Connect with us

جهان

فرمانده آمریکایی: افغانستان نباید به پناهگاه هراس افگنی تبدیل شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

army_petraeus_rank_c0-255-3634-2373_s885x516

 یک فرمانده ارشد بازنشسته امریکا می گوید: جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به یک پناهگاه هراس افگنی هنوز هم باید ماموریت واشنگتن باشد.  

به گفته، جنرال دیوید پتریوس فرمانده اسبق نیروهای امریکایی و ائتلاف در افغانستان و رییس پیشین سازمان سی آی ای، تنها راه برای انجام ماموریت افغانستان، توانمند ساختن افغانهاست تا توانایی اداره کشورشان را دریابند.

کمتر از دوماه تا فصل جدید جنگ افغانستان مانده است و اما از همین حالا، این کشور هنوز هم از خطر تبدیل شدن به یک پناهگاه امن دهشت افگنان، پا فرا نگذاشته است.

دیوید پتریوس، فرمانده اسبق نیروهای امریکایی و ائتلاف در افغانستان میگوید، “تنها راهی برای انجام ماموریت جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به یک پناهگاه افراطگرایان، این است که افغانها را برای تامین امنیت و اداره شان به یک حد کافی توانمند ساخت.”

این جنرال بازنشسته که پس از فرماندهی در افغانستان، ریاست سی آی ای را بدست گرفت، می گوید: افغانها شجاعانه در برابر شورشگری طالبان و شاخه داعش می رزمند.

وی با تاکید بر اهمیت متحدان اسلامی امریکا در مبارزه با افراطگرایی، از اقدامات رییس جمهور جدید امریکا انتقاد می کند و هشدار می دهد که این گونه اقدام ها امثال منع کردن مسلمانان از ورود به امریکا، افراطگرایان را تقویت می کند.

دیوید پتریوس، فرمانده اسبق نیروهای امریکایی و ائتلاف در افغانستان نیز می افزاید، ” مهمترین متحد در جنگ با افراطگرایی اکثریت آن مسلمانانی هستند که جهان بینی وحشیانه و متعصب القاعده و داعش را رد می کنند. ما همچنان باید به یاد داشته باشیم که افراطگرایان اسلامی می خواهند مجسم سازند که این جنگ، برخورد تمدن هاست اینکه امریکا در جنگ با اسلام است، ما نباید به آنها ابزار بدهیم.”

در این در حالیست که در یک مقاله روزنامه نیویارک تایمز آمده است که ایالات متحده امریکا می تواند به هدفش برای جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه دهشت افگنان بین المللی، با اجرای یک راهبرد دپلوماتیک و نظامی یکپارچه به بهترین وجه برسد.

گزارشگر فهیم نوری

Advertisement

جهان

وزیر خارجه امریکا وارد اوکراین شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا روز سه‌شنبه (۲۵ثور) در اولین سفر یک مقام بلند رتبه امریکایی به اوکراین از زمانی که کنگره این کشور در ماه گذشته بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دالری را تصویب کرد، امروز وارد کی‌یف شد.

براساس گزارش رویترز، ادعا شده است؛ هدف از این سفر که قبلن فاش نشده بود، نشان دادن همبستگی امریکا با اوکراین است که در تلاش برای مقابله با بمباران شدید روسیه در مرز شمال شرقی خود است.

یکی از مقام‌های امریکای مطلع از سفر آنتونی بلینکن گفت، وزیر خارجه امیدوار است که سیگنالی قوی از تضمین به اوکراینی‌ها که در شرایط بسیار دشوار به سر می‌برند، با این سفر ارسال کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این مقام مسوول امریکایی همچنین گفت: «ماموریت وزیر خارجه در اوکراین صحبت در مورد چگونگی اجرای کمک‌های تکمیلی ما به‌گونه‌ای است که به تقویت دفاعی کی‌یف کمک می‌کند و آنها را قادر سازد تا به طور فزاینده‌ای ابتکار عمل را در میدان جنگ پس بگیرند.»

پیش از این، «جو بایدن» رییس‌جمهور امریکا دستور ارسال کمک نظامی به مبلغ ۴۰۰ میلیون دالر به کی‌یف را صادر کرد. به گفته پنتاگون، در مجموع از ابتدای ریاست جمهوری بایدن، ایالات متحده بیش از ۵۱.۳ میلیارد دالر به اوکراین برای کمک‌های امنیتی اختصاص داده که بیش از ۵۰.۶ میلیارد دالر از آغاز حمله روسیه را شامل می‌شود.

ساعاتی پیش نیز، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی خبری از ارسال محموله جدید تسلیحاتی در قالب کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف خبر داد و اعلام کرد که از این به بعد، ارسال کمک‌های تسلیحاتی امریکا به اوکراین در هر هفته انجام خواهد شد.

از سویی دیگر در حالی که نگرانی‌ها از دستیابی مسکو به بزرگترین پیشرفت خود از روزهای اولیه جنگ افزایش یافته است، اوکراین اذعان کرد که نیروهای روسیه روز دوشنبه به پیشروی خود در منطقه خارکوف ادامه دادند و به «موفقیت تاکتیکی» دست یافتند.

این در حالیست که ولدمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به وزارت دفاع این کشور وزیر جدید معرفی کرده است.

Continue Reading

جهان

شمار قربانیان سیل برازیل به ۱۴۳ نفر رسید

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

براساس اعلام مقامات برازیلی، شمار قربانیان سیل در این کشور به ۱۴۳ نفر افزایش یافته است.

به‌دنبال بارندگی شدید هفته گذشته و جاری شدن سیل در ایالت ریو گراند دو سول برازیل، شمار قربانیان انسانی و تلفات و خسارات رو به افزایش است.

براساس اعلام سازمان خدمات اجتماعی و حفاظت مدنی این ایالت، ۱۲۵ نفر نیز همچنان مفقود هستند. شمار زخمیان نیز به ۸۰۰ نفر رسیده است و بیش از ۲.۱ میلیون نفر تحت‌تاثیر این حادثه قرار گرفته‌اند.

همچنین براساس آمار، بیش از ۶۲ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند. ادواردو لیته، والی این ایالت در بیانیه‌ای با اشاره به وسعت فاجعه و تاکید بر اقدامات در راستای تخلیه سیل‌زدگان، ۱۸۰ روز «وضعیت بحرانی» اعلام کرد.

همچنین گفته می‌شود که بیش از ۲۸ هزار نفر در عملیات جستجو و نجات در مناطق سیل زده شرکت دارند.

سیل، زیربناها را ویران کرده است و افراد در مناطق سیل زده با کمبود آب مواجه شده اند.

رییس جمهور برازیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، گفت که در این ایالت آنچه که ویران شده بازسازی خواهد کرد.

لولا در شبکه اجتماعی ایکس در بیانیه ای به مناسبت روز مادر گفت: «ما می دانیم که همه چیز قابل بازیابی نیست، مادران فرزندان خود را از دست داده اند و کودکان مادران خود را از دست داده اند.

روز شنبه، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که دولت او برای ارائه کمک با دولت برازیل در تماس است.

Continue Reading

جهان

مجمع عمومی ملل متحد از درخواست فلسطین برای عضویت در این سازمان حمایت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با اکثریت آرا از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان حمایت کرد و گفت که فلسطین واجد شرایط پیوستن به این سازمان است و شورای امنیت باید به نحو مطلوب این موضوع را بررسی کند.

رای مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی، نظرسنجی جهانی از حمایت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد بود – اقدامی که با آن عملاً فلسطین به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته می‌شود. ایالات متحده ماه گذشته این موضوع را در شورای امنیت وتو کرده بود.

مجمع با ۱۴۳ رای موافق و ۹ رای مخالف – از جمله امریکا و اسرائیل – قطعنامه‌ای را در این باره تصویب کرد. ۲۵ کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

این قطعنامه «مشخص می‌کند که کشور فلسطین … باید به‌حیث عضو پذیرفته شود» و «توصیه می‌کند که شورای امنیت این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند.»

تلاش فلسطینی‌ها برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد با گذشت هفت ماه از جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه و در حالی که اسرائیل در حال توسعه شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی است که سازمان ملل متحد آن را غیرقانونی می‌داند، انجام می‌شود.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد پیش از رای گیری در مجمع گفت: «ما صلح می‌خواهیم، ما آزادی می‌خواهیم. رای مثبت، رای به موجودیت فلسطین است، علیه هیچ کشوری نیست…این سرمایه گذاری در صلح است.»

او در اظهاراتی که مورد تشویق قرار گرفت، گفت: «رای دادن مثبت کار درستی است.»

بر اساس منشور سازمان ملل متحد، «کشورهای دوستدار صلح» که تعهدات مندرج در این سند را می‌پذیرند و قادر و مایل به اجرای آن هستند، می‌توانند عضویت این سازمان را به‌دست آورند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!