Connect with us

صحت

شفاخانه‌های هرات در بخش طبابت به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند

منتشر شده

در

داکتران در هرات می‌گویند که پیشرفت‌های خوبی در عرصه طبابت در این ولایت صورت گرفته است و حدود ۹۰ درصد مریضان در شفاخانه‌های خصوصی و دولتی هرات تداوی می‌شوند.

شفاخانه مهربان، یکی از شفاخانه‌های خصوصی هرات است که داکتران به پیشرفت‌هایی در بخش ارتوپیدی، یورولوژی و عملیات‌های لیزری دست یافته‌ است.

به گفته مسوولان این شفاخانه، روزانه تا ۵۰۰ مریض به خاطر تشخیص و تداوی به این مرکز صحی مراجعه می‌کنند.

عبدالبصیر صدیق، مدیرعمومی شفاخانه مهربان، گفته است: «کارهای که ما انجام می‌دهیم، فعلاً همجوار یا هم سطح خیلی خدمات که در کشورهای همسایه انجام می‌شود، می‌باشد. ما در صدد این هستیم که بتوانیم با بدست‌آوردن بودجه و سرمایه‌گذاری اقتصادی، بیشتر از این کار بکنیم.»

بشیراحمد احمدی، متخصص ارتوپیدی این شفاخانه گفته است: «تعویض مفصل زانو و تعویض مفصل ران و همچنین شکستگی‌های که برای لگن اتفاق میفتد، در شفاخانه مهربان انجام می‌شود.»

برعلاوه، برخی از این شفاخانه‌ها بخش‌های عمده تخصصی و فوق تخصص را ایجاد کرده‌اند و داکتران عملیات‌های پیچیده‌ را انجام می‌دهند.

با این حال، اداره صحت عامه هرات می‌گوید هدف آن‌ها توسعه خدمات صحی است تا تمام مردم به این خدمات دسترسی داشته باشند. به گفته این اداره، طبابت اخیراً بهترشده و بخش‌های خصوصی با امکانات و ظرفیت‌های خوبی مجهز اند.

محمدآصف کبیر، معاون صحت عامه هرات، ابراز کرد: «یک سلسله مشکلات که در گذشته‌ها وجود داشت بحث خدمات تخصصی بود که یک عده از مریضان واقعاً به منظور رفع مشکلات که داشتند، برای خدمات فوق تخصصی بیرون از کشور می‌رفتند. الحمدالله امروز در سطح ولایت هرات برای زمینه ارایه خدمات فوق تخصصی، گام‌های بزرگی برداشته شده.»

بخش‌های یورولوژی یا پیوند کلیه، عملیات تعویض استخوان، تداوی سرطان‌ها و عملیات‌های لیزری نمونه‌های بارز هستند که فعلاً امکانات تداوی آن در این شفاخانه‌ها وجود دارد.

براساس گزارش‌ها، در حال حاضر حدود ۱۰۰ شفاخانه و کلینیک خصوصی در کنار شفاخانه‌های دولتی در هرات مصروف ارایه خدمات صحی می‌باشند.

صحت

افغانستان خواهان همکاری هند در بخش معیاری‌سازی طب سنتی شد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌عامه امارت اسلامی افغانستان در دیدار با پرتاپراو جادف، وزیر طب طبیعی، یونانی، آیورویدی و طب سنتی هند خواهان همکاری دهلی‌نو در زمینه معیاری‌سازی طب سنتی شد.

در این دیدار، دو طرف روی ایجاد انستیتیوت و مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، آموزش متخصصان این بخش و امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

وزیر صحت‌عامه کشور با تأکید بر نیاز جدی به معیاری‌سازی طب سنتی، همکاری هند را با توجه به تجربه این کشور در این بخش، ارزشمند خواند.

از سوی دیگر، پرتاپراو جادف تعهد سپرد که در بخش ایجاد مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، تطبیق نصاب تعلیمی، ایجاد انستیتیوت، همکاری همه‌جانبه صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت عامه نشستی را با نمایندگان نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه، نشستی را با نمایندگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسف، بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی، اتحادیه اروپا، دفتر امور خارجه کشورهای مشترک‌المنافع و توسعه بریتانیا و سایر نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد.

براساس خبرنامه وزارت صحت، در این نشست نمایندگان نهادهای بین‌المللی درباره چگونگی ارائه خدمات صحی و انکشافی، بهبود مدیریت کمک‌ها و منابع در بخش صحت، ادغام مراکز صحی و تطبیق آن با پالیسی جدید، ارائه خدمات صحی مطابق پالیسی وزارت صحت عامه، تقویت بخش معافیت و واکسین، ارائه خدمات بر اساس اولویت‌ها و تأمین هماهنگی دوامدار بحث و تبادل نظر کردند.

آقای جلالی در جریان این نشست، بر ضرورت شفافیت و توجه به اولویت‌های وزارت صحت عامه برای افزایش مؤثریت و نتیجه‌دهی خدمات صحی تأکید کرد و افزود که ارائه خدمات صحی باید مطابق پالیسی این وزارت و مدیریت کمک‌های موجود بین‌المللی صورت گیرد.

او با اشاره به کمپاین‌های واکسین گفت که کمپاین اخیر واکسین سرخکان و پولیو به‌گونه بسیار خوب تطبیق شد و لازم است برای کمپاین‌های پیش‌رو تدابیر لازم اتخاذ گردد.

وی همچنان در مورد بازنگری پکیج‌های صحی BPHS و EPHSو ایجاد یک سیستم معیاری از طریق کمیته‌های تخنیکی توضیح داد.

در این نشست، ادوین سینیزا، رئیس سازمان صحی جهان برای افغانستان، بر همکاری‌های دوامدار با وزارت صحت عامه اطمینان داد و از رهبری این وزارت به‌خاطر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آنان در راستای بهبود نظام صحی قدردانی کرد.

نمایندگان این نهادها تعهد کردند که هماهنگی مؤثر و دوامدار را ادامه خواهند داد و مطابق پالیسی‌ها و اصول وزارت صحت‌عامه، خدمات خود را در داخل کشور ارائه خواهند کرد.

Continue Reading

صحت

هیأت صحی کابل به‌منظور کسب تجارب جدید در بخش صحت به ترکیه سفر کرد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام نموده که عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی این وزارت در رأس یک هیأت بلندرتبه در یک سفر رسمی امروز (چهارشنبه) به ترکیه سفر کرده است.

براساس خبرنامه وزارت صحت، هدف اصلی این سفر کسب تجارب جدید در عرصه صحت، بازدید از مراکز علمی و صحی ترکیه، دیدار با مسئولان صحی و دولتی این کشور و گسترش همکاری‌ها و روابط در بخش صحی می‌باشد.

بربنیاد خبرنامه، این هیأت همچنان در جریان سفر خود با مسئولان سکتور صحی خصوصی و دولتی ترکیه دیدار خواهد کرد تا زمینه بهبود سیستم صحی کشور و ایجاد هماهنگی بهتر با ترکیه در عرصه صحت را فراهم سازد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!