Connect with us

تجارت

هواپیمای شرکت افغانی از فضای پاکستان دوباره برگشت داده شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

به ادامه تنش‌ها میان هند و پاکستان، دو کشور از بسته شدن بخش‌های از حریم هوایی و به تعلیق آوردن پروازهای تجاری در چندین میدان هوایی شان خبر می‌دهند.

بر اساس گزارش‌ها ، پاکستان دست‌کم سه میدان هوایی اش را که در مناطق مرزی با هند قرار دارند، برای مدت نامعلوم بسته است.

با این حال، تمامی پروازها از میدان‌های هوایی کلان این کشور به شمول کراچی، پیشاور و لاهور نیز برای مدت نامعلوم به حالت تعلیق در آمده است.

 در همین حال، هند نیز پروازها از طریق میدان‌های هوایی این کشور را در منطقه کشمیر و ایالات پنجاب تا اطلاع بعدی متوقف ساخته است.

از سویی هم، مقام‌های هوانواردی پاکستان به هواپیمای (کام ایر) افغانستان  اجازه عبور از فضای هوایی کشور شان را به سوی هند نداده اند و هواپیما دوباره به میدان هوایی کابل برگشته است، این موضوع را مقامات شرکت هوایی کام ایر نیز تأیید کرده اند. همچنان گفته می‌شود که تاکنون چندین هواپیمای شرکت های افغانی از فضای پاکستان دوباره به سوی کابل برگشت داده شده اند.

از سویی هم، اداره هوانوردی ملکی در ارتباط به بسته شدن فضای پاکستان به روی پروازهای افغانستان-هند گفته است که بخش کنترول ترافیک هوایی افغانستان اطلاع حاصل کرده که حریم هوایی پاکستان برای پروازهای عبوری مسدود است بناءٌ تما پروازهای که از خطوط پروازی منتهی به فضای پاکستان عبور می‌کنند تا اطلاع ثانوی بخش معلومات فضایی این کشور تعلیق می‌باشد.

این اداره همچنان گفته است به تمام شرکای هوایی بین المللی اش اطمینان می‌دهد که هیجگونه مشکلی در فضای افغانستان وجود ندارد، و بخش کنترول ترافیک هوایی در صورت باز شدن مجدد فضای پاکستان معلوما ت آن را به تمام شرکت‌های هوایی خواهد رساند.

همزمان با این، گزارشات‌ی وجود دارد که تمام پروازهای که از حریم هوایی پاکستان به هند سفر می‌کردند، حالا از طریق بهیره عرب به هند خواهند رسید.

این در حالی‌ست که تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از آن بالا گرفت که گروه جیش محمد دو هفته پیش بس حامل نیروهای مرزی هند را منطقه کشمیر تحت منازعه هدف حمله انتحاری قرار داد که بر اثر آن ۴۴ سرباز هندی کشته شدند.  پس از آن هند در یک عمل تلافی جویانه دو فروند جنگنده خود را به روز سه شنبه بر حریم هوایی  پاکستان به پرواز در آورد و مناطق را که جنگجویان گروه جیش محمد در آن  پناه گاه دارند بمباری کرد و سپس ارتش هند اعلام کرد که در پی این حملات هوایی تعداد زیادی از این جنگجویان این گروه را کشته است. 

تجارت

عزیزی: گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه امسال آغاز شده است.

نورالدین عزیزی می‌افزاید که وزارت صنعت و تجارت می‌خواهد که میوه تازه کشور علاوه بر پاکستان، به ازبیکستان، قزاقستان و ایران نیز صادر شود.

اعضای سکتور خصوصی از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند تا تلاش‌ها را برای ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان افغان از جمله پاکستان افزایش دهد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری می‌گوید: «از مسوولان می‌خواهیم که قبل از برداشت حاصلات در بخش تعیین مسیرهای صادراتی اقدام کنند. ما به جای پاکستان باید بازارهای جدیدی پیدا کنیم، برای صادرات افغانستان در منطقه ظرفیت وجود دارد و باید در این مورد اقدام صورت گیرد.»

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وزارت صنعت و تجارت باید برای صادرات افغانستان به غیر از پاکستان، با ایران و ازبیکستان نیز گفتگو کند.

محمد نبی افغان، تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: «امکانات زیادی برای فروش محصولات ما در بازارهای غیر از پاکستان وجود دارد، امیدوارم که مسوولان در این مورد فکر کنند. برای دسترسی به بازارهای جنوب آسیا و کشورهای خلیج از طریق ایران، و به بازارهای آسیای مرکزی از طریق ازبیکستان به‌گونه جدی زمینه سازی صورت گیرد.»

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که با وجود اینکه پاکستان نزدیک‌ترین و بزرگترین بازار میوه های خشک و تازه افغانستان است، اما تجارت با آن همواره پرچالش بوده است.

Continue Reading

تجارت

تاکید وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن افغان ترانس

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن ازبکستان-‌افغانستان-پاکستان موسوم به «افغان ترانس» تاکید کرده‌اند. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که وزیر خارجه آن کشور در دیدار با بختیار سعیدوف، همتای ازبکستانی‌اش در اسلام‌آباد خواستار تسریع روند پروژه خط‌‌آهن ازبیکستان ـ افغانستان ـ پاکستان شده است.

دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد.

وزارت خارجه پاکستان با نشر خبرنامه‌ی گفته که در این دیدار‌ها به منظور گسترش روابط تجارتی دوجانبه، سرمایه‌گذاری و پروژه‌های ارتباطی گفتگو شده است.

در خبرنامه آمده که دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد. وزیرخارجه ازبکستان در این دیدار بر تسریع تلاش‌ها برای تطبیق هرچه زودتر پروژه راه آهن افغان-ترانس تاکیده کرده است.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت خارجه پاکستان آمده است که :«محمد اسحاق دار با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان در مورد همه جنبه‌های طیف وسیعی از روابط دوجانبه تجارتی، سرمایه‌گذاری، امنیت، ارتباطات مردمی و پروژه‌های اتصال گفتگو کردند. آنها هم‌چنان بر تسریع تلاش‌ها برای اجرای زودهنگام پروژه خط‌آهن ازبکستان- افغانستان-پاکستان تأکید کردند.»

پیش از این نیز مقام‌های ازبیستانی تأکید کرده بوده‌اند که پروژه‌ خط‌آهن افغان ترانس که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به پاکستان وصل می کند تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل خواهد شد.

انتظار می‌رود این خط ‌آهن ۷۶۰ کیلومتری زمان تحویل محموله‌ بین ازبکستان و پاکستان را نیز کاهش دهد. از مزیت‌های دیگر پروژه «افغان ترانس» کاهش ۴۰ درصدی هزینه حمل‌و‌نقل کالاها عنوان شده است.

 ایجاد خط‌آهن میان ازبکستان، افغانستان و پاکستان در گسترش و تسهیل تجارت و روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه تأثیرگذار دانسته می‌شود. شماری از آگاهان نیز تطبیق این پروژه را در کشور سودمند ارزیابی کرده و فرصتی دارای مزیت‌های استراتیژیک اقتصادی برای افغانستان می‌دانند.

گفتنی است که طرح احداث خط‌آهن افغان ترانس میان افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان برای ایجاد شاهراه اقتصادی با هزینه بیش از چهارو نیم میلیارد دالر در سال ۲۰۱۸ ارائه شد. اخیرا امارت اسلامی گفته است قطر نیز حمایت مالی‌اش را از این پروژه اعلام کرده است.

Continue Reading

تجارت

ابراز علاقمندی تاجران جمهوری تاتارستان برای سرمایه‌گذاری بالای منابع نفت و گاز افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می گوید که سرپرست این وزارت با شماری از تاجران و نمایندگان شرکت‌های پروسس نفت و گاز جمهوری تاتارستان در دفتر کارش ملاقات نموده است.

دراین دیدار تاجران جمهوری تاتارستان ضمن اظهار خرسندی از ملاقات شان با رهبری وزارت معادن و پترولیم، در مورد سابقه و تجارب کاری شان در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز معلومات داده افزوده اند که: «ازینکه افغانستان دارای یک سیستم منظم و امنیت کامل می‌باشد و زمینه مناسب نیز برای سرمایه‌گذاری مساعد گردیده است، شرکت‌های ما در نظر دارد تا روی سروی، اکتشاف و استخراج منابع نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری نماید و علاقمند هستند تا با همکاری‌ وزارت معادن و پترولیم به افغانستان آمده در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز سرمایه‌گذاری نمایند.»

درهمین حال، شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم از تصمیم و برنامه شان برای سرمایه‌گذاری روی منابع نفت و گاز کشور استقبال نموده افزوده است که: «خوشبختانه افغانستان دارای منابع سرشار نفت و گاز در حوزه‌های مختلف بوده و هم اکنون بلاک‌های نفت و گازی هرات در مرحله اعلان قراردارد که تاجران کشور تاتارستان نیز می‌توانند روی منابع نفت و گاز کشور سرمایه‌گذاری نمایند.»

همچنان آقای دلاور گفته است که وزارت معادن و پترولیم جهت ایجاد سهولت‌ها برای سرمایه‌گذاری آماده همکاری در مطابقت با قوانین مربوطه می‌باشد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!