Connect with us

رویداد های اخیر

نشست مشورتی رییس جمهور غنی با چهره‌های سیاسی

منتشر شده

در

Last Updated on: حوت ۲۲, ۱۳۹۹

ارگ ریاست جمهوری گفته است که رییس جمهور غنی یک نشست مشورتی با چهره‌های سیاسی روی ایجاد یک طرح واحد برای نشست انقره برگزار کرده است.

رییس جمهور شام روز چهارشنبه نشستی را با شماری از چهره های سیاسی مانند، رییس شورای عالی مصالحه ملی، رییسان مجلس نمایندگان و سنا، عبد رب الرسول سیاف، مارشال دوستم، سید منصور نادری، محمد محقق، عطا محمد نور، محمد یونس قانونی جمعه خان همدرد، ذبیح الله مجددی و معاونین ریاست جمهوری و رییس دادگاه عالی برگزار کرد.

ریاست جمهوری می افزاید که نشست‌های مشورتی روی صلح افغانستان دوام خواهد یافت؛ اما در نشستی که در ارگ برگزار شده بود.

به باور آگاهان رییس جمهور غنی درپی آن است تا اجماع ملی را به منظور تقویت موقف دولت در روند گفتگو های صلح به میان آورد.

پس از نامه وزیر خارجه امریکا، و طرح ایجاد حکومت مشارکتی، اکنون ریاست جمهوری در تلاش یکجا ساختن چهره‌های سیاسی به منظور به میان آوردن طرح واحد در روند گفت‌وگوهای صلح شده است.

دوا خان مینه‌پال، معاون سخنگوی رییس جمهور دراین باره گفت:”در این نشست، در مورد وضعیت عمومی امنیتی، تقویت اجماع ملی، و ادامه نشست‌های مشورتی تاکید شده است.”

شماری از چهره‌های سیاسی می‌گویند که این نشست بیشتر متمرکز به ایجاد یک طرح واحد، برای ارایه در نشست انقره بود. این نشست در ۲۷ همین ماه برگزار می‌شود.

ستار مراد، از نزدیکان عطا محمد نور گفت:”فضا طوری بود که همه‌گی رهبران سیاسی و حتا رهبران دولت خواستار صلح بودند، خواستار زود به پایان رساندن جنگ بودند، و تصمیم گرفتند که روی یک طرح صلح کار کنند تا در نشست انقره به زودی به نتیجه برسند.”

گفته می‌شود که رییس جمهور پس از تحولات تازه در مورد صلح کشور، در پی آن است تا با گرد آوری چهره‌های مطرح سیاسی، موقف دولت را در این روند تقویت کند.

فیض‌الله صافی، از نزدیکان جمعه‌خان همدرد می‌گوید که:”به صورت مجموعی یک نشست مشورتی بود، مسایل مهم سیاسی افغانستان همه شامل آن بودند، نشست خاص تصمیم گیری نبود، و در حد مشوره به خاطر ایجاد اجماع ملی که صحبت هایی در این مورد صورت گرفت.”

اما در این نشست، چهره‌هایی مانند، حامد کرزی، محمد کریم خلیلی، صلاح الدین ربانی، گلبدین حکمتیار، سید حامد گیلانی، و برخی دیگر از چهره‌های سیاسی اثر گذار حضور نداشتند، ارگ می‌گوید که این نشست‌ها ادامه خواهد داشت و رییس جمهور با چهره‌های دیگر سیاسی نیز مشوره می‌کند.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!