Connect with us

تجارت

ملابرادر از پروژه معدن مس عینک ولایت لوگر دیدار کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۶, ۱۴۰۱)

ملابرادر و شماری از وزرای حکومت امارت اسلامی از پروژه معدن مس عینک لوگر دیدار کرده اند.

این هیات روز جمعه (۴ قوس) به رهبری ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی رییس‌الوزرا و رییس کمیسیون اقتصادی از ساحه مس عینک ولایت لوگر دیدن کرده‌است.

شیخ شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم، نورالدین عزیز، وزیر صنعت و تجارت، قاری دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد، مولوی نجیب‌الله حقانی، وزیر مخابرات، شیخ‌الحدیث نورالحق انور، رییس عمومی اداره امور، شیخ ضیاءالرحمن، معین پلان و پالیسی و مولوی حسام الدین صابری، معین مالی و اداری وزارت معادن و پترولیم جزء هیات معاون اقتصادی رییس‌الوزرا را در این سفر همراهی می‌کردند.

در جریان این سفر ضمن آن که از ساحات مختلف معدن مس عینک و آثار تاریخی در آن ساحه دیدن نمودند، با هیئت شرکت چینایی در رابطه به آغاز کار عملی استخراج معدن مس عینک نیز صحبت کردند.

آقای برادر گفت:«بمنظور پیشرفت بهتر امور استخراج معدن مس عینک، سعی و تلاش بیشتر صورت بگیرد همچنان تاکید کردند: در جریان استخراج معدن باید تلاش صورت گیرد تا از آثار باستانی حفاظت درست شده و هیچگونه آسیبی به آثار تاریخی نرسد.»

همچنان در جریان بازدید آقای عزیز، وزیر تجارت و صنعت گفت: «وضعیت کنونی فرصت خوبی برای آغاز کار عملی بالای پروژه مس عینک و همچنان وقت آنست تا بالای معادن افغانستان سرمایه گذاری گردد تا این کشور را از بحران اقتصادی نجات داده و بسوی پیشرفت و رشد اقتصادی سوق دهیم.»

پیش از این وزارت معادن از شرکت چینی قراردادی مس عینک خواسته بود که این پروژه را سریع تر آغاز کند.

شرکت چینایی بیش از ده سال پیش قرار داد مس عینک را برنده شد؛ اما پس از اندکی، کار این پروژه را متوقف کرده است.

تجارت

وزارت صنعت و تجارت به پالایشگاه‌ها نفتی زمین اختصاص می‌دهد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۴, ۱۴۰۲)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در دیدار با مسوولان پالایشگاه‌های نفتی گفته است که اگر مسوولان پالایشگاه‌ها آماده سرمایه‌گذاری باشند، برای شان پارک صنعتی نفت و گاز ایجاد و زمین در اخیتار شان قرار داده خواهد شد.

در این ملاقات مسوولان پالایشگاه‌های نفتی مشکلات شان را در قسمت زمین‌ پالایشگاه‌ها و نفت استخراج شده از حوزه قشقری در میان گذاشته و پیشنهاد نمودند، زمین‌های که در آنها سرمایه‌گذاری صورت گرفته، در اختیار شان قرار داده شود و همچنین نفت استخراج شده از حوزه قشقری آب‌زدایی، سلفرزدایی و نمک‌زدایی شود.

آقای عزیزی ضمن اعلام همکاری و حمایت امارت اسلامی و به خصوص وزارت صنعت و تجارت از سکتورخصوصی کشور گفت: «یک پیشنهاد مشترک در قسمت زمین پالایشگاه‌ها ترتیب و به این وزارت ارایه گردد و همچنین اگر مسوولان پالایشگاه‌ها آماده سرمایه‌گذاری در ساحه دوراه حیرتان باشند، برای شان پارک صنعتی نفت و گاز ایجاد و زمین در اخیتار شان قرار داده خواهد شد.»

همچنان سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به بالابردن ظرفیت پالایشگاه‌های موجود و کیفیت نفت، فیصله کمیسیون عالی اقتصادی در رابطه به ایجاد پالایشگاه بزرگ را شریک نموده، اظهار داشت که امارت اسلامی خواستار متضرر شدن سکتور خصوصی نبوده و آنرا به ضرر ملت و دولت می‌داند.

Continue Reading

تجارت

معین وزارت تجارت پاکستان برای سفر به کابل دعوت شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۱, ۱۴۰۲)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، در یک گفتگوی مجازی با محمد خرم، معین وزارت تجارت پاکستان، از او دعوت کرده است تا به کابل سفر کند.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت که امروز (دوشنبه) منتشر شد، دو طرف پیشرفت‌های انجام شده در دو و نیم سال گذشته، افزایش میزان تجارت میان دو کشور، حل مشکلات و از میان برداشتن موانع تجارتی و ترانزیتی، فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر، برقراری روابط نزدیک میان دولت و سکتور خصوصی دو کشور و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای بحث کرده اند.

Continue Reading

تجارت

بانک جهانی: نرخ تورم عمومی افغانستان در جنوری به منفی ۱۰.۲ درصد کاهش یافت

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۱, ۱۴۰۲)

بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده که در جنوری ۲۰۲۴، نرخ تورم عمومی در افغانستان رکود قابل توجهی را تجربه کرد و به منفی ۱۰.۲ درصد رسید.

در این گزارش آمده که کاهش در نرخ تورم عمومی عمدتاً به‌دلیل کاهش قابل ملاحظه قیمت‌های مواد خوراکی و غیر خوراکی رخ داده است.

علاوه بر این، تورم اصلی نیز در محدوده منفی قرار گرفته و نرخ منفی ۶.۵ درصدی را ثبت کرده است.

بانک جهانی هشدار داده است که کاهش قیمت‌ها به خانواده‌های آسیب پذیر کمک می‌کند، اما به اقتصاد کلان کشور ضربه می‌زند.

بر اساس گزارش این بانک، صادرات افغانستان در جنوری ۲۰۲۴ با ۵ درصد کاهش نسبت به جنوری سال قبل به ۱۴۰.۵ میلیون دالر رسید.

صادرات مواد غذایی به هند ۲۲ درصد افزایش و به پاکستان ۱۸ درصد کاهش یافته است.

ارزش واردات نیز در جنوری امسال نسبت به جنوری سال گذشته ۳۷ درصد افزایش و به ۸۳۰ میلیون دالر رسید.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، ارزش پول افغانی ۲۷ درصد در برابر دالر امریکایی افزایش یافت که دلیل آن عمدتاْ ارسال ۱.۸ میلیارد دالر توسط سازمان ملل متحد و حواله ۲ میلیارد دالر توسط افغانان به بستگان شان در کشور می‌باشد.

بانک جهانی افزوده است که عواید امارت اسلامی در یازده ماه سال مالی جاری دو درصد کمتر از هدف تعیین شده بوده و ۱۸۹ میلیارد افغانی می‌رسد. اما عواید امسال نسبت به سال گذشته ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!