Connect with us

رویداد های اخیر

صدراعظم آلمان: تغییر رژیم توسط امریکا در افغانستان موفق نبود

به باور فریدریش مرتس، تنها تغییری رژیمی که زمانی «واقعاً» موفق بود، در پاناما بوده است و آن‌هم مربوط به چند دهه پیش است.

منتشر شده

در

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، با اشاره به باورهای تغییر رژیم در ایران گفته است که ایالات متحده در تغییر رژیم در کشورها، از جمله افغانستان، موفق عمل نکرده است.

او در یک مصاحبه تلویزیونی تازه گفته است که امریکا بیست سال در افغانستان جنگ کرد، در نهایت تغییر رژیم از یک حکومت به حکومت دیگر بود.

صدراعظم آلمان تاکید کرده است که ایالات متحده برای موفقیت تغییر رژیم‌ها در کشورها «هیچ راهبردی ندارد و این کار اغلب با شکست مواجه شده است.

به باور فریدریش مرتس، تنها تغییری رژیمی که زمانی «واقعاً» موفق بود، در پاناما بوده است و آن‌هم مربوط به چند دهه پیش است.

صداعظم آلمان در پاسخ به پرسشی در مورد تغییر رژیم در ایران گفته است: ««هیچ راهبردی وجود ندارد. اول از همه، شما واقعاً چه می‌خواهید؟ آیا موضوع تغییر رژیم واقعاً هدف است؟ اگر این هدف باشد، من فکر نمی‌کنم که شما به آن برسید. این کار اغلب با شکست مواجه شده است. کتابی درباره تاریخچه سازمان سی‌آی‌ای وجود دارد. تنها تغییر رژیمی که زمانی واقعاً موفق بوده، پاناما بوده است و آن هم مربوط به چند دهه پیش است. در بیش‌تر موارد موفق نبوده است. در افغانستان ۲۰ سال طول کشید و تغییر رژیم از یک حکومت ملاها به حکومت ملاهای دیگر بود. هیچ راهبردی وجود ندارد.»

این در حالی است که حضور و خروج نیروهای امریکایی از افغانستان پس از بیست سال، با وکنش‌ها و انتقادهای تند و جدی در داخل ایالات متحده و جهان مواجه بوده است.

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات حدود ۱۵ میلیون افغانی به مردم ایران کمک کرد

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت هرات اعلام کرده است که تاجران ملی به‌گونه مشترک از طریق این اتاق حدود پانزده میلیون افغانی به مردم ایران کمک نموده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات گفته که این بسته کمکی را به قنسولگری ایران در هرات تحویل داده است.

این اتاق افزوده است که این کمک‌ها به هدف همدردی با خانواده‌های آسیب دیده از جنگ صورت گرفته است.

یونس قاضی زاده، رئیس اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات، گفت: «امروز ۱۵ میلیون افغانی را ما از طریق مقام ولایت هرات و سرقنسولگی ایران به مردم عزیز ایران تقدیم کردیم و این کمک‌ها ادامه دارد.»

در همین حال، مسؤلان قنسولگری ایران در هرات تاکید کرده‌اند که همواره افغانستان و ایران در کنار یکدیگر ایستاده هستند و مشکلات یکدیگر را به خوبی درک می‌کنند.

از سویی هم، اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات گفته است که همواره مردم ایران در بحران‌های مختلف کنار مردم افغانستان بوده‌اند و همکاری‌های آن‌ها دربخش‌های مختلف برای خانواده‌های آسیب دیده در کشور رسیده است.

مسؤلان اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات تاکید کرده‌اند که روند کمک‌های بشردوستانه بخش‌های خصوصی به مردم آسیب دیده ایران ادامه خواهد داشت.

گفتنی است که به دنبال حملات امریکا و اسرائیل علیه ایران، بسیاری از مردم این کشور آسیب دیده و متضرر شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سیلاب‌های شدید در بادغیس جان پنج تن را گرفت و خسارات مالی برجا گذاشت

Published

on

مسئولان محلی در بادغیس اعلام کرده‌اند که در پی بارش شدید باران از نیمه شب گذشته تا صبح امروز (شنبه) در این ولایت، پنج تن جان باخته‌اند.

به گفته این مسئولان، سه نفر در ولسوالی قادس و دو تن دیگر از جمله یک کودک سه ساله در ولسوالی دره‌بوم جان خود را از دست داده‌اند.

ریاست مبارزه با حوادث طبیعی بادغیس اعلام کرده است که سیلاب‌ها علاوه بر تلفات جانی، خسارات هنگفت مالی به مردم وارد کرده و زمین‌های زراعتی را نیز تخریب نموده است.

با این حال، هنوز اطلاعات کامل از میزان خسارات و تلفات در دسترس نیست، اما کارمندان ادارات مختلف دولتی برای انجام سروی ابتدایی به مناطق آسیب‌دیده اعزام شده‌اند.

در همین حال، باران‌های شدید و سیلاب‌ها در حوزه غرب کشور نیز شاهراه هرات–کندهار را موقتاً مسدود کرده است.

به گفته محمد اسرائیل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی ولایت فراه، در نتیجه بارندگی‌های اخیر، دریای فراه‌رود مملو از آب شده است.

به گفته او، وضعیت اکنون دوباره به حالت عادی برگشته و رفت‌وآمد وسایط در این مسیر جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فضل الرحمان خواستار بازنگری سیاست‌ها در قبال افغانستان شد و نسبت به انزوای منطقه‌ای پاکستان هشدار داد

او همچنان هشدار داد که تلاش‌های مکرر برای تغییر رژیم در افغانستان تنها وضعیت را پیچیده‌تر کرده و جنگ‌ها و سیاست‌های گذشته باعث بی‌ثباتی در منطقه شده است.

Published

on

مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، گفته است که پاکستان در حال حاضر با فشارها و انزوای منطقه‌ای روبه‌رو است و حکومت باید در سیاست‌های خود بازنگری کند.

او این اظهارات را در مراسمی در «مفتی محمود مرکز» بیان کرد و افزود که حکومت پاکستان درباره افغانستان دو روایت متفاوت دارد. به گفته او، با وجود بیش از هفتاد سال سیاست‌گذاری، روابط اسلام‌آباد و کابل هنوز بهبود نیافته است.

فضل‌الرحمن تأکید کرد که باید این پرسش مطرح شود که آیا همه اشتباهات از سوی افغانستان بوده است یا خیر. او گفت که تلاش برای نگه داشتن افغانستان زیر نفوذ باید کنار گذاشته شود و افغانستان آزاد و مستقل به سود ثبات منطقه است.

او همچنان هشدار داد که تلاش‌های مکرر برای تغییر رژیم در افغانستان تنها وضعیت را پیچیده‌تر کرده و جنگ‌ها و سیاست‌های گذشته باعث بی‌ثباتی در منطقه شده است.

رهبر جمعیت علمای اسلام همچنین از سیاست‌های ایالات متحده انتقاد کرد و آن را «دوگانه» خواند و تأکید کرد که پاکستان باید از افتادن در دام رقابت‌های جهانی پرهیز کرده و سیاستی مبتنی بر حاکمیت و واقع‌بینی را دنبال کند.

به گفته او، پاکستان در رابطه با افغانستان، هند و ایران با انزوای فزاینده روبه‌رو است و برخی کشورهای منطقه در حال نزدیک‌تر شدن به هند هستند. او در پایان خواستار اتخاذ یک رویکرد ملی و واحد در سیاست خارجی پاکستان شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!