Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل از امارت اسلامی خواسته است تا در پالیسی‌های محدود کننده حقوق زنان تجدید نظر کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۴, ۱۴۰۱)

شورای امنیت ملل متحد از حکومت سرپرست می‌خواهد درپالیسی‌های محدود کننده حقوق بشر و آزادی‌های زنان به سرعت تجدید نظرکند.

اعضای این شورا امنیت در اعلامیه پایانی نشستی که دیروز (سه شنبه ۳جوزا) برای افغانستان برگزار شده بود گفته اند که در مورد وضع محدویت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر،‌ مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.

همزمان رهبران امریکا، استرالیا، هند و جاپان از حکومت سرپرست می‌خواهند قطعنامه ۲۵۲۹ شورای امنیت سازمان ملل را که سال گذشته درمورد افغانستان تصویب شد را به اجرا بگذارد.

جوبایدن رییس جمهورامریکا، نرندرا مودی صدراعظم هند، فومیوکیشیدا صدراعظم جاپان و آنتونی آلبانیزی صدراعظم آسترالیا درپایان نشست چهارجانبه شان درتوکیو تاکید کرده اند که تطبیق این قطعنامه توسط امارت اسلامی ضروریست.

این قطعنامه تصریح می‌کند، ازخاک افغانستان نباید علیه کشور دیگری استفاده شود و امارت اسلامی باید توانایی کنترل تمام افغانستان را پیدا کنند، جلو تروریزم بین‌المللی را بگیرند، به حقوق اساسی بشری احترام بگذارند و هرکس بخواهد از افغانستان بیرون شود، به آن‌ها اجازه دهند.

امارت اسلامی می‌گوید به هیچ گروه اجازه نمی‌دهد، استفاده ازخاک افغانستان علیه کشورها استفاده کند و وعده سپرده است که از افغانستان به هیچ کشوری زیان نمی‌رسد.

شورای امنیت ملل متحد نیز در اعلامیه ‌ای از حکومت سرپرست می‌خواهد در پالیسی‌های محدود کننده حقوق بشر و آزادی‌های زنان به سرعت تجدید نظر کند.

گاردین برن ناسون، نماینده دایمی ایرلند درسازمان ملل گفته است که:” تحولات جدید در افغانستان فضا برای مطبوعات آزاد یک شبه تغییرداد زنان بیشترین آسیب را ازتحولات تازه متحمل شدند. امروز با تشکیل این نشست در همبستگی با خبرنگاران و دست اندرکاران رسانه‌ها می‌خواهیم توجه را به مسئولیت فعال شورای امنیت در حمایت از خبرنگاران جلب کنیم”.

اعضای پانزده نفری شورای امنیت دراین اعلامیه که متن آن توسط ناروی تهیه شده گفته اند که آنان به صورت خاص در مورد وضع محدودیت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر،‌ مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.

ندپرایس، سخنگوی وزارت امورخارجه امریکا گفته است که:” آزادی رسانه‌ها درسراسرجهان ازموارد است که وزیرخارجه بلینکن روی آن تاکید کرده رسانه‌ها نباید محدود باشند وصدای خبرنگاران نباید سرکوب شود، این مهم است که کشورها به آزادی بیان وآزادی رسانه‌ها درهرکشور احترام بگذارند”.

اعضای شورای امنیت همچنان ازحکومت سرپرست خواسته اند تا بدون تاخیر مکاتب را بر روی دختران بالاتر از صنوف ششم باز کنند.

همزمان حنا ربانی کهر از دیپلومات های ارشد پاکستان در مجمع جهانی اقتصادی در داووس سویس ازجهانیان می‌خواهد مردم افغانستان را قربانی سیاست‌های شان نسازند.

حنا ربانی کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان می‌گوید که:” نباید شهروندان افغانستان هدف سیاست بازی‌ها وقربانی خشم اخلاقی وناگزیری ها وکشمکش‌های سیاسی کشورها باشند مردم عادی افغانستان از اتفاقات وهدف‌های سیاسی بی‌خبرند، آیا حاضرید ۳۸ میلیون افغان گرسنه بمانند وفروپاشی اقتصاد افغانستان منطقه را آسیب بزند”.

رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا هم ازسخنرانان دیگر در مجمع جهانی اقتصادی داووس است.

گریگوری دبلیو میکس، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده امریکا می‌گوید که:” اگراقتصاد دریک بخش ازجهان بد باشد، بخش دیگری ازجهان را تحت تأثیر قرارمی دهد هیچ یک از ما تا زمانی که همه در امنیت نباشیم در امن نیستیم و امیدوارم این پیامی باشد که به همه منتقل می‌شود. متحد شدن به عنوان یک وحدت جهانی بهترین دفاع ما در برابر هر گونه تهدیدی است که از شرق از جنوب متوجه کشورهاست”.

درعین حال، اتحادیه اروپا نیز یک نشست را در مورد افغانستان در دوحه میزبانی کرده است وضعیت سیاسی،اقتصادی وبشری درافغانستان و میکانیزم بهتر برای رسانیدن کمک‌ به مردم افغانستان محوربحث این نشست بوده است.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: درپی سقوط چرخبال در غور یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

وزارت دفاع حکومت سرپرست افغانستان اعلام کرد در پی سقوط چرخبالی در فیروزکوه، مرکز ولایت غور، یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع در شبکه ایکس گفته است که صبح روز چهارشنبه یک چرخبال نوع «ام‌آی ۱۷» قوای هوایی که به ولایت غور اعزام شده بود، دچار عوارض تخنیکی شده و هنگام نشست اضطراری به دیوار برخورد کرده و سقوط کرده است.

در تصاویری که رسانه‌ها از این رویداد منتشر کرده اند لاشه یک چرخبال در داخل آب دیده می‌شود که شماری از مردم در اطراف آن جمع شده اند.

سخنگوی وزارت دفاع گفته است که این چرخبال به هدف بیرون کشیدن اجساد قربانیان از موتری که در دریای هریرود افتاده بود، به فیروزکوه اعزام شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته است، عدم حضور دیپلوماتیک کشورهای غربی در افغانستان باعث شده تا آن‌ها از تحولات مثبت افغانستان اطلاعی نداشته باشند و به گفته وی مناسب این است که جامعه جهانی به گونه مستقیم با امارت اسلامی روابط داشته باشد.

آقای کورمایا همچنان افزوده، جاپان متعهد به همکاری با افغان‌ها در زمینه‌های جلوگیری از حوادث طبیعی، تداوی معتادان مواد مخدر و کشت بدیل برای دهقانان افغان است.

از سوی هم مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است، امارت اسلامی به دلیل حمایت مردم توانسته است صلح سراسری را تأمین کند، پروژه‌های بزرگ را آغاز کند و پیشرفت‌های زیاد دیگری نیز داشته باشد.

معاون سیاسی افزوده، امارت اسلامی برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند و خواهان تعامل مثبت و روابط گسترده با جهان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!