Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: تولید متامفتامین در افغانستان به شدت افزایش یافته است

منتشر شده

در

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد روز یک‌شنبه (۱۹سنبله) با نشر گزارشی تازه از تولید سریع متامفتامین در افغانستان و افزایش قاچاق آن در داخل این کشور و کشورهای منطقه خبر داده است.

بر اساس گزارش این دفتر، قاچاق متامفتامین در افغانستان و کشورهای همسایه نزدیک به دوازده برابر افزایش است.

همچنان در گزارش آمده است که کشف مواد مخدر طی پنج سال از ۲.۵ تن در سال ۲۰۱۷ به ۲۹.۷ تن در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

یافته‌های دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، نشان می‌دهد که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در اگست ۲۰۲۱ و ممنوعیت مواد مخدر در اپریل ۲۰۲۲، قاچاق هرویین، هرچند با نرخ پایین‌تری، ادامه یافته است.

با این حال، گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که قاچاق متامفتامین از زمان ممنوعیت تشدید شده است، که نشان‌دهنده گسترش سریع تولید مواد مخدر و تغییر شکل احتمالی بازارهای غیرقانونی مواد مخدر است که مدت‌ها در تسلط مواد افیونی افغانستان بود.

غاده ولی، رییس اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید: «افزایش قاچاق متامفتامین در افغانستان و منطقه حاکی از تغییر قابل توجهی در بازار مواد مخدر غیرقانونی است و توجه فوری ما را می‌طلبد. هماهنگی منطقه‌ای با هدف انحراف و قاچاق پیش‌سازهای کیمیایی برای جلوگیری از گسترش ادامه تولید غیرقانونی متامفتامین در داخل و اطراف افغانستان ضروری است.»

او تاکید می‌کند که هدف این گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد ارایه اطلاعات حیاتی به جامعه بین‌المللی برای مقابله با تهدید فزاینده مواد مخدر مصنوعی است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که کشف و ضبط متامفتامین مشکوک به منشا افغانستان در نقاط دورتر مانند اتحادیه اروپا، شرق میانه و نزدیک، آسیای جنوب شرقی و شرق افریقا گزارش شده است.

این گزارش زیر نام «درک تولید غیرقانونی متامفتامین در افغانستان» پیش‌سازهای مختلف مورد استفاده برای تولید این ماده مخدر را تجزیه و تحلیل کرده است.

بر اساس تحلیل این گزارش، پوشش مشکوک به تولید متامفتامین در افغانستان اغلب بر استفاده از گیاهی موسوم به “افدرا” متمرکز شده است که به وفور در منطقه رشد می‌کند و حاوی “افدرین” هایی است که می‌توان برای ساخت این دارو استخراج کرد.

افدرا گیاهی خودرو است که در مناطق کوهستانی افغانستان به آسانی قابل دسترس می‌باشد.

به گفتۀ دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، اگرچه استفاده از این گیاه در کوتاه مدت ارزان‌تر است، اما مقدار زیاد مورد نیاز آن، برداشت‌های “نامطمین و کار فشرده آن را بعید می‌سازد که تجارت متامفتامین به سرعت در حال گسترش در افغانستان تنها به گیاه افدرا” وابسته باشد.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که داروهای سرماخوردگی معمولی و مواد کیمیایی صنعتی برای تولید متامفتامین کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر استند و بنابراین تهدیدی بسیار بزرگتر به شمار می‌روند.

گزارش گفته است: «چنین مواد کیمیایی به طور قانونی در مقادیر زیاد در منطقه تولید و خرید و فروش می‌شود و می‌تواند برای تولیدکنندگان متامفتامین قابل دسترس باشد».

امارت اسلامی تا هنوز در واکنش به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد چیزی نگفته است، اما مقامات امارت اسلامی بارها ممنوعیت کشت کوکنار را یکی از دستاوردهای عمدۀ شان عنوان کرده است.

این درحالی است که هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی به تاریخ ۱۴ حمل با صدور فرمانی کشت کوکنار را مطلق ممنوع قرار داد و استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانه‌های تولید هرگونه مواد نشه‌آور را به گونۀ جدی منع کرد.

او در این فرمان هشدار داد که با متخلفین مطابق شریعت برخورد خواهد شد و کشتزارهای آنان نیز نابود می‌شود.

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: جدا دانستن مکتب و مدرسه «دسیسه اشغالگران» است

Published

on

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که کشورهای غربی تلاش دارند به نام مدرسه و مکتب میان مردم تفرقه ایجاد کنند اما به گفته او، به اهداف‌شان نخواهند رسید.

آقای نوری در مراسم فراغت بیش از ۷۰۰ متعلم و محصل در کابل افزود: «جدا دانستن مکتب و مدرسه فکر غربی و دسیسه اشغالگران است، این یک دسیسه فاسد دشمنان دین خدا و افغانستان است.»

نوری تصریح کرد که حکومت به آموزش‌های دینی، به‌ویژه علوم عصری متعهد است و پیشرفت کشور را بدون آن ناممکن می‌داند.

او تأکید کرد که جهاد و دفاع از خاک امروز بر پایه تکنالوژی انجام می‌شود و در این بخش نیز توجه لازم صورت گرفته است.

در این مراسم، محمد علی جان احمد، معین جرگه‌های این وزارت، آموزش‌های دینی و عصری را فرض عین خواند.

جان احمد گفت: «فراگیری علوم عصری برای امور دینی فرض است. اگر علوم دینی را برای این فرا می‌گیریم که برای مقابله با کفار آماده باشیم، پس یقیناً که علوم عصری برای ما و شما فرض است.»

متعلمان و محصلانی که تازه سند فراغت کسب کرده‌اند، از امارت اسلامی می‌خواهند تا زمینه بیشتر را برای ادامه تحصیل آنان فراهم کند.

مقام‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل همچنان گفتند که در بیست سال گذشته تلاش‌هایی برای ترویج فرهنگ غرب در افغانستان صورت گرفته بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!