Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: اگر طالبان به صلح تن ندهند در میدان جنگ تصمیم خواهیم گرفت

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی  روز گذشته ( دوشنبه، ۲۷ ثور) گفت که اگر طالبان صلح میخواهد؛ باید صلحی به میان آید که در آن تمام دستاوردهای دو دهه گذشته و حقوق شهروندان به ویژه زنان در احترام شود.

 غنی گفت که اگر طالبان تلاش کند که از راه خشونت قدرت را به دست بگیرند و نظام دیکتاتوری را بر مردم تحمیل کنند؛ در آن صورت تصمیم نهایی در میدان نبرد گرفته خواهد شد.

غنی افزود که در صورت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نیروهای امنیتی توانایی دفاع از کشور را دارند.

او در این باره گفته است که ” ما برای ماه‌ها آماده استیم.”

غنی افزوده است: ” جنگ ساده خواهد شد، زیرا همه توطیه ‌های آنان و خواست بین المللی برای ماندن دایمی در افغانستان به پایان رسیده است، ما ضرورت داریم تا یکجا کار کنیم.”

غنی گفته که کشورهای منطقه برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان خوش استند.

او افزود:” با وجودیکه طالبان برای دست آوردن قلمرو در ولایات تلاش میکند، اما ما باید برای یک ستراتیژی امنیتی دسته جمعی دور هم جمع شویم.”

رییس جمهور گفته که طالبان “حمله‌های پراگنده راه اندازی میکنند و یک نیروی مخرب است.”

او در این باره گفت:” ارغنداب یگانه ولسوالی در کندهار بود که آنها میخواست تحت تصرف خود در آورند، اکنون مردم از آنها نفرت دارند.”

رییس جمهور غنی در باره گفتگوهای صلح گفته است که طالبان سیستم سیاسی متکی به انتخابات را باید بپذیرد.

او در این باره گفت:” این یک مساله اساسی است، چیزی‌های دیگر قابل مذاکره و بحث است. اما اگر این مساله اساسی پذیرفته نشود، دست آوردهای ۲۰ سال گذشته، حقوق زنان، جوانان، اقلیت‌ها و همه زیر سوال میروند.”

رییس جمهوری گفته در صورت ادامه جنگ از قدرت کنار نخواهد رفت.

او در این مورد گفت:” اگر جنگ باشد، من یک سر قوماندان اعلی استم، من مردم خود را ترک نخواهم  کرد، من نیروهای خود را ترک نخواهم کرد، من آماده استم تا برای کشور خود جان دهم، من علاقه ای به قدرت ندارم، من به قانون پایبندم، جامعه افغان نظم میخواهد.”

رییس جمهوری همچنان گفته است که تهدیدات هراس افگنی از بین نرفته، بلکه تغییر کرده است.

او گفته شبکه‌های هراس افگن تنها از منطقه نیست، بلکه زنان و کودکان داعش که در افغانستان بازداشت شدند از ۱۶ کشور مختلف استند.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!