Connect with us

تجارت

طالبان خواهان دسترسی به ذخایر نقدی افغانستان است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هیات مدیره بانک مرکزی کشور یا د افغانستان بانک از امریکا و صندوق بین المللی پول خواسته تا برای جلوگیری از فاجعه اقتصادی به حکومت طالبان اجازه دسترسی محدود به ذخایر منجمد شده کشور را بدهد.

 به اساس گزارش خبرگزاری رویترز افغانستان در خارج حدود ۱۰ میلیارد دالر ذخیره نقدی دارد، اما دسترسی طالبان به این ذخایر توسط امریکا و صندوق بین المللی پول ممنوع شده است.

جوبایدن، رییس جمهوری امریکا گفته که اجازه نخواهد داد تا طالبان به ذخایر د افغانسنتان بانک دسترسی داشته باشد.

صندوق بین المللی پول نیز گفته که افغانستان را اجازه نخواهد داد تا به این سرمایه‌ها دسترسی داشته باشد.

شاه محرابی، یک استاد دانشگاه در مریلند امریکا و عضو هیات مدیره بانک‌ها گفته اگر ذخایر بین المللی افغانستان منجمد باقی بماند، افغانستان با “بحران اقتصادی و انسانی اجتناب ناپذیر” روبرو خواهد شد.

محرابی تاکید کرد که وی به نمایندگی از طالبان صحبت نمی‌کند اما این تلاش را به عنوان یک عضو هیات مدیر انجام می دهد.

 وی گفت که قصد دارد این هفته با قانونگذاران امریکایی و مقام‌های وزارت خزانه داری ملاقات کند.

او افزود:”اگر جامعه جهانی بخواهد از سقوط اقتصادی افغانستان جلوگیری کند، یک راه است که افغانستان را اجازه بدهد که به ذخایر افغانستان دسترسی محدود داشته باشد.”

محربی میگوید که عدم دسترسی افغانستان به ذخایر اش  تاثیر مستقیم بر افغان‌ها دارد و باعث افزایش فقر خواهد شد.

این درحالی است که اجمل احمدی، سرپرست پیشین د افغانستان بانک گفته که حدود هفت میلیارد دالر ذخایر نقدی و غیر نقدی افغانستان در بانک مرکزی امریکا نگهداری میشود.

اجمل احمدی افزوده که دیگر ذخایر افغانستان در سویس و بانک‌های دیگر جان نگهداری میشود.

تجارت

تلاش وزارت صنعت و تجارت برای ایجاد پالایشگاه معیاری

کمیسیون اقتصادی به وزارت صنعت و تجارت، اداره ملی ستندرد و شرکت دولتی نفت و گاز وظیفه سپرده شده است تا در رابطه به سرمایه‌گذاری در تاسیس پالایشگاه معیاری، مطابق نورم‌های ملی و بین‌المللی و نفت خام کشور که برعلاوه تولید دیزل و پطرول؛ توانای تصفیه سایر مشتقات موادنفتی را داشته باشد، سعی و تلاش نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور ایجاد پالایشگاه معیاری روز چهارشنبه (۲۳جوزا) با حضور نمایندگان تخنیکی شرکت امارتی نفت و گاز افغاستان و اداره ملی ستندرد (انسا) با نمایندگان مسلکی شرکت ویرا گاز سپهر سوخت ایران ملاقات نمود.

در این ملاقات نماینده شرکت ویرا گاز سپهر سوخت طرح ایجاد پالایشگاه معیاری سه مرحله شامل اتمسفیریک، خلایی و کراکینگ را با استفاده از تکنالوژی روز مطابق به نفت خام استخراجی افغانستان شریک نموده و در رابطه به مقدار، کیفیت و نوعیت محصولات بدست‌آمده معلومات تخنیکی ارایه نمود.

این درحالی است که از سوی کمیسیون اقتصادی به وزارت صنعت و تجارت، اداره ملی ستندرد و شرکت دولتی نفت و گاز وظیفه سپرده شده است تا در رابطه به سرمایه‌گذاری در تاسیس پالایشگاه معیاری، مطابق نورم‌های ملی و بین‌المللی و نفت خام کشور که برعلاوه تولید دیزل و پطرول؛ توانای تصفیه سایر مشتقات موادنفتی را داشته باشد، سعی و تلاش نماید.

خبرهای مرتبط:

 

وزارت صنعت و تجارت به پالایشگاه‌ها نفتی زمین اختصاص می‌دهد

شرکت افچین: استخراج روزانه تیل در آمو دریا تا بیش از دو هزار تُن افزایش خواهد یافت

Continue Reading

تجارت

وزارت معادن و پترولیم ۲۰ هزار تُن نفت خام را به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دالر به فروش رساند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم ۲۰ هزار تُن نفت خام را به ارزش ۱۰.۵ میلیون دالر امریکایی به فروش رسانده است.

سرپرست این وزارت در مراسم داوطلبی امروز (یکشنبه، ۲۰ جوزا) گفت که این مقدار نفت از ساحه انگوت حوزه نفتی آمو استخراج شده بود و به یکی از شرکت های داخلی به فروش رسید.

شهاب الدین دلاور افزود که قرار است قرارداد استخراج و اکتشاف ۱۱ بلاک نفت و گاز به مساحت ۲۳ هزار کیلومتر مربع در ولایت هرات نیز در آینده نزدیک به دواطلبی سپرده شود.

به گفته وی، استخراج نفت از ساحه کتواز ولایت پکتیکا نیز قرارداد می‌شود.

شرکت‌های برنده بر اساس اصول وزارت معادن و پترولیم، مکلف اند تا نفت خام را در داخل کشور پروسس کنند. در جریان پروسس نفت برای برخی‌ها هم زمینه کار فراهم خواهد شد.

از سویی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم گفته است که آنان متعهد اند تا از افراد تخنیکی و مسلکی در استخراج معادن استفاده کنند.

Continue Reading

تجارت

صندوق حمایت از سکتور خصوصی افتتاح شد

Published

on

(Last Updated On: )

صندوق حمایت از سکتور خصوصی امروز (پنج‌شنبه، ۱۷جوزا) در حضور داشت ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت، مسوولین وزارت‌های خانه مختلف و اعضای سکتور خصوصی افتتاح شد.

صندوق حمایت از سکتور خصوصی به منظور دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، کاهش بیکاری، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی، تلاش برای تعادل بیلانس تجارت، کاهش موانع و تهدیدات در برابر فعالیت‌های سکتور خصوصی و  فراهم آوری تسهیلات در روند تجارت و ترانزیت ایجاد گردیده است.

همچنان داشتن منبع مطمین مالی برای تطبیق پروژه‌ها و برنامه‌های مربوط به سکتور خصوصی، تمویل مالی برنامه‌های مربوط به کمیته ملی بنادر، اعمار تاسیسات مورد نیاز در بنادر و گذرگاه‌ها، ایجاد لابراتوارها و خریداری دستگاه‌های تست کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی، کمک مالی جهت بهبود شرایط کاری تشبثات از جمله عمده ترین اهداف این صندوق می‌باشد.

ملا عبدالغنی برادر پس از افتتاح این صندوق گفت، پس از افتتاح این صندوق سطح بیکاری کاهش می‌یابد و فرصت‌های کاری برای شهرواندان فراهم می‌شود.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا از نمایندگان سکتور خصوصی خواست تا فعالیت‌های خود را سرعت بخشیده و با کیفیت بهتر انجام دهند.

همچنان نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت دراین مراسم گفت: «پروژه‌های که از طریق کمیته رهبری صندوق و در مشوره با سکتور خصوصی در اولویت قرار داده می‌شود، مطمیناً باعث رشد تجارت گردیده، کاهش قیمت‌ها را به مستهلکین به همراه داشته و واردات و صادرات را تسریع می‌بخشد.»

آقای عزیزی افزود، وزارت صنعت و تجارت متعهد است تا زمینه انکشاف و توسعه سکتور خصوصی فراهم شود.

 صندوق حمایت از سکتور خصوصی دارای کمیته‌های رهبری و تخنیکی می‌باشد. اعضای این کمیته‌ها متشکل از نماینده‌های معاونیت اقتصادی، ریاست عمومی اداره امور، وزارت‌های صنعت و تجارت، مالیه، زراعت، آبیاری و مالداری، اقتصاد، برق و آب، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، معادن و پطرولیم و اتاق‌های سکتوری می‌باشند.

عمده ترین وظایف کمیته، رهبری، تائید یا رد پروژه‌های پیشنهادی، تعیین مبلغ اعانه برای صندوق، اولویت بندی پروژه‌ها، نظارت از فعالیت‌های کمیته، تخنیکی، نظارت از تطبیق پروژه‌ها و ارایه گزارش از مصارف پروژه‌ها به مقام عالی ریاست الوزراء و معاونیت اقتصادی تشکیل می‌دهد.

این صندوق از طریق کمک‌ها، مساعدت‌ها و اعانه‌های اشخاص حقیقی و حکمی در سطح ملی و بین‌المللی و فیس ناچیز بالای کالاهای وارداتی و صادراتی، تمویل مالی می‌گردد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!