Connect with us

رویداد های اخیر

محکمه هالند: حمله هوایی نیروهای هالندی در افغانستان غیرقانونی بود

منتشر شده

در

یک محکمه در هالند روز چهارشنبه (۲ قوس) فیصله کرد که یک حمله هوایی نیروهای هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان انجام شد، غیرقانونی بوده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز بر اساس حکم محکمه، به خانواده‌های افراد ملکی کشته شده در این حمله که در ولایت ارزگان صورت گرفته است، باید غرامت پرداخته شود.

چهار شهروند افغانستان که در اسناد محکمه نامی از آنان برده نشده است، به خاطر این حمله علیه دولت هالند در محکمه عارض شده بودند.

صبح تاریخ ۱۷ جون ۲۰۰۷ جت‌های جنگی اف-۱۶ قوای هالند ۲۸ بم رهبری شده را در مربوطات ولسوالی چورۀ ولایت ارزگان پرتاب کردند که به گفتۀ محکمۀ هالند ۱۸ بم در ساحات احاطه شده اصابت کرده است.

محکمۀ هالند گفته است که چندین بم در یک محوطه‌ای اصابت کرده است که در آن کم از کم ۱۸ نفر که نزدیکان یک دیگر اند، کشته شده اند. محکمه گفته است که نیروهای هالندی در این حمله اهداف نظامی و ملکی را با هم به گونۀ مناسب تفکیک نکرده اند.

بر اساس این حکم: “محکمه فیصله کرده است که دولت هالند در آن زمان مدارک کافی را ارایه نکرده است…معلومات کافی در دست است که یک قومندان نظامی این ساحه را به عنوان هدف نظامی تشخیص داده است.”

رویترز گزارش داده است که اسناد محکمۀ هالند حاکی است که قربانیان این بمباردمان مرگبار شامل همسر، دو دختر، سه پسر و یک عروس یکی از افرادی است که به محکمه شکایت درج کرده اند.

وکیلان مدافع حکومت هالند گفته اند که طالبان (امارت اسلامی) از محوطه‌ای که در آن افراد ملکی زنده‌گی می‌کردند، برای اهداف نظامی استفاده می‌کردند و از این رو حملۀ نظامیان هالندی بر این محوطه موجه بوده است.

اما قضات گفته اند که کم از کم ۱۵ ساعت پیش از وقوع حمله هیچ گونه گلوله‌باری از این محوطه صورت نگرفته بود.

به اساس گزارش رویترز محکمۀ هالند گفته است که در مورد مبلغ دقیق غرامتی که باید به قربانیان این حمله پرداخته شود، در مراحل بعدی تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت دفاع هالند گفته است که در مورد حکم محکمه بررسی خواهد کرد.

دو سال پیش نیز یک نظامی هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان ایفای وظیفه کرده بود، مدعی شده بود که نیروهای هالندی در سال ۲۰۰۷ با فیر اسلحۀ سنگین بر خانه‌های رهایشی در ولسوالی چوره ولایت ارزگان ممکن سبب تلفات افراد ملکی افغان شده باشند.

این نظامی هالندی در آن زمان به یک رسانۀ هالندی گفته بود که به وی دستور داده شد تا بر خانه‌ها در ولسوالی چوره ولایت ارزگان با سلاح سنگین فیر کند چون به گفتهٔ او آمرین وی به حضور طالبان (امارت اسلامی) در آنجا مشکوک بودند.

به گفته این سرباز پیشین هالندی، دستور انجام حملات توپخانه‌ای بر قریه ولسوالی چوره ارزگان تنها به اساس سمع مکالمات رادیویی طالبان (امارت اسلامی) گرفته شد و در جریان انجام این حملات، هیچ شلیکی از این روستا به سوی سربازان هالند نشد.

پس از ادعاهای این نظامی پیشین، وزارت دفاع هالند از سارنوالان آن کشور خواست تا در مورد تحقیق کنند.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!