Connect with us

جهان

سازمان ملل متحد از «جی ۲۰» خواست برای جلوگیری از بروز بحران در کشورهای آسیب پذیر همکاری کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

مقام عالی ارشد سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد كه همه گیر شدن ویروس کرونا و ركود اقتصادی حاصل از آن، نخستین افزایش فقر جهانی در سه دهه را آغاز خواهد كرد و ۲۶۵ میلیون نفر را تا پایان سال به گرسنگی می كشاند.

مارک لوکاک، معاون دبیرکل امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری همزمان با انتشار درخواست تجدید نظر در مورد ۱۰.۳ میلیارد دالر برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در ۶۳ کشور فقیر جهان، از کشورهای پیشرو صنعتی در جهان، G20 ، خواست تا حمایت خود را بیشتر کنند.

وی گفت: “ویروس همه گیر و رکود اقتصادی جهانی در حال ویران کردن کشورهای آسیب پذیر و کم درآمد است.”

لوکاک اضافه کرد: “پاسخ کشورهای ثروتمند تاكنون به اندازه کافی نبوده است. عدم مبارزه با این ویروس در زمان حال باعث می شود که ویروس کرونا آزادانه به دور دنیا شیوع کند و چندین دهه از توسعه را خنثی کند و نسلی از مشکلات تراژیک و ساری را به وجود آورد.”

وی گفت: “لازم نیست چنین باشد – این مشکلی است که می تواند با پول ملل ثروتمند و تفکر تازه از طرف سهامداران نهادهای مالی بین المللی و حامیان نهادهای سازمان ملل، سازمان صلیب سرخ و هلال احمر و سازمان های مردم نهاد برطرف شود.”

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا روز پنجشنبه ، بیش از ۱۳ میلیون مورد ویروس کرونا سراسر جهان و نزدیک به ۵۸۰۰۰۰ مرگ و میر مشاهده شده است.

لوکاک می از این ترسد که مگر اینکه کشورهای G20 در حال حاضر اقدام کنند ، آنها با یک سری مصیبت های انسانی وحشیانه تر و مخرب تر از تاثیرات بهداشتی مستقیم این بیماری روبرو خواهند شد.

نهادهای سازمان ملل تخمین می زنند که به دلیل اختلال در سیستم های بهداشتی ناشی از بیماری کرونا، حدود ۶۰۰۰ کودک هر روز می توانند از امراض قابل پیشگیری بمیرند، در حالی که سالانه مرگ و میر ناشی از ایدز، سل و مالاریا می تواند دو برابر شود.

در همین حال، امدادگران گفته اند که اولین مورد تایید شده ی ویروس کرونا هفته گذشته در ادلب سوریه گزارش شده است و باعث ایجاد نگرانی از شیوع ویرانگر این ویروس در اردوگاه های شلوغ سوریه شده است که میلیون ها نفر از آوارگان جنگ تقریبا یک دهه ای این کشور را در خود دارند.

برنامه پاسخگویی بشردوستانه جهانی به ویروس کرونا به تاثیرات انسدادی این بیماری در ۶۳ کشور کم درآمد و متوسط پرداخته و از تلاشهای آنها برای مبارزه با آن پشتیبانی می کند.

در این طرح آسیب پذیرترین شهروندان جهان اعم از افراد مسن ، افراد دارای معلولیت ، افراد آواره و زنان و دختران در اولویت قرار دارد.

این ابتکار در اواخر ماه مارچ روی دست گرفته شد اندکی پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی همه گیری ویروس کرونا را اعلام نمود.

در حالی که از آن زمان۱.۷ میلیارد دالر بودجه جمع آوری شده است، این بروزرسانی شامل ۳۰۰ میلیون دالر مکمل ، برای تقویت پاسخ سریع سازمان های غیردولتی ، ۵۰۰ میلیون دالر برای پیشگیری از قحطی ، و تمرکز واضح تر در جلوگیری از خشونت بر پایه جنسیت است.

این درحالی است که دو نهاد سازمان ملل مستقر در رم در گزارشی مشترک که روز جمعه منتشر شد ، زنگ هشدار را به صدا درآورد و اظهار داشت که خطر گرسنگی تهدید می کند و تا ماه های آینده به دلیل تأثیر بیماری همه گیر جهانی کرونا ، به سطح ویرانگر در ۲۵ کشور افزایش خواهد یافت.

برنامه جهانی غذا (WFP) و سازمان غذا و کشاورزی (FAO) هشدار دادند بیشترین میزان تمرکز نیاز در آفریقا است ، اما کشورهایی در آمریکای لاتین و کارائیب ، خاورمیانه و آسیا – از جمله کشورهایی با درآمد متوسط – نیز با مراحل ویرانگر قحطی ویران می شوند.

برنامه غذایی جهان اعلام كرد كه كمكهاي غذايي را براي ۱۳۸ ميليون نفر كه با گرسنگي روبرو هستند، گسترش خواهند داد زيرا ویروس کرونا در برخي از شکننده ترين كشورهاي جهان ضربه های سختی میزند.

دیوید بیزلی ، مدیر اجرایی WFP گفت: “سه ماه پیش در شورای امنیت سازمان ملل به رهبران جهان گفتم كه ما خطر قحطی در حد و اندازه های كتاب مقدس را داریم.”

بیسلی افزود: “امروز ، آخرین معلومات حرف مرا تایید میکند.از آن زمان ، میلیون ها خانواده ی فقیر در جهان مجبور شده اند حتی به پرتگاه نزدیک شوند.”

وی گفت: “وضعیت معیشت با سرعت بی سابقه ای از بین می رود و اکنون جان آنها از گرسنگی در معرض خطر است. اشتباه نکنید – اگر اکنون ما برای پایان دادن به این همه گیری رنج های انسانی، اقدامی نکنیم ، بسیاری از مردم خواهند مرد.”

جهان

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

یک کارشناس سازمان ملل روز سه‌شنبه (۷ حمل) با ارائه گزارشی به کمیته حقوق بشر این نهاد بین‌المللی، اسرائیل را به نسل‌کشی در جریان حمله به نوار غزه متهم کرده و خواستار اعمال تحریم‌های فوری و تحریم تسلیحاتی این کشور شد.

اسرائیل که در این نشست حضور نداشت اتهام این کارشناس سازمان ملل را رد کرده است.

به گزارش رویترز، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل در مناطق فلسطینی، همزمان با ارائه گزارش خود با عنوان «ساختارشناسی یک نسل کشی»، وظیفه‌اش را تهیه گزارش درباره «بدترین اعمال بشریت» و ارائه نتایج تحقیقاتش ذکر کرد.

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل، ضمن اشاره به کشته‌شدن هزاران فلسطینی از زمان آغاز حمله اخیر اسرائیل، در بخشی از اظهاراتش گفت: «معتقدم مبانی مستدلی برای این باور وجود دارد که ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان به عنوان یک گروه ساکن در غزه تحقق یافته است.»

فرانچسکا آلبانیز خطاب به کمیته حقوق بشر سازمان ملل افزود:‌« از کشورهای عضو خواهش می‌کنم با عمل به تعهداتشان در قالب اعمال تحریم تسلیحاتی و تحریم‌های دیگر علیه اسرائیل، از عدم تکرار این رویداد در آینده اطمینان حاصل کنید.»

هیئت دیپلماتیک اسرائیل اعلام کرده که هدف جنگ این کشور غیرنظامیان فلسطینی نیست، بلکه گروه اسلام‌گرای حماس است.

در پی حمله اعضای حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، بنا بر اعلام اسرائیل، ۱۲۰۰ تن که اغلب ملکی بودند کشته و ۲۵۳ تن هم به گروگان گرفته شدند.

هئیت نمایندگی اسرائیل افزوده که گزارشگر خاص حقوق بشر « به جای یافتن حقیقت تلاش می‌کند با وارونگی وقیح و تحریف‌شده واقعیت، به طرح استدلال‌های ضعیف بپردازد.»

فرانچسکا آلبانیز یکی از چندین کارشناس حقوق بشری مستقلی بشمار می‌رود که از سوی سازمان ملل برای تهیه گزارش و ارائه مشاوره در بحران‌ها و امور خاص ماموریت یافته‌ است و دیدگاه او بازتاب‌دهنده موضع کمیته حقوق بشر سازمان ملل محسوب نمی‌شود.

این نُخستین باری نیست که اسرائیل در جریان حمله اخیر به غزه، به ارتکاب «نسل‌کشی» متهم می‌شود.

به‌تاز گی لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا (لولا)، رئیس‌جمهوری برازیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم کرد.

پیش از آن هم افریقای جنوبی در شکایتی به دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هالند، اسرائیل را به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم و رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه را با دوران آپارتاید در این کشور مقایسه کرد.

اسرائیل این اتهام را به شدت رد کرده و در مقابل می‌گوید که گروه شبه نظامی حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

Continue Reading

جهان

قطر از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در مورد آتش بس در غزه استقبال کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه قطر از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه مبارک رمضان شده، استقبال کرده است.

این وزارت با نشر بیانیه‌ای گفته که قطر امیدوار است که این اقدام گامی به سوی توقف دائمی خصومت‌ها در غزه باشد، «به ویژه با توجه به شرایط فاجعه بار انسانی که غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان از آن رنج می‌برند.»

این بیانیه بر لزوم اجرای قطعنامه به ویژه توقف درگیری‌ها، تسهیل ورود فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمام مناطق غزه و مشارکت مثبت در مذاکرات جاری تاکید کرده است.

در بیانیه آمده است: «این وزارت ابراز امیدواری می‌کند که رای ۱۴ کشور به این قطعنامه، تغییری اساسی در آگاهی جامعه بین‌المللی از جدی بودن وضعیت غم‌انگیز در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و به‌ویژه نوار غزه ایجاد کند و تلاش‌های بین المللی را برای اعمال راه حل دو دولتی و از سرگیری روند صلح بر اساس قطعنامه‌های بین المللی و ابتکار صلح عربی تقویت کند.»

این وزارت همچنین بر موضع قاطع قطر در حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق آنان برای ایجاد کشور مستقل خود در مرزهای سال ۱۹۶۷ با بیت المقدس شرقی به‌حیث پایتخت آن تاکید کرده است.

قطر نقش کلیدی را در تسهیل و میانجیگری مذاکرات بین حماس و اسراییل در چند ماه گذشته به امید دستیابی به توافقی در مورد آتش بس در غزه و مبادله گروگان‌ها ایفا کرده است.

شیخ محمد بن عبدالرحمن، صدر اعظم قطر یکشنبه در دوحه با مارتین گریفیث، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه گفتگو کرد تا راه‌های تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را مورد بررسی قرار دهد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار آتش‌بس فوری میان اسراییل و حماس و همچنین آزادی همه گروگان‌ها شد. امریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.

چهارده عضو دیگر شورا به این قطعنامه رای مثبت دادند. این قطعنامه توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا پیشنهاد شده بود.

عمار بن ‌جامع، نماینده الجزایر در سازمان ملل متحد گفته است: «مردم فلسطین رنج‌های زیادی را متحمل شده اند. این حمام خون برای مدت طولانی ادامه داشته است. این وظیفه ماست که قبل از اینکه دیر شود به این حمام خون پایان دهیم.»

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، اظهار کرده است که خودداری امریکا از وتوی این قطعنامه، «عقب‌نشینی آشکار» از موضع قبلی آن است و به جنگ اسراییل و تلاش برای آزادی بیش از ۱۳۰ گروگانی که هنوز در دست حماس هستند، لطمه می‌زند.

اما جان کربی، سخنگوی قصر سفید، به خبرنگاران گفته است: «رای ما نشان‌دهنده تغییر در سیاست ما نیست. هیچ چیزی در مورد سیاست ما تغییر نکرده است.»

اسراییل از زمان حمله هفتم اکتوبر سال گذشته توسط حماس که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، یک تهاجم گسترده را بر غزه راه اندازی کرده است.

از آن زمان تاکنون بیش از ۳۲ هزار و ۲۰۰ فلسطینی، اکثراً زنان و کودکان، در غزه جان باخته و بیش از ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

جهان

تصادم موتر مسابقه در هنگری چهار تماشاچی را کشت و چندین تن دیگر را زخمی کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۶, ۱۴۰۳)

مقام‌های هنگری اعلام کرده اند که یک موتر مسابقه در شمال آن کشور از جاده منحرف شده و با تماشاچیان برخورد کرد. در این حادثه چهار تن جان باخته و هشت تن دیگر زخمی شده اند.

به گزارش رویترز، پولیس هنگری در وب‌سایت خود بیان کرده است که دلیل این تصادف که یکشنبه رخ داد، هنوز مشخص نیست.

اداره خدمات اضطراری به سایت خبری Index.hu گفته است که چندین امبولانس و هلیکوپتر امدادی وارد محل حادثه شدند. برگزارکنندگان مسابقه را متوقف کردند.

Index.hu گزارش داده که یک کودک با جراحات وخیم به شفاخانه منتقل شد، یک نفر دیگر نیز به شدت مجروح و شش نفر دیگر جراحات خفیف را متحمل شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!