Connect with us

رویداد های اخیر

قصر سفید: توافق‌نامه دوحه امارت اسلامی را نیرومند و شرکای ما را تضعیف کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

قصر سفید می‌گوید که امضای توافق‌نامه دوحه در سال ۲۰۲۰ امارت اسلامی را نیرومند و “شرکای ما در حکومت پیشین افغانستان” را تضعیف کرد.

کارین ژان پییر، سخنگوی قصر سفید روز چهارشنبه (۹حوت) در یک نشست خبری گفت: «چنانچه می‌دانید چهارسال قبل ادارهٔ قبلی توافقنامهٔ دوحه را در سال ۲۰۲۰ با طالبان [امارت اسلامی] امضا کرد و متعهد شد که نیروهای خود را چند ماه پس از تحلیف رئیس جمهور بایدن، بدون هیج مسیر روشن یا پلانی برای برنامه‌های بعدی، خارج کنیم.»

توافقنامۀ دوحه در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ، میان امریکا و امارت اسلامی در قطر امضا شد. خلیلزاد به نمایندگی از حکومت امریکا و ملا عبدالغنی برادر، معاون کنونی رئیس‌الوزرای امارت اسلامی در پای این سند امضا کرده اند.

ژان پییر افزود: “این توافقنامه طالبان [امارت اسلامی] را نیرومند و شرکای ما در حکومت افغانستان را تضعیف کرد.»

با آنکه ترمپ بارها از امضای این توافقنامه دفاع کرده و گفته است که جنگ‌های بی‌پایان منابع و جان امریکایی‌ها را گرفته و باید پایان یابند، رئیس جمهور پیشین امریکا و برخی از جمهوریخواهان همواره جو بایدن را به دلیل چگونگی خروج از افغانستان مورد انتقاد قرار داده‌اند.

اما قصر سفید گفته است: «انتخاب‌های رئیس جمهور بایدن برای چگونگی خروج از افغانستان به شدت تحت تاثیر شرایط ایجاد شده توسط او [دونالد ترمپ] قرار داشت. وقتی بایدن تصدی ریاست جمهوری را گرفت، طالبان [امارت اسلامی] در قوی‌ترین موقف خود پس از سال ۲۰۰۱ قرار داشتند و نزدیک به نیمی از کشور را تحت اداره داشته و یا به چالش کشیده بودند.»

مقام‌ها امریکایی می‌گویند که امارت اسلامی در این توافقنامه تعهد کرده بودند که برای تشکیل یک حکومت همه‌شمول با سایر احزاب افغانستان گفتگو خواهند کرد. اما ژان پییر افزود: “طالبان [امارت اسلامی]  به‌تعهدات خود در (توافقنامه) عمل نکرده‌ است. طالبان [امارت اسلامی] همچنان به وعده‌های خود مبنی بر آغاز گفتگوی معنادار با افغان‌ها برای هموار کردن راه برای یک نظام سیاسی جامع و فراگیر عمل نکرده اند.»

سخنگوی قصر سفید گفت که ایالات متحده امارت اسلامی را در مقابل تعهدات شان مسوول می‌داند و افزود: «ما هر روز بطور خستگی ناپذیر کار می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این مجموعه‌ای از تعهدات محقق شوند.»

مقامات امریکایی می‌گویند که بر اساس توافقنامهٔ دوحه، امارت اسلامی نباید اجازه دهد که گروه‌های تروریستی در افغانستان دوباره فعال شوند، از افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کنند و روابط خود را با گروه‌های تروریستی قطع کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی همواره ادعا کرده است که القاعده در افغانستان وجود ندارد، داعش سرکوب شده است و به هیچ کس اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان بر کشور دیگری حمله انجام شود.

رویداد های اخیر

تحول: نگرانی روسیه از گروه‌های تروریستی در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار بند برق پارنده پنجشیر ۹۸ فیصد تکمیل شده است

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان محلی پنجشیر می‌گویند، کار ساخت بند برق پارنده این ولایت ۹۸ درصد پیشرفت داشته که به‌زودی تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

محمد آغاحکیم، والی پنجشیر گفته است که کار این بند برق با ظرفیت تولید چهار میگاوات برق به زدوی تکمیل می‌شود. به گفته او، کار ساخت‌وساز این بند بیش از هفت میلیون دالر هزینه برمیدارد و تمامی هزینه آن از بودجه امارت اسلامی پرداخت می‌شود.

آقای آغا حکیم در مورد ساخت این بند افزوده است: «هزینه مجموعی پروژه بند برق پارنده ۷.۶ میلیون دالر بوده که از آن جمله غالباً هفت میلیون آن تادیه شده و صفر اعشاریه شش میلیون آن مانده که ان‌شاء‌الله بعد از تکمیل کار داده می‌شود.»

آغا حکیم تصریح کرد: «افغان‌ها بسیار مشکلات دارند؛ بسیار ضروریات دارند. یکی از مشکلات شان نبود برق در قریه‌ها و بازارها است. امارت اسلامی توجه خاص به این موضوع دارد که مردم خود را از برق داخلی اکمال بکند.»

درهمین حال، شماری از باشندگان پنجشیر ساخت این بند را برای حل مشکلات شان از ناحیه برق مهم دانسته و افزوده‌اند که با تکمیل این پروژه مشکلات برق مردم پنجشیر به طور کامل حل خواهد شد.

سمیع‌الله، باشنده پنجشیر گفت: «پیشرفت کار در پروژه یک عاملش قاطعیت امارت اسلامی است که در ساخت پروژه‌ها قاطع هستند. نه عوامل خارجی و نه عوامل داخلی می‌تواند در کار آن‌ها دخالت بکند. تمام اختیار به دست خود دولت است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرغیزستان می‌خواهد صادرات برق به پاکستان از طریق افغانستان سال آینده آغاز شود

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت انرژی قرغیزستان در نظر دارد صادرات برق این کشور و تاجیکستان از طریق افغانستان به پاکستان زیر عنوان پروژه کاسا – ۱۰۰۰ در سال ۲۰۲۵ آغاز شود.

بر بنیاد طرح قرغیزستان، حدود ۱.۲۵ میلیارد کیلووات ساعت برق در تابستان سال آینده به آسیای جنوبی صادر می‌شود.

میزان صادرات در سال ۲۰۲۶ به ۱.۷ میلیارد کیلووات ساعت و در سال ۲۰۲۸ به ۱.۷۵ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد.

در اوایل سال جاری، قرغیزستان یک اعلامیه مشترک را با پاکستان و تاجیکستان برای از سرگیری کار پروژه کاسا ۱۰۰۰ امضا کرد.

بانک جهانی نیز اعلام کرده است که کار پروژه ساخت خط انتقال نیروی برق کاسا-۱۰۰۰ را به درخواست سه کشور اشتراک ‌کننده در این پروژه در افغانستان آغاز می‌کند.

پروژه کاسا-۱۰۰۰ در ماه مارچ سال ۲۰۱۴ با تامین مالی انجمن توسعه بین‌المللی توسط هیأت مدیره بانک جهانی تصویب شد که نیروی برق صادراتی قرغیزستان و تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان منتقل کند. از طریق این پروژه ۱۰۰۰ میگاوات برق به پاکستان و ۳۰۰ میگاوات برق به افغانستان تامین می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!