Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان‌های بین‌المللی خواهان بحث فوری روی بحران کنونی حقوق زنان در افغانستان شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۱)

۲۵ سازمان به شمول دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بین‌الملل خواهان بحث فوری روی بحران کنونی حقوق زنان در افغانستان در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شده‌اند.

آن‌ها در نامۀ سرگشاده‌ای به این شورا گفته اند که وضعیت زنان در افغانستان نسبت به هر کشور دیگر جهان خراب است و در هیچ کشور زنان به اندازۀ زنان افغان از حقوق‌شان محروم نشده‌اند.

در این نامه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته شده که از قطعنامه‌ای برای رسیدگی به آن‌چه بحران حقوق زنان در افغانستان خوانده شده‌است، حمایت کند.

افزون بر دیدبان حقوق بشر، ۲۴ سازمان به شمول سازمان عفو بین‌الملل، مرکز آموزشی زنان افغان، مرکز عدالت جهانی و کمک به افغانستان برای آموزش نامۀ سرگشاده را آماده کرده‌اند.

هرچند حکومت امارت اسلامی گفته که به حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام احترام دارد، در نامۀ سرگشادۀ سازمان‌های مدافع حقوق بشر و حامی آموزش زنان آمده است که وضعیت در هفته‌های اخیر پس از آن به گونۀ دراماتیک وخیم‌تر شد که حکومت امارت اسلامی دستور داد که زنان و دختران باید تمامی بدن به شمول صورت به استثنای چشمان‌شان را در بیرون از خانه بپوشانند و تنها در صورت ضرورت از خانه بیرون بروند.

در ادامه آمده که تحقیقات بین‌المللی، سخنان شاهدان و شواهد ویدیویی نشان می‌دهد که بر خانه‌های مدافعان حقوق زن و دیگران که علیه محدودیت‌ها بر زنان و تخطی‌ها اعتراض کرده‌اند، هجوم برده شده و آنان با تهدید، اختطاف، ناپدید شدن اجباری و حمله توسط وسایل برقی و اسپری کیمیایی روبه‌رو شده‌اند.

در نامه همچنان گفته شده که افغانستان امروز با جدی‌ترین بحران حقوق زن در جهان مواجه است.

پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد، بسیاری از زنان وظایف‌شان را از دست دادند، دستور حجاب بر دختران و زنان صادر شد، بر سفر زنانِ بدون محرم محدودیت وضع شد و وزارت زنان و کمیسیون حقوق بشر منحل شدند.

رویداد های اخیر

Tripartite trade meeting held in Kabul to boost regional connectivity

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

A tripartite meeting between the delegations of Afghanistan, Turkmenistan and Kazakhstan was held in Kabul with the aim of connecting North Asia to South Asia and reducing transit and transportation costs among these three countries, the Ministry of Trade and Commerce said in a statement.

In this meeting, an agreement was reached on the creation of a joint technical committee to continue the talks.

This tripartite meeting was held under the leadership of Nooruddin Azizi, the Acting Minister of Industry and Commerce, Vice President of Turkmenistan and Srik Zhumangarin, the Deputy Prime Minister of Kazakhstan.

Earlier, a bilateral meeting was held between the delegation of the Islamic Emirate and Turkmenistan. The ministry of commerce said the participants of the meeting discussed the construction of a large joint logistics center in Torghondi, the trilateral transit agreement between the IEA, Turkmenistan, and Kazakhstan, the expansion of Afghanistan’s railway, solving issues related to Afghan transit and export goods, and a number of other commercial issues.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!