رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل از امارت اسلامی خواسته است تا در پالیسی‌های محدود کننده حقوق زنان تجدید نظر کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۴, ۱۴۰۱)

شورای امنیت ملل متحد از حکومت سرپرست می‌خواهد درپالیسی‌های محدود کننده حقوق بشر و آزادی‌های زنان به سرعت تجدید نظرکند.

اعضای این شورا امنیت در اعلامیه پایانی نشستی که دیروز (سه شنبه ۳جوزا) برای افغانستان برگزار شده بود گفته اند که در مورد وضع محدویت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر،‌ مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.

همزمان رهبران امریکا، استرالیا، هند و جاپان از حکومت سرپرست می‌خواهند قطعنامه ۲۵۲۹ شورای امنیت سازمان ملل را که سال گذشته درمورد افغانستان تصویب شد را به اجرا بگذارد.

جوبایدن رییس جمهورامریکا، نرندرا مودی صدراعظم هند، فومیوکیشیدا صدراعظم جاپان و آنتونی آلبانیزی صدراعظم آسترالیا درپایان نشست چهارجانبه شان درتوکیو تاکید کرده اند که تطبیق این قطعنامه توسط امارت اسلامی ضروریست.

این قطعنامه تصریح می‌کند، ازخاک افغانستان نباید علیه کشور دیگری استفاده شود و امارت اسلامی باید توانایی کنترل تمام افغانستان را پیدا کنند، جلو تروریزم بین‌المللی را بگیرند، به حقوق اساسی بشری احترام بگذارند و هرکس بخواهد از افغانستان بیرون شود، به آن‌ها اجازه دهند.

امارت اسلامی می‌گوید به هیچ گروه اجازه نمی‌دهد، استفاده ازخاک افغانستان علیه کشورها استفاده کند و وعده سپرده است که از افغانستان به هیچ کشوری زیان نمی‌رسد.

شورای امنیت ملل متحد نیز در اعلامیه ‌ای از حکومت سرپرست می‌خواهد در پالیسی‌های محدود کننده حقوق بشر و آزادی‌های زنان به سرعت تجدید نظر کند.

گاردین برن ناسون، نماینده دایمی ایرلند درسازمان ملل گفته است که:” تحولات جدید در افغانستان فضا برای مطبوعات آزاد یک شبه تغییرداد زنان بیشترین آسیب را ازتحولات تازه متحمل شدند. امروز با تشکیل این نشست در همبستگی با خبرنگاران و دست اندرکاران رسانه‌ها می‌خواهیم توجه را به مسئولیت فعال شورای امنیت در حمایت از خبرنگاران جلب کنیم”.

اعضای پانزده نفری شورای امنیت دراین اعلامیه که متن آن توسط ناروی تهیه شده گفته اند که آنان به صورت خاص در مورد وضع محدودیت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر،‌ مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.

ندپرایس، سخنگوی وزارت امورخارجه امریکا گفته است که:” آزادی رسانه‌ها درسراسرجهان ازموارد است که وزیرخارجه بلینکن روی آن تاکید کرده رسانه‌ها نباید محدود باشند وصدای خبرنگاران نباید سرکوب شود، این مهم است که کشورها به آزادی بیان وآزادی رسانه‌ها درهرکشور احترام بگذارند”.

اعضای شورای امنیت همچنان ازحکومت سرپرست خواسته اند تا بدون تاخیر مکاتب را بر روی دختران بالاتر از صنوف ششم باز کنند.

همزمان حنا ربانی کهر از دیپلومات های ارشد پاکستان در مجمع جهانی اقتصادی در داووس سویس ازجهانیان می‌خواهد مردم افغانستان را قربانی سیاست‌های شان نسازند.

حنا ربانی کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان می‌گوید که:” نباید شهروندان افغانستان هدف سیاست بازی‌ها وقربانی خشم اخلاقی وناگزیری ها وکشمکش‌های سیاسی کشورها باشند مردم عادی افغانستان از اتفاقات وهدف‌های سیاسی بی‌خبرند، آیا حاضرید ۳۸ میلیون افغان گرسنه بمانند وفروپاشی اقتصاد افغانستان منطقه را آسیب بزند”.

رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا هم ازسخنرانان دیگر در مجمع جهانی اقتصادی داووس است.

گریگوری دبلیو میکس، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده امریکا می‌گوید که:” اگراقتصاد دریک بخش ازجهان بد باشد، بخش دیگری ازجهان را تحت تأثیر قرارمی دهد هیچ یک از ما تا زمانی که همه در امنیت نباشیم در امن نیستیم و امیدوارم این پیامی باشد که به همه منتقل می‌شود. متحد شدن به عنوان یک وحدت جهانی بهترین دفاع ما در برابر هر گونه تهدیدی است که از شرق از جنوب متوجه کشورهاست”.

درعین حال، اتحادیه اروپا نیز یک نشست را در مورد افغانستان در دوحه میزبانی کرده است وضعیت سیاسی،اقتصادی وبشری درافغانستان و میکانیزم بهتر برای رسانیدن کمک‌ به مردم افغانستان محوربحث این نشست بوده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل