Connect with us

تجارت

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است

منتشر شده

در

Last Updated on: دلو ۴, ۱۴۰۳

معاون اقتصادی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمین‌ها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.

ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایه‌گذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.

آقای برادر گفته است: «از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران می‌خواهم که صنعت و سرمایه‌گذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»

به گفته‌ برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازهای مردم را تأمین می‌کنند، افزایش داده است.

او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداری‌های خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعت‌کاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آن‌ها می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته عزیزی، صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده از مالیات گمرکی ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی معاف می‌باشند و به درخواست صنعت‌کاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آن‌ها نیز صادر می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایه‌گذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه‌ خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا می‌شود.»

تجارت

افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی هند؛ دعوت از سرمایه‌گذاران هندی برای سرمایه‌گذاری در معادن و صنعت ساختمان

آقای هاشمی در ادامه سفر خود از یک شرکت بزرگ تولید ادویه سنتی نیز دیدن کرده و بر توسعه همکاری‌های تجاری در زمینه صادرات و واردات گیاهان طبی میان افغانستان و هندوستان تأکید کرد.

Published

on

سید کریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در رأس یک هیأت رسمی به هندوستان سفر کرده و در نمایشگاه بین‌المللی ساختمان «بهارت بیلدکان» اشتراک کرد؛ نمایشگاهی که با حضور نمایندگان و مقام‌های بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار شده است.

در این نمایشگاه، محصولات زراعتی، صنعتی و ساختمانی کشورهای مختلف در بیش از ۳۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی صنعت ساختمان در هندوستان شناخته می‌شود.

آقای هاشمی در حاشیه این نمایشگاه با شماری از سرمایه‌گذاران، تاجران و مقام‌های بخش خصوصی هندوستان و دیگر کشورها دیدار و درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرد.

وی با معرفی ظرفیت‌های گسترده افغانستان در بخش معادن و مواد خام ساختمانی، از شرکت‌های هندی و بین‌المللی خواست تا در بخش استخراج، تولید و صنایع ساختمانی افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان همچنین با همراهی نور احمد نور، سفیر افغانستان در هندوستان، و سید عماد هاشمی، اتشه صحی افغانستان، از غرفه‌های شرکت‌های بزرگ بین‌المللی بازدید کرد.

آقای هاشمی در ادامه سفر خود از یک شرکت بزرگ تولید ادویه سنتی نیز دیدن کرده و بر توسعه همکاری‌های تجاری در زمینه صادرات و واردات گیاهان طبی میان افغانستان و هندوستان تأکید کرد.

او افزود که با افزایش تقاضا برای مواد ساختمانی و فراهم بودن فرصت‌های سرمایه‌گذاری، افغانستان می‌تواند به یکی از بازارهای مهم برای سرمایه‌گذاران خارجی، به‌ویژه شرکت‌های هندی، تبدیل شود.

Continue Reading

تجارت

امضای ۲۵ تفاهم‌نامه همکاری میان سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان

Published

on

در نتیجه برگزاری مجمع افغان–قزاق شامل نمایشگاه محصولات و تولیدات دو کشور و نشست‌های تجارتی میان اعضای سکتور خصوصی، ۲۵ تفاهم‌نامه همکاری میان اعضای سکتور خصوصی دو کشور به امضا رسید.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، این تفاهم‌نامه‌ها بخش‌های مختلف از جمله واردات و صادرات ادویه، سبزیجات، میوه‌های خشک و تازه، همکاری‌های بانکی، آرد، گندم، روغن و کچالو را در بر می‌گیرد.

این تفاهم‌نامه‌ها همزمان با سفر یک هیأت عالی‌رتبه قزاقستان به کابل به رهبری معاون صدراعظم آن کشور امضا شده است.

Continue Reading

تجارت

هزینه پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان به بیش از ۷ میلیارد دالر رسید؛ افزایش علاقه کشورهای منطقه به این پروژه

این پروژه شامل ساخت حدود ۷۶۰ کیلومتر خط آهن جدید در خاک افغانستان است که مسیر مزارشریف تا تورخم را در بر می‌گیرد.

Published

on

مقام‌های ازبکستان می‌گویند هزینه ساخت پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان که ازبکستان، افغانستان و پاکستان را به هم وصل می‌کند، به بیش از ۷ میلیارد دالر افزایش یافته است.

به گزارش «دریو نیوز» ازبکستان، جوسربیک چوری‌یف، معین وزارت ترانسپورت ازبکستان، در جریان «فورم بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند» گفته است که این برآورد تازه بر اساس بررسی‌های تخنیکی و گسترش ابعاد پروژه ارائه شده است. او افزود که چند سال پیش هزینه این پروژه حدود ۴.۸ میلیارد دالر تخمین زده شده بود.

وی تأکید کرد که کار روی مطالعه امکان‌سنجی این پروژه در حال حاضر جریان دارد و انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۶ تکمیل شود.

دهلیز ترانزیتی مهم در منطقه

بر اساس طرح ارائه‌شده، خط آهن ترانس‌افغان از ترمذ ازبکستان آغاز شده و پس از عبور از مزارشریف، لوگر، خرلاچی و تورخم در افغانستان، به شبکه ریلی پاکستان و بندر کراچی وصل خواهد شد.

این پروژه شامل ساخت حدود ۷۶۰ کیلومتر خط آهن جدید در خاک افغانستان است که مسیر مزارشریف تا تورخم را در بر می‌گیرد.

مقام‌های ازبکستان می‌گویند این دهلیز ترانزیتی می‌تواند زمان انتقال کالا میان آسیای مرکزی و پاکستان را از حدود ۳۵ روز به ۳ تا ۵ روز کاهش دهد و هزینه‌های ترانسپورتی را نیز به شکل قابل توجهی پایین بیاورد.

ظرفیت بلند انتقال کالا و تجارت منطقه‌ای

به گفته جوسربیک چوری‌یف، این خط آهن پس از تکمیل قادر خواهد بود سالانه تا ۲۰ میلیون تُن کالا را انتقال دهد؛ رقمی که نسبت به برآوردهای قبلی دو برابر افزایش یافته است.

او افزود که این دهلیز می‌تواند زمینه اتصال بهتر کشورهای آسیای مرکزی به بنادر دریایی پاکستان را فراهم کرده و نقش مهمی در تقویت تجارت منطقه‌ای میان آسیای جنوبی، آسیای مرکزی و کشورهای مستقل همسود ایفا کند.

بر اساس آمار ارائه‌شده در این نشست، حجم مجموع تجارت میان این کشورها بیش از ۷۰۰ میلیارد دالر برآورد می‌شود.

سرمایه‌گذاری و علاقه کشورهای منطقه

مقام‌های ازبکستان می‌گویند شماری از کشورها از جمله امارات متحده عربی و قطر علاقه‌مندی خود را برای مشارکت در این پروژه ابراز کرده‌اند. همچنان بانک توسعه اوراسیا نیز آمادگی خود را برای تأمین مالی بخشی از پروژه اعلام کرده است.

اهمیت برای افغانستان

کارشناسان اقتصادی می‌گویند تکمیل این پروژه می‌تواند افغانستان را به یک دهلیز مهم ترانزیتی منطقه‌ای تبدیل کرده و فرصت‌های تازه‌ای برای تجارت، ترانزیت، اشتغال و اتصال اقتصادی ایجاد کند.

بر اساس معلومات رسمی، در حال حاضر مطالعه امکان‌سنجی این پروژه ادامه دارد و پس از تکمیل آن، تصمیم نهایی درباره آغاز کارهای عملی و سرمایه‌گذاری گرفته خواهد شد.

مقام‌ها تأکید می‌کنند که این پروژه یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های زیربنایی منطقه در سال‌های اخیر است که می‌تواند نقش مهمی در تغییر نقشه ترانزیتی آسیای مرکزی و جنوبی داشته باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!