Connect with us

اخبار ساحوی

صدیق صدیقی: گروه طالبان توان آنرا ندارند که دوباره به قدرت بازگردند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

مسوولان در وزارت امور داخله در واکنش به اظهارات “مارک میلی” یکی از فرماندهان قرارگاه مشترک آیساف میگویند:” طالبان مسلح در افغانستان شکست خورده و بقایای این گروه نمیتواند آینده این کشور را با بحران روبه رو سازند”.

این اظهارات در حال مطرح میشود که فرمانده قرار گاه مشترک آیساف گفته بود” احتمالاً حملات هراس افگنانه پیکار جویان طالب در افغانستان افزایش می یابد”.

از سوی هم باور ها در افغانستان اینست، که سربازان افغان بدون حمایت نیروهای  بین المللی نمیتوانند، به دلهوره های امنیتی پایان دهند.

اما صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله این نگرانی ها بی جا میداند و میگوید:” امسال نسبت به سالهای گذشته کاملاً آماده استیم و قویتر و همچنان جدی تر عمل خواهیم کرد و انشاالله تلاش نهایی را بخرچ خواهیم داد تا از هر گونه حمله مخالفین و تروریست ها جلوگیری کنیم”.

به باور آقای صدیقی اگر تمرکز جدی سربازان خارجی بر پناهگاه های پیکار جویان طالب در آن سوی خط دیورند صورت گیرد این دلیل میتواند مانع وضعیت بد امنیتی پس ازسال 2014 در افغانستان شود.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله گفت:” آنچه برای ثبات افغانستان مهم است از بین بردن لانه های تروریزم، مراکز تربیه، مراکز تمویل، کسانیکه این فعالیت ها را تمویل میکند و بخصوص مراکز شست و شوی مغزی که در پاکستان است باید از بین برود در این صورت میشود که اوضاع امنیتی افغانستان از حالت بحرانی بیرون شود”.

درهمین حال عتیق الله امر خیل اگاه امور نظامی امضای زود هنگام پیمان امنیتی بالای افغانستان را از سوی امریکا یک نوع فشار عنوان میکند و در ضمن میگوید:” ما فکر میکنم کسانیکه بعد از این حملات را در افغانستان اجرا میکند در حقیقت شاید کسانی باشد که برای امریکا کار میکند”.

اما افغانها که از درازا تا کنون تشنه صلح اند و بیش از همه در نبرد خونین افغانستان پرداخته و از دوباره به قدرت رسیدن شورشیان طالب در کشور نگران اند به امضای زود هنگام توافقنامه امنیتی با امریکا موافق اند.

افغانستان در نخستین روز های 2014 از چندین حمله خونین هراس افگنی میزبانی کرده است، که کشته شدن 21 تن  در پایتخت تاثیرات منفی را در افکار عامه بجا گذاشته است.

این نگرانی ها در حالی مطرح میشود که پس از سیزده سال حضور رزمی تفنگداران بین المللی برای تامین ثبات در افغانستان، هنوز هم  تامین صلح رویایی افغانها است.

Advertisement

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران کنترول بر مسیر راهبردی را تشدید کرد

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

Published

on

در حالی‌که وضعیت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده همچنان مبهم باقی مانده است، گزارش‌ها از افزایش کنترول ایران بر تنگه راهبردی هرمز حکایت دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

محمدباقر قالیباف، رئیس پارلمان ایران گفته است که هرگونه آتش‌بس واقعی زمانی امکان‌پذیر است که محدودیت‌ها بر تجارت دریایی ایران برداشته شود. او محاصره دریایی را نقض توافقات احتمالی خوانده است.

سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرده است که دو کشتی خارجی به دلیل تخطی از مقررات و نداشتن مجوز توقیف شده‌اند. در همین حال، منابع امنیتی از تیراندازی به یک کشتی دیگر بدون وارد شدن خسارت خبر داده‌اند.

ایالات متحده این اقدامات را «دزدی دریایی» توصیف کرده و در مقابل، به اجرای محاصره دریایی و رهگیری برخی کشتی‌های ایرانی ادامه داده است.

این وضعیت باعث نگرانی در بازارهای جهانی انرژی شده و بهای نفت خام برنت به بالای ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسیده است.

در همین حال، تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان طرفین تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این تنش‌ها می‌تواند مسیر تجارت جهانی انرژی را با خطر جدی روبه‌رو سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: در صورت نرسیدن به توافق حملات علیه ایران را از سر می‌گیریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در اظهاراتی تازه گفته است که ایران «چاره‌ای جز فرستادن» مذاکره‌کنندگان به دور جدیدی از گفتگوها به پاکستان ندارد.

ترمپ در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم در نهایت به یک توافق خوب خواهیم رسید. ما در موقعیت بسیار قوی برای مذاکره قرار داریم.»

وقتی از او پرسیده شد که اگر مذاکرات خوب پیش برود آیا آتش‌بس را تمدید خواهد کرد یا خیر، ترمپ گفت: «نمی‌خواهم این کار را انجام دهم. ما وقت زیادی نداریم.»

او اشاره کرد که ایالات متحده آماده است در صورت عدم رسیدن به توافق، حملات علیه ایران را از سر بگیرد.

وی افزود: «انتظار دارم بمباران ادامه پیدا کند، چون فکر می‌کنم این روش، رویکرد بهتری برای ورود به مذاکرات است. اما ما آماده‌ایم. یعنی نیروهای نظامی کاملاً آماده اقدام هستند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!