قرار می‌ گرفت. در یکی از بیانیه‌های فتح که در جون ۲۰۲۲ منتشر شد، رهبران حماس متهم شدند که مردم غزه را در فقر رها کرده و به پایتخت ‌های عربی گریخته اند تا در “هوتل‌ها و خانه‌های مجلل” زندگی کنند.

یک منبع امنیتی اسرائیلی در همین زمینه به رویترز گفت: در دوره‌ای، اسرائیل معتقد بود که رهبر جنبش در غزه، یحیی السنوار، «به جای کشتن یهودیان» به اداره غزه مشغول است. وی افزود: «در همان زمان، اسرائیل در تلاش برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی، دیگر به حماس توجه نداشت.»

منبع نزدیک به حماس با اشاره به افتخار اسرائیل به توانایی نفوذ و نظارت بر گروه‌های اسلام‌گرا، گفت، بخش مهمی از این طرح (عملیات اخیر) جلوگیری از افشای اطلاعات بود.

این منبع افزود که بسیاری از رهبران حماس از این برنامه‌های نظامی بی اطلاع بوده و یک هزار جنگجوی این عملیات نیز هیچ تصوری از هدف دقیق تمرین‌های نظامی نداشتند.

یک منبع امنیتی اسرائیل گفت که تعداد نیروهای این رژیم در جنوب و نزدیک نوار غزه کاهش یافته بود زیرا برخی از آنها در کرانه باختری مستقر شده بودند تا در پی افزایش خشونت ها میان شهرک نشینان و شبه نظامیان فلسطینی، از آنها محافظت کنند.

این منبع افزود: «آنها (حماس) از این وضعیت بهره برداری کردند.»

در همین حال یک مقام اطلاعاتی مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که قاهره، که اغلب به عنوان میانجی بین اسرائیل و حماس عمل می‌کند، به دفعات اسرائیلی‌ها را در جریان “یک اتفاق بزرگ” قرار داده بود.

وی گفت که مقام‌های اسرائیلی بر کرانه باختری متمرکز شده و تهدید غزه را کم اهمیت جلوه می‌دادند. دولت نتانیاهو متشکل از حامیان شهرک نشینان یهودی کرانه باختری است که در مواجهه با موج فزاینده خشونت ۱۸ ماه گذشته، خواهان سرکوب امنیتی شده اند.

این مقام گفت: «ما به آنها هشدار داده بودیم که اوضاع رو به انفجار است و این انفجار به زودی و به شدت رخ خواهد داد. با این وجود آنها چنین هشدارهایی را دست کم گرفتند.

رویداد های اخیر

خلیل‌الرحمان حقانی: دشمنان کوشش می‌کنند افغان‌ها را متفرق سازند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

از هشتم ثور، سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در برابر نظام کمونیستی تحت حمایت شوروی وقت طی مراسمی با حضور برخی از مسوولان امارت اسلامی در کابل گرامی‌داشت شد.

در این مراسم، سرپرست وزارت مهاجرین گفت که هنوز هم دشمنان افغانستان در کمین هستند و تلاش می‌کنند تا در بین افغان‌ها تفرقه ایجاد کنند.

خلیل‌الرحمان حقانی تأکید کرد که نباید اجازه داد تا بی‌اتفاقی ایجاد و زمینه تخریب نظام فراهم شود.

آقای حقانی تصریح نمود: «حال هم دشمن در کمین نشسته و کوشش می‌کند به این نام و به آن نام در بین ملت تفرقه ایجاد کند.»

مدار علی کریمی بامیانی، معین وزارت شهرسازی و مسکن نیز گفت: «قدرت شکست‌ناپذیری که مدعی بود، یک فصل از تاریخ افغانستان است و این تاریخ باید بی‌طرفانه نوشته شود و تاریخ عبرت است برای کسانی که در آینده زندگی می‌کنند.»

سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف همچنان علاوه کرد که پیروزی در هشتم ثور به دست آمد، اما حفظ نشد.

نور محمد ثاقب تصریح کرد: «پس از شکست دشمنان داخلی و خارجی و پیروزی مجاهدین؛ قتل‌ها، شورش‌ها و فجایع بسیاری رخ داد که نیاز به قیام طالبان شد.»

به گفته‌ او، در این جهاد بسیاری از «طالبان» نیز حضور داشتند.

از سویی هم، شمار دیگری از مسوولان امارت اسلامی در این مراسم گفتند که افغان‌ها متحدانه اشغال را شکست دادند و برای آبادی و دیگر بخش‌های کشور نیز متحدانه کار می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی در کابل آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی به ارزش حدود یک میلیارد افغانی در شهر کابل آغاز شده است.

این پروژه‌ها امروز (شنبه، ۸ ثور) با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا افتتاح شد.

پروژه های افتتاح شده عبارت اند از: فاز دوم جاده کوتل خیرخانه، بخش اول سرک چهارراهی شهید الی قصبه، و سرک میدان هوایی الی گمرک.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها گفت که شاروالی کابل برای زیبایی و تنظیم شهر، زیاد تلاش می‌کند و مردم باید در حفاظت از پروژه‌های عام المنفعه با حکومت همکاری کنند.

او به مسوولان شاروالی کابل هدایت داد تا پروژه های مذکور را در زمان تعیین شده و با کیفیت خوب تکمیل نمایند.

قابل یاد آوریست که فاز دوم جاده کوتل خیرخانه ۲.۵ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد. این سرک ۳۶۴ میلیون افغانی هزینه بر می‌دارد و در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

سرک چهارراهی شهید الی قصبه ۱.۸ کیلومتر طول و ۴۵ متر عرض دارد که با هزینه ۱۷۵میلیون افغانی در یک سال ساخته خواهد شد.

سرک چهارراهی میدان هوایی – گمرک ۲.۷ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد که با هزینه ۴۰۷ میلیون افغانی در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

این پروژه ها با بودجه شاروالی کابل تطبیق می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع روسیه می‌گوید که تهدید اصلی برای اعضای سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

وزیر دفاع روسیه ادعا کرده است که تهدید اصلی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می گیرد، زیرا گروه‌های تروریستی بین المللی به‌دلیل وضعیت سیاسی ناپایدار و نامشخص در این کشور پناه می‌گیرند.

به گزارش آناتولی، سرگئی شویگو روز جمعه در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان، گفت که واشنگتن تلاش‌ها را برای اعاده مواضع خود در آسیای مرکزی و جنوبی که پس از خروج نیروهای ائتلاف از افغانستان از دست داده بود، افزایش داده است.

این مقام ارشد روسی استقرار زیرساخت‌های نظامی امریکا در منطقه را «غیرقابل قبول» خواند و گفت که هدف از این کار باید «تهدید مستقیم برای ثبات در فضای سازمان همکاری شانگهای» تلقی شود.

به گفته وی، امریکا در تلاش است تا برای تسلط خود، سیستم امنیتی جدیدی را در منطقه آسیا-اقیانوسیه تحمیل کند.

این در حالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری تهدید ایجاد شود.

در تازه ترین مورد، محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی روز پنجشنبه در دیدار با هیاتی از مالیزیا گفت که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فیزیکی ندارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!