Connect with us

رویداد های اخیر

هیئت علمای دینی هند با سرپرست سفارت افغانستان در ایران دیدار کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۲۲, ۱۴۰۲)

سه روز پس از آنکه وزیر خارجه هند گفت یک هیئت تخنیکی را به منظور ارزیابی کمک‌های دهلی نو به مردم افغانستان به کابل فرستاده اند، یک هیئت علمای دینی هند به ایران رفته و با سرپرست سفارت افغانستان در تهران دیدار و گفتگو کرده است.

این هیئت به رهبری سید سلمان حسینی ندوی، از عالمان برجسته هند با فضل محمد حقانی روی مسایل مربوط به افغانستان و نقش علما درتامین روابط دو کشور صحبت کرده است.

به باور بسیاری‌ها، سفر علمای دینی هند به کابل می‌تواند برای از سرگیری روابط سیاسی میان کابل و دهلی نو مفید واقع شود.

جنت فهیم چکری، آگاه سیاسی می‌گوید: «هندوستان در طول تاریخ همیشه روابط خوبی با افغانستان داشته، کمک های خودرا با افغانستان انجام داده، اما یک باریکی وجود دارد که در زمان اشرف غنی و حامد کرزی، بیلانس را آنها نتوانستند حفظ بکنند. به اندازه ای روابط شان با هندوستان نزدیک شد که بعضی پروگرام های سیاسی و حتی اسناد سیاسی را در قنسولگری های شان در ننگرهار و پکتیا پیدا کردند که هندوستان در افغانستان فعالیت‌های سیاسی را انجام می‌دهد.»

وزیر خارجه هند گفته است که علاقمندی دهلی نو به مسایل سیاسی افغانستان در حال حاضر کمتر است و اما بیشتر برای کمک رسانی به مردم افغانستان توجه خواهند کرد. اما هند چه نقشی را می‌تواند در مسایل افغانستان داشته باشد؟

رحمت الله حسن، آگاه سیاسی می‌گوید: «سیاست‌های هندوستان در منطقه و افغانستان هیچ شده. هیچ نوع دستاوردی هندوها در موضوع افغانستان ندارند. بسیار ضعیف بازی کردند. هندوستانی‌ها و دولت هند هیچ نوع نقشی را در آینده افغانستان ایفا کرده نمی توانند، بالآخره هندوستانی‌ها در داخل جامعه خود تقریبا ۲۴۰ میلیون نفوس مسلمان دارند. برخورد شان در برابر همان مسلمان‌های که در هند اند، بسیار تبعیض آمیز و زشت است. به همین خاطر جامعه مسلمان افغانستان حرکت‌های هند را زیر کنترول دارند، می‌بینند که با مسلمان‌های خود چه کار می‌کنند.»

دهلی نو اما دولت جدید افغانستان را تا کنون به رسمیت نشناخته و همانند سایر کشورها، ایجاد حکومت فراگیر، تامین حقوق بشر و رفع تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان را از شرایط به رسمیت شناختن امارت اسلامی می‌داند.

هند در مورد جنجال‌های اخیر در سفارت افغانستان در دهلی نو گفته است که این موضوع مربوط به مسایل داخلی افغانستان است و دهلی نو در آن دخالتی ندارد.

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!