Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان: به رسمیت شناختن امارت اسلامی بستگی به تصمیم اعضای دایمی شورای امنیت ملل متحد دارد

منتشر شده

در

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی بستگی به تصمیم پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد وهر اقدام از سوی این پنج کشور، برمواضع همه کشورهای جهان در قبال افغانستان تاثیر گذار خواهد بود.

آقای درانی در مصاحبه با مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان گفت: «درحال حاضر هیچ کشوری در جهان حکومت سرپرست را به رسمیت نشناخته است. به رسمیت شناختن حکومت سرپرست بستگی به تصمیم پنج کشور مقتدر جهان در شورای امنیت دارد. اگر این پنج کشور به هر طریقی عمل کنند بر مواضع کل جهان در قبال افغانستان تاثیر خواهد  گذاشت.»

آصف علی درانی اما از جامعه جهانی خواست اگر نسبت به حاکمان افغانستان «مهربان» نیستند حد اقل با مردم این کشور که دچار فقرو بحران اقتصادی اند، دلسوز باشند.

او همچنان از جامعه جهانی خواست تا بگذارند افغان ها نظام سیاسی، اقتصادی ومدنی خود را به خواست خود بسازند زیرا تجربه گذشته نشان داده است که مداخله در امور این کشور به نفع کشورهای جهان نبوده است.

آقای درانی گفت: «ما در دنیا نمونه هایی هم داریم، شاهی هست، دیکتاتوری هست، اما جهان با آنها تعامل می‌کند.»

به گفته درانی، تمام همسایه های افغانستان نگرانی امنیتی دارند و ثبات کافی در این کشور وجود ندارد.

از سوی دیگر، وزیرخارجه روسیه وارد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شده و با همتای تاجیکستانی اش درمورد افغانستان صحبت کرده است.  دو کشورمی گویند در قبال افغانستان مواضع مشترک دارند.

سرگیی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: «درمورد افغانستان صحبت کردیم. ما به طور منظم رایزنی های محرمانه را از نزدیک انجام می دهیم. ما در مورد شکل گیری یک دولت فراگیر هم از نظر قومی و هم از نظر سیاسی مواضع مشترک داریم. تروریزم نباید تهدید از آدرس افغانستان علیه کشورهای همسایه ومنطقه ایجاد کند. جلو مهاجرت های غیرقانونی وقاچاق مواد مخدر نیز باید گرفته شود.»

سراج الدین مهرالدین، وزیرخارجه تاجیکستان گفت: «ما تماس های منظم در مورد افغانستان داریم، زیرا نگرانی های مشترک از ناحیه امنیتی و تروریزم درنزد ما موجود است. خواست مشترک ما این است که در افغانستان باید یک حکومت همه شمول شکل بگیرد، تروریزم مهار و جلو قاچاق مواد مخدر گرفته شود.»

این اظهارات درحالی مطرح می شود که قراراست تام وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان با مقامات بریتانیا و امارات متحده عربی در باره افغانستان صحبت کند.  تام وست در تویترش گفته که از پنجم تا نهم ماه جون در لندن وابوظبی درمورد منافع مشترک افغانستان گفتگو خواهد کرد.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!