Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد از کشورهای اسلامی خواست تا هیئتی از علما را به کندهار برای بحث درمورد آموزش دختران بفرستند

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۲۵, ۱۴۰۲)

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی از کشورهای بزرگ اسلامی خواسته است تا هیئتی از علما را به شهر کندهار در جنوب افغانستان، جایی که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، سکونت دارد بفرستند تا این موضوع را مطرح کنند که ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران و زنان «هیچ مبنایی در قرآن یا دین اسلام ندارد.»

به گزارش اسوشیتد پرس، گوردون براون روز سه‌شنبه در یک نشست مطبوعاتی مجازی سازمان ملل متحد به مناسبت دومین سالگرد تسلط امارت اسلامی بر افغانستان گفت که محکمه جنایی بین‌المللی باید رهبران امارت اسلامی را به جرم «جنایت علیه بشریت» به دلیل منع تحصیل و اشتغال دختران و زنان افغان تحت تعقیب قرار دهد.

براون، صدر اعظم سابق بریتانیا، گفت که او یک نظر حقوقی را به کریم خان، سارنوال محکمه جنایی بین‌المللی ارسال کرده است که نشان می‌دهد منع تحصیل و اشتغال «تبعیض جنسیتی است که باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود و باید توسط محکمه جنایی بین‌المللی تحت تعقیب قرار گیرد.»

او گفت که معتقد است «در درون رژیم شکافی وجود دارد» و بسیاری از افراد در وزارت معارف و اطراف دولت در پایتخت کابل، خواهان احیای حقوق دختران برای تحصیل هستند. وی افزود: «من معتقدم که روحانیون کندهار قاطعانه در برابر آن ایستاده اند و در واقع به صدور دساتیر ادامه می‌دهند.»

اسوشیتد پرس نگاشته است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با این خبرگزاری اواخر روز دوشنبه در کابل، سؤالات در مورد محدودیت‌های دختران و زنان را کنار گذاشت و گفت که وضعیت موجود باقی خواهد ماند. او همچنین گفت که امارت اسلامی حکومت خود بر افغانستان را بی پایان می‌داند زیرا مشروعیت را از قوانین اسلامی می‌گیرد و با هیچ تهدید مهمی مواجه نیست.

براون گفت که باید به امارت اسلامی گفته شود که اگر دوباره به دختران اجازه داده شود به مکاتب متوسطه و پوهنتون بروند، کمک‌های آموزشی به افغانستان که پس از اعلام ممنوعیت‌ها قطع شده بود، بازگردانده می‌شود.

وی همچنین خواستار نظارت و گزارش تخلفات و نقض حقوق زنان و دختران، تحریم‌ها علیه کسانی که مستقیماً در این ممنوعیت‌ها مسئول هستند، و آزادی افرادی که به دلیل دفاع از حقوق زنان و دختران زندانی هستند، شد.

براون گفت که سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها از آموزش اینترنتی برای دختران حمایت کرده و از مکاتب پنهانی و همچنین آموزش برای دختران افغانی که مجبور به ترک کشور هستند و برای رفتن به مکتب نیاز به کمک دارند، حمایت خواهند کرد.

او گفت: «جامعه بین‌المللی باید نشان دهد که علیرغم ممنوعیت‌های دولت افغانستان، آموزش می‌تواند به مردم افغانستان برسد.»

براون گفت که تعدادی از سازمان‌ها از مکاتب پنهانی حمایت می‌کنند و در چند هفته اخیر ابتکار جدیدی برای ارائه برنامه های درسی از طریق تلفون‌های همراه، که در افغانستان رایج است، راه اندازی شده است.

وی افزود که در طول ۲۰ سالی که امارت اسلامی از قدرت خارج بود، شش میلیون دختر تحصیل کردند و داکتر، وکیل، قاضی، عضو پارلمان و وزیر کابینه شدند.

این مقام ملل متحد گفت که امروز ۲.۵ میلیون دختر از تحصیل محروم هستند و ۳ میلیون دختر دیگر نیز در چند سال آینده از تعلیمات ابتدایی فارغ خواهند شد. وی افزود: «بنابراین ما استعدادهای یک نسل کامل را از دست می دهیم.»

براون خواستار اقدام و فشار جهانی – نه فقط حرف – برای متقاعد کردن امارت اسلامی برای احیای حقوق زنان و دختران شد.

او گفت: «ما در دو سال گذشته به اندازه کافی کار نکرده ایم. من نمی‌خواهم یک سال دیگر بگذرد که دختران در افغانستان و زنان آنجا احساس کنند که ناتوان هستند زیرا ما به اندازه کافی برای حمایت از آنها کار نکرده ایم.»

رویداد های اخیر

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی در کابل آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی به ارزش حدود یک میلیارد افغانی در شهر کابل آغاز شده است.

این پروژه‌ها امروز (شنبه، ۸ ثور) با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا افتتاح شد.

پروژه های افتتاح شده عبارت اند از: فاز دوم جاده کوتل خیرخانه، بخش اول سرک چهارراهی شهید الی قصبه، و سرک میدان هوایی الی گمرک.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها گفت که شاروالی کابل برای زیبایی و تنظیم شهر، زیاد تلاش می‌کند و مردم باید در حفاظت از پروژه‌های عام المنفعه با حکومت همکاری کنند.

او به مسوولان شاروالی کابل هدایت داد تا پروژه های مذکور را در زمان تعیین شده و با کیفیت خوب تکمیل نمایند.

قابل یاد آوریست که فاز دوم جاده کوتل خیرخانه ۲.۵ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد. این سرک ۳۶۴ میلیون افغانی هزینه بر می‌دارد و در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

سرک چهارراهی شهید الی قصبه ۱.۸ کیلومتر طول و ۴۵ متر عرض دارد که با هزینه ۱۷۵میلیون افغانی در یک سال ساخته خواهد شد.

سرک چهارراهی میدان هوایی – گمرک ۲.۷ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد که با هزینه ۴۰۷ میلیون افغانی در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

این پروژه ها با بودجه شاروالی کابل تطبیق می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع روسیه می‌گوید که تهدید اصلی برای اعضای سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

وزیر دفاع روسیه ادعا کرده است که تهدید اصلی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می گیرد، زیرا گروه‌های تروریستی بین المللی به‌دلیل وضعیت سیاسی ناپایدار و نامشخص در این کشور پناه می‌گیرند.

به گزارش آناتولی، سرگئی شویگو روز جمعه در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان، گفت که واشنگتن تلاش‌ها را برای اعاده مواضع خود در آسیای مرکزی و جنوبی که پس از خروج نیروهای ائتلاف از افغانستان از دست داده بود، افزایش داده است.

این مقام ارشد روسی استقرار زیرساخت‌های نظامی امریکا در منطقه را «غیرقابل قبول» خواند و گفت که هدف از این کار باید «تهدید مستقیم برای ثبات در فضای سازمان همکاری شانگهای» تلقی شود.

به گفته وی، امریکا در تلاش است تا برای تسلط خود، سیستم امنیتی جدیدی را در منطقه آسیا-اقیانوسیه تحمیل کند.

این در حالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری تهدید ایجاد شود.

در تازه ترین مورد، محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی روز پنجشنبه در دیدار با هیاتی از مالیزیا گفت که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فیزیکی ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: هشتم ثور روز آزادی و کامیابی ملت افغان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

امارت اسلامی در اعلامیه‌ای به مناسبت سی و دومین سالروز پیروزی مجاهدین علیه حکومت کمونیستی وقت، گفته است که هشتم ثور روز پیروزی، آزادی و کامیابی ملت افغان است.

امارت اسلامی از هفتم ثور، روز کودتای کمونیست‌ها به‌عنوان روز سیاه در تاریخ یاد کرده که از اثر آن مردم افغانستان متحمل خسارات جانی و مالی شدید شدند و این کودتا مصیبت‌های زیادی را به بار آورد.

در اعلامیه آمده است که ملت افغان در مبارزه ۱۴ ساله شان در برابر فکر و اعمال کمونیست‌ها، تلفاتی زیادی را متحمل گردیدند، طوری که در آن یک و نیم میلیون نفر جان باختند و میلیون‌ها تن دیگر با مشکلات مختلف روبه‌رو شدند.

اعلامیه افزوده است: «پس از ۲۰ سال جهاد، کشور ما از اشغال دیگری رهایی یافت و نظام اسلامی برپا شد، بنابراین امارت اسلامی تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا ثمره ده ها سال فداکاری و مجاهدت این ملت هدر نرود، آرزوی شهدا این است که نظام اسلامی به طور کامل در کشور تطبیق شود و به همین ترتیب امارت اسلامی تلاش می‌کند که در جهت تحقق آرمان‌های جهادهای مردم افغانستان طوری که لازم است زیر سایه نظام اسلامی زمینه آبادی و رفاه را مساعد کند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!