Connect with us

رویداد های اخیر

معاون رئیس‌جمهور امریکا از تصمیم دونالد ترمپ درباره تعلیق برنامه انتقال پناهندگان افغان با قاطعیت دفاع کرد

از ونس در اولین گفتگوی‌اش با رسانه‌ها پس از آغاز به کار که بخشی از آن روز یک‌شنبه در تلویزیون سی‌بی‌اس نشر شد، بارها درباره تعلیق «برنامه انتقال پناهجویان افغان» پرسیده شد و با قاطعیت از این تصمیم ترامپ پشتیبانی کرد.

منتشر شده

در

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس، از تصمیم دونالد ترمپ درباره تعلیق برنامه انتقال پناهندگان افغان با قاطعیت دفاع کرد. او گفت که پرونده‌های برخی از پناهجویان قبل از ورود به ایالات متحده از نظر امنیتی به درستی بررسی نشده و نگرانی‌ ایجاد کرده است.

از ونس در اولین گفتگوی‌اش با رسانه‌ها پس از آغاز به کار که بخشی از آن روز یک‌شنبه در تلویزیون سی‌بی‌اس نشر شد، بارها درباره تعلیق «برنامه انتقال پناهجویان افغان» پرسیده شد و با قاطعیت از این تصمیم ترامپ پشتیبانی کرد.

معاون ترمپ گفت: «من معتقد نیستم که همه این پناهجویان به‌درستی بررسی شده‌اند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی از این افراد حتی قصد حملات تروریستی داشته‌اند.»

او به پرونده نصیر احمد توحیدی، مهاجر افغان ساکن اوکلاهاما که متهم به برنامه‌ریزی حمله تروریستی در روز انتخابات بود، اشاره کرد و گفت این مورد نشان می‌دهد که روند بررسی پناهجویان ناقص بوده است.

ونس افزود: «بسیاری از این برنامه‌های پناهندگی از نظر کیفیت بررسی مشکلاتی دارند. ما قطعاً نمی‌توانیم هزاران نفر را بدون بررسی به کشور خود راه دهیم.»

مجری شبکه سی‌بی‌اس گفت که «این افراد مورد بررسی قرار گرفته‌اند.»

اما معاون ترمپ به کنایه گفت: «دقیقا مثل همان فردی که چند ماه پیش در اوکلاهاما حمله تروریستی برنامه‌ریزی کرده بود؟ او ظاهراً به‌طور صحیحی بررسی امنیتی شده بود.»

او اضافه کرد که «بسیاری از مردم در رسانه‌ها و حزب دموکرات گفته بودند که او به‌درستی بررسی شده بود»، اما «واضح است که چنین نبوده است.»

ونس ادامه داد: «من نمی‌خواهم بچه‌هایم در محله‌ای زندگی کنند که این مردم[مهاجران] به‌درستی بررسی نشده باشند و چون من این را برای فرزندان خود نمی‌خواهم، پس نمی‌خواهم بچه‌های سایر شهروندان امریکایی هم مجبور به پذیرش چنین چیزی باشند.»

تصمیم دونالد ترمپ مبنی بر تعلیق کمک‌های خارجی و برنامه پناهندگی ایالات متحده، انتقال بیش از ۴۰هزار نفر افغان به امریکا را مختل کرده است. این افراد تمامی مراحل مورد نیاز را سپری کرده و آماده پرواز به ایالات متحده اند.

تصمیم حکومت ترمپ برای تعلیق این برنامه باعث لغو پروازهای بسیاری از پناهجویان شد و هزاران نفر را در افغانستان، پاکستان، آلبانیا و قطر در وضعیت نامشخصی قرار داده است. لغو پروازها و توقف پروسه تخلیه همکاران سابق نیروهای امریکایی، انتقادهای شدید برخی قانون‌گذاران و گروه‌های حقوق بشری را در امریکا به‌دنبال داشته است.

در همین حال، وزارت خارجه امریکا بودجه سازمان‌هایی را که در بخش اسکان، اشتغال و سایر نیازها به پناهندگان کمک می‌کنند، تعلیق کرده است. این وزارت‌خانه در نامه‌ای گفته است که این سازمان‌ها باید تمامی فعالیت‌های خود را متوقف کنند.

سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه دونالد ترمپ، که بخشی از کمپاین‌های انتخاباتی او در سال ۲۰۲۴ بود، آینده بسیاری از این پناهجویان افغان را در ابهام قرار داده است.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!