Connect with us

رویداد های اخیر

متقی در آستانه سفر به دهلی‌نو: هند به تعامل رسمی با امارت اسلامی نزدیک‌تر می‌شود

کارشناسان باور دارند که این دیدار می‌تواند نقطۀ عطفی در روابط افغانستان و هند باشد، زیرا کشورهای منطقه بیش‌ازپیش نقش امارت اسلامی را در آیندۀ افغانستان به رسمیت می‌شناسند.

منتشر شده

در

در آستانۀ سفر امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی به دهلی‌نو، نشانه‌ها حاکی از آن است که هند به تعامل رسمی با امارت اسلامی افغانستان نزدیک‌تر می‌شود.

در بیانیۀ مشترک نشست اخیر فارمت مسکو دربارۀ افغانستان، هند همراه با افغانستان، پاکستان، چین، روسیه، ایران و چند کشور آسیای مرکزی تأکید کرده‌اند که «هرگونه تلاش برای ایجاد تأسیسات نظامی در افغانستان یا کشورهای همسایه غیرقابل‌قبول است».

این موضع، که واکنشی به طرح ایالات متحده برای بازپس‌گیری پایگاه هوایی بگرام تلقی می‌شود، بر همبستگی کشورهای منطقه در حمایت از حاکمیت و ثبات افغانستان تأکید دارد.

سفر آقای متقی که نخستین دیدار یک مقام بلندپایۀ امارت اسلامی از زمان روی‌کارآمدن این حکومت در اگست ۲۰۲۱ به‌شمار می‌رود، قرار است از ۹ تا ۱۶ اکتوبر انجام شود. شورای امنیت سازمان ملل برای این سفر معافیت موقتی از محدودیت‌های مسافرتی صادر کرده است.

ناظران روابط بین‌الملل این اقدام هند را نشانه‌ای از تغییر رویکرد واقع‌گرایانه دهلی‌نو در قبال کابل می‌دانند؛ رویکردی که ضمن حفظ احتیاط، به‌تدریج مشروعیت امارت اسلامی را در عرصۀ سیاسی و اقتصادی می‌پذیرد.

گفته می‌شود در این سفر، موضوعاتی چون تجارت، امنیت منطقه‌ای و پروژه‌های اتصال از جمله سرمایه‌گذاری هند در بندر چابهار و مسیر دسترسی آن به افغانستان مورد بحث قرار خواهد گرفت.

کارشناسان باور دارند که این دیدار می‌تواند نقطۀ عطفی در روابط افغانستان و هند باشد، زیرا کشورهای منطقه بیش‌ازپیش نقش امارت اسلامی را در آیندۀ افغانستان به رسمیت می‌شناسند.

رویداد های اخیر

مجاهد: تلاش‌های کابل برای حل تنش‌ها با پاکستان از راه گفتگو بی‌نتیجه مانده است

سخنگوی امارت اسلامی همچنان تأکید کرده است که افغانستان آغازگر این مشکلات نبوده و همچنان به حل اختلافات از مسیر مذاکره و گفتگو باور دارد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که کابل برای حل تنش‌ها با اسلام‌آباد از راه گفتگو و مذاکره تلاش‌های نهایی خود را انجام داده، اما این تلاش‌ها تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

آقای مجاهد در گفتگو با یک رادیو محلی، ضمن تأیید تبادله پیام‌ها میان کابل و اسلام‌آباد، گفته است که تلاش‌های کشورهای میانجی و مقام‌های امارت اسلامی برای کاهش تنش‌ها میان دو کشور نیز تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است.

او مدعی شده است که پافشاری پاکستان بر سیاست‌های نادرست، مانع حل اختلافات از راه گفتگو شده و اسلام‌آباد آمادگی لازم برای حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها را ندارد.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان تأکید کرده است که افغانستان آغازگر این مشکلات نبوده و همچنان به حل اختلافات از مسیر مذاکره و گفتگو باور دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

والی بدخشان: جوانان نباید فریب تبلیغات گروه‌های مخالف را بخورند

نجیب همچنان پاکستان را به حمایت از مخالفان امارت اسلامی متهم کرده و گفته است که کشاندن جوانان به مناطق مرزی، راه بازگشت را بر آنان بسته و در نهایت سبب کشته‌شدن شماری از این جوانان می‌شود.

Published

on

رحمت‌الله نجیب، والی بدخشان، در نشست تطبیق شریعت و هماهنگی با مردم در چارچوب نظام امارت اسلامی در این ولایت، نسبت به آنچه تبلیغات کشورهای خارجی و گروه‌های مخالف برای جذب جوانان خوانده، هشدار داده و بر حفظ اتحاد و جلوگیری از خون‌ریزی تأکید کرده است.

آقای نجیب گفته است که خون انسان مسلمان ارزشمند است و جنگ‌هایی که به گفته او با اهداف مقدس صورت نگیرند، جهاد محسوب نمی‌شوند. او افزوده است که برخی گروه‌ها زیر نام‌های مختلف، جوانان را به جنگ دعوت می‌کنند و شماری از آنان با تبلیغات مطرح‌شده از آن‌سوی خط فرضی دیورند، برای جنگ در برابر نظام امارت اسلامی فریب داده شده‌اند.

والی بدخشان همچنین مدعی شده است که کشورهای خارجی هنگام ورود به کشورهای دیگر، ارزش‌ها و سرمایه‌های آن کشورها را هدف قرار می‌دهند و با اهدافی که او شوم توصیف کرده، وارد عمل می‌شوند.

او با اشاره به موضوع دموکراسی در افغانستان گفته است که امریکا و کشورهای غربی با وجود استفاده از امکانات گسترده، در جریان سال‌های حضورشان نتوانستند این هدف را محقق سازند. وی هشدار داده است که مخالفان امارت اسلامی نیز در صورت رسیدن به قدرت، ممکن است بار دیگر زمینه جنگ و کشتار را فراهم کنند.

نجیب همچنان پاکستان را به حمایت از مخالفان امارت اسلامی متهم کرده و گفته است که کشاندن جوانان به مناطق مرزی، راه بازگشت را بر آنان بسته و در نهایت سبب کشته‌شدن شماری از این جوانان می‌شود.

والی بدخشان تأکید کرده است که نظام امارت اسلامی را خانه مشترک همه مردم افغانستان می‌داند و مدعی شده است که این نظام توانایی مقابله با مخالفان را دارد و اجازه برهم‌خوردن آرامش مردم را نخواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر افغانستان در روسیه: شماری از کشورها به دنبال به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی هستند

سفیر افغانستان در روسیه افزوده است که برخی کشورها، بدون مشخص‌کردن نام آن‌ها، به‌زودی ممکن است از اقدام روسیه در به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی پیروی کنند.

Published

on

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، می‌گوید که شماری از کشورها علاقه‌مند گسترش روابط با افغانستان هستند و برخی از آنان به گفته وی، در آستانه به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی قرار دارند.

آقای حسن این اظهارات را در نشستی در مقر عمومی مرکز ولایت غزنی مطرح کرده و گفته است که کشورهای آسیای مرکزی، روسیه، چین و شماری دیگر از کشورها خواهان گسترش همکاری با افغانستان در بخش‌های اقتصادی، سیاسی، تجارتی، آموزشی و صحی هستند.

سفیر افغانستان در روسیه افزوده است که برخی کشورها، بدون مشخص‌کردن نام آن‌ها، به‌زودی ممکن است از اقدام روسیه در به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی پیروی کنند.

او همچنان گفته است که دعوت‌نامه‌های رسمی برای رهبری امارت اسلامی ارسال شده و از شماری از مقام‌های این حکومت نیز برای سفر به کشورهای مختلف دعوت صورت گرفته است.

به گفته وی، قرار است در آینده نزدیک یک هیأت بلندپایه روسی به افغانستان سفر کند تا درباره مسایل اقتصادی و گسترش همکاری‌های دوجانبه با مقام‌های امارت اسلامی گفتگو کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که گسترش روابط دیپلماتیک و اقتصادی افغانستان با کشورهای منطقه و جهان همچنان از موضوعات مورد توجه مقام‌های امارت اسلامی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!