Connect with us

جهان

سازمان ملل: بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در جهان به اجبار آواره شده اند

منتشر شده

در

به نقل از رویترز، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)امروز دوشنبه (۲جوزا) با استناد به اطلاعات جدید در مورد افرادی که از خشونت، درگیری، آزار و شکنجه و نقض حقوق بشر فرار می‌کنند، اعلام کرد بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از خانه‌های خود رانده شده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت منازعه اوکراین یکی از عواملی بوده است که میلیون‌ها نفر را مجبور به فرار کرده است و افزود که درگیری طولانی در مناطقی مانند اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو از دیگر عوامل تأثیرگذار بر این تعداد بالا بوده است.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بیانیه ای که برای خبرنگاران ارسال شده، گفت:”این رکوردی است که هرگز نباید ثبت می شد. این وضع باید به عنوان زنگ خطری برای حل و فصل و جلوگیری از درگیری‌های مخرب، پایان دادن به آزار و اذیت و رسیدگی به علل زمینه‌ای باشد که مردم بی‌گناه را مجبور به ترک خانه‌های خود می‌کند.”

اطلاعات کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شامل پناهندگان، پناهجویان و آوارگان در داخل کشورشان نیز می‌شود. هفته گذشته، یک نهاد بشردوستانه اعلام کرد که افراد آواره در کشورهای خود تا پایان سال گذشته به رکورد نزدیک به ۶۰ میلیون نفر رسیده اند.

گراندی خواستار اقدام برای رسیدگی به علل آوارگی شد و گفت که کمک‌های بشردوستانه فقط پیامدهای آن را درمان می کند.

وی افزود:”برای معکوس کردن این روند، تنها راه حل صلح و ثبات است تا مردم بیگناه مجبور به قمار بین خطر حاد در خانه یا فرار و تبعید ناامن نشوند.”

جهان

حداقل ۳۰ کشته در ازدحام مرگبار در قلعه تاریخی هائیتی

مقام‌های محلی اعلام کرده‌اند که بررسی‌ها درباره علت وقوع این ازدحام مرگبار ادامه دارد.

Published

on

در یک رویداد در کشور هائیتی، دست‌کم ۳۰ تن در نتیجه ازدحام جمعیت در قلعه تاریخی «لا‌فریر» جان باخته‌اند؛ رویدادی که مقام‌ها هشدار داده‌اند ممکن است شمار قربانیان آن افزایش یابد.

به گزارش رویترز، این حادثه روز شنبه در شمال هائیتی رخ داده است.

ژان هانری پتی، رئیس حفاظت مدنی اداره شمالی هائیتی گفته است که این ازدحام در قلعه «لافریر» رخ داده؛ بنایی تاریخی متعلق به اوایل قرن نوزدهم که پس از استقلال هائیتی از فرانسه ساخته شده است.

این قلعه که یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری هائیتی و ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است، در زمان رویداد میزبان صدها شاگرد و بازدیدکننده بود که برای اشتراک در جشن سالانه این مکان تاریخی گردهم آمده بودند.

مقام‌های محلی اعلام کرده‌اند که بررسی‌ها درباره علت وقوع این ازدحام مرگبار ادامه دارد.

Continue Reading

جهان

مقام‌های ارشد امریکا و ایران برای انجام مذاکرات در اسلام‌آباد گردهم آمدند

جی‌دی ونس نیز در مسیر سفر به پاکستان گفته است که انتظار نتیجه مثبت دارد، اما هشدار داده که اگر ایران بخواهد بازی سیاسی کند، تیم مذاکره‌کننده امریکا واکنش مناسبی نشان خواهد داد.

Published

on

مقام‌های ارشد ایالات متحده و ایران روز شنبه در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، برای انجام مذاکرات با هدف پایان دادن به جنگ شش‌هفته‌ای میان دو کشور گردهم آمدند؛ اما تهران با طرح پیش‌شرط‌هایی درباره لبنان و تحریم‌ها، ابهام‌هایی را در آغاز این گفتگوها ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، هیأت امریکایی به رهبری جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، و با حضور استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترمپ، و جرد کوشنر، داماد رئیس‌جمهور امریکا، صبح روز شنبه با دو طیاره نیروی هوایی این کشور وارد اسلام‌آباد شد. این هیأت از سوی عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان، و اسحاق دار، وزیر امور خارجه، مورد استقبال قرار گرفت.

در همین حال، هیأت ایرانی به رهبری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، روز جمعه وارد اسلام‌آباد شده بود.

این مذاکرات در صورت برگزاری، بلندپایه‌ترین گفتگوهای مستقیم میان امریکا و ایران از زمان انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ به‌شمار می‌رود و نخستین مذاکرات رو در رو از سال ۲۰۱۵ خواهد بود؛ زمانی که دو کشور بر سر برنامه هسته‌ای ایران به توافق رسیدند. این توافق در سال ۲۰۱۸ توسط دونالد ترمپ لغو شد و در همان سال، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر پیشین ایران که در آغاز جنگ اخیر کشته شد، هرگونه مذاکره مستقیم با امریکا را ممنوع اعلام کرده بود.

محمدباقر قالیباف اعلام کرده است که امریکا پیش‌تر با آزادسازی دارایی‌های ایران و برقراری آتش‌بس در لبنان موافقت کرده بود؛ جایی که حملات اسرائیل علیه حزب‌الله مورد حمایت ایران از ماه مارچ تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ کشته برجای گذاشته است. او تأکید کرده که مذاکرات تا زمان اجرای این تعهدات آغاز نخواهد شد. در مقابل، امریکا و اسرائیل اعلام کرده‌اند که جنگ لبنان شامل آتش‌بس میان تهران و واشنگتن نمی‌شود.

رسانه دولتی ایران گزارش داده است که هیأت ایرانی قرار است با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، دیدار کند تا درباره زمان و نحوه «مذاکرات احتمالی» تصمیم‌گیری شود. قالیباف همچنین گفته است که ایران در صورت ارائه یک توافق واقعی از سوی امریکا و به‌رسمیت شناختن حقوقش، آماده دستیابی به توافق است.

در سوی دیگر، قصر سفید تاکنون به این شروط واکنشی نشان نداده، اما دونالد ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی گفته است: «ایرانی‌ها به‌نظر نمی‌رسد درک کنند که هیچ کارتی ندارند، جز استفاده کوتاه‌مدت از آب‌راه‌های بین‌المللی برای فشار بر جهان. تنها دلیل زنده بودن آنان امروز، مذاکره است.»

جی‌دی ونس نیز در مسیر سفر به پاکستان گفته است که انتظار نتیجه مثبت دارد، اما هشدار داده که اگر ایران بخواهد بازی سیاسی کند، تیم مذاکره‌کننده امریکا واکنش مناسبی نشان خواهد داد.

گزارش‌ها حاکی است که پیش از این، مقام‌های پاکستانی نشست‌های مقدماتی جداگانه‌ای با تیم‌های پیشرو دو طرف برگزار کرده‌اند. به گفته منابع، هیأت ایران متشکل از حدود ۷۰ عضو، شامل متخصصان اقتصادی، امنیتی و سیاسی است، در حالی‌که حدود ۱۰۰ عضو از تیم پیشرو امریکا نیز در اسلام‌آباد حضور دارند.

اسحاق دار ابراز امیدواری کرده است که این مذاکرات به یک راه‌حل «پایدار و دوامدار» منجر شود. با این حال، یک منبع پاکستانی گفته است که هنوز مشخص نیست مذاکرات چه زمانی به پایان می‌رسد و محدودیت زمانی برای آن تعیین نشده است.

در آستانه این مذاکرات، اسلام‌آباد تحت تدابیر شدید امنیتی و قرنطینه بی‌سابقه قرار گرفته و هزاران نیروی نظامی در سطح شهر مستقر شده‌اند.

دونالد ترمپ پیش‌تر آتش‌بس دو هفته‌ای را اعلام کرده که باعث توقف حملات هوایی امریکا و اسرائیل بر ایران شده، اما این آتش‌بس نتوانسته محاصره تنگه هرمز توسط ایران را پایان دهد؛ اقدامی که بزرگ‌ترین اختلال در عرضه انرژی جهانی را ایجاد کرده است. همچنین درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان همچنان ادامه دارد.

قرار است مقام‌های اسرائیل و لبنان نیز روز سه‌شنبه در واشنگتن دیدار کنند، اما دو طرف دیدگاه‌های متفاوتی درباره ماهیت این مذاکرات دارند. لبنان از گفتگو درباره آتش‌بس سخن گفته، در حالی‌که اسرائیل آن را آغاز «مذاکرات رسمی صلح» دانسته و مذاکره درباره آتش‌بس با حزب‌الله را رد کرده است.

از سوی دیگر، ایران در این مذاکرات خواهان امتیازات گسترده‌ای از جمله لغو تحریم‌ها و به‌رسمیت شناختن نقش خود در تنگه هرمز است؛ جایی که تهران در تلاش برای اعمال کنترول و دریافت حق عبور می‌باشد. در حال حاضر، کشتی‌های ایرانی بدون مانع از این مسیر عبور می‌کنند، در حالی‌که کشتی‌های سایر کشورها با محدودیت مواجه‌اند.

اختلال در عرضه انرژی باعث افزایش تورم و کاهش رشد اقتصاد جهانی شده و حتی در صورت موفقیت مذاکرات، پیامدهای آن ممکن است ماه‌ها ادامه یابد.

در همین حال، موضع سخت‌گیرانه ایران در آستانه مذاکرات، پس از پیام قاطع آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید این کشور، تشدید شده است. او که پس از کشته شدن پدرش در جنگ اخیر به قدرت رسید، تأکید کرده است که ایران برای تمامی خسارات جنگی غرامت خواهد خواست و عاملان حملات را بدون مجازات نخواهد گذاشت.

با وجود ادعای پیروزی از سوی دونالد ترمپ، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از اهداف اولیه جنگ، از جمله محدودسازی توان نظامی ایران و توقف کامل برنامه هسته‌ای آن، هنوز تحقق نیافته است. ایران همچنان دارای توانایی راکتی و ذخایر قابل توجه اورانیوم غنی‌شده نزدیک به سطح تسلیحاتی است و حکومت آن نیز علی‌رغم فشارها، پابرجا مانده است.

Continue Reading

جهان

معاون ترمپ در پی سفرش به پاکستان به ایران هشدار داد که با امریکا بازی نکند

Published

on

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه به دنبال سفرش به پاکستان برای گفتگوها، گفت که به مذاکرات مثبت با ایران امیدوار است، اما به تهران هشدار داد که با امریکا بازی نکند.

ونس پیش از ترک واشنگتن دی‌سی به خبرنگاران گفت: «ما منتظر مذاکرات هستیم. فکر می‌کنم این مذاکرات مثبت خواهد بود.»

ونس افزود: «همان‌گونه که رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا گفته است، اگر ایرانی‌ها آماده باشند با حسن نیت مذاکره کنند، ما قطعاً آماده‌ایم دست دوستی دراز کنیم.»

او ادامه داد: «اگر بخواهند با ما بازی کنند، خواهند دید که تیم مذاکره‌کننده چندان پذیرای این کار نخواهد بود.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!