Connect with us

جهان

واکنش رهبران جهان به حمله امریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران

صدراعظم جاپان، شیگرو ایشیبا، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد: «لازم است هر چه سریع‌تر تنش‌ها کاهش یابد. ما وضعیت را با نگرانی جدی دنبال می‌کنیم.»

منتشر شده

در

پس از آن‌که نیروهای ایالات متحده سه سایت هسته‌ای ایران را در روز یک‌شنبه هدف قرار دادند، واکنش رهبران جهانی متفاوت بود: اسرائیل از تصمیم رئیس‌جمهور دونالد ترامپ تمجید کرد، سازمان ملل خواستار کاهش تنش شد، و ایران و برخی کشورهای دیگر حملات را محکوم کردند.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل

«تبریک می‌گویم، رئیس‌جمهور ترمپ. تصمیم شجاعانه شما برای هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای ایران با قدرت عظیم و عادلانه ایالات متحده تاریخ را تغییر خواهد داد… تاریخ ثبت خواهد کرد که رئیس‌جمهور ترمپ برای محروم کردن خطرناک‌ترین رژیم جهان از خطرناک‌ترین سلاح‌های جهان اقدام کرد.»

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در شبکه ایکس

«ایالات متحده، یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، با حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مرتکب نقض جدی منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) شده است. اتفاقات امروز صبح، تکان‌دهنده و فاجعه‌بارند و پیامدهایی ماندگار خواهند داشت. هر عضو سازمان ملل باید از این رفتار فوق‌العاده خطرناک، غیرقانونی و جنایتکارانه نگران باشد. بر اساس منشور سازمان ملل و مفاد آن در خصوص حق مشروع دفاع از خود، ایران تمام گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.»

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل

«از استفاده ایالات متحده از زور علیه ایران عمیقاً نگران هستم. این اقدامی خطرناک و تشدید تنش در منطقه‌ای است که از قبل در آستانه انفجار قرار دارد – و تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین‌المللی. خطر فزاینده‌ای وجود دارد که این درگیری به‌سرعت از کنترول خارج شود – با پیامدهای فاجعه‌بار برای غیرنظامیان، منطقه و جهان. من از همه اعضای سازمان ملل می‌خواهم تنش‌زدایی کنند و به تعهدات خود طبق منشور سازمان ملل و سایر اصول حقوق بین‌الملل پایبند باشند. در این ساعت خطرناک، پرهیز از چرخه آشوب حیاتی است. هیچ راه‌حل نظامی وجود ندارد. تنها مسیر پیش رو دیپلوماسی است. تنها امید، صلح است.»

صدراعظم بریتانیا، کیر استارمر، در بیانیه‌ای گفت: «برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی جدی برای امنیت بین‌المللی است. ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما از بازگشت به میز مذاکره حمایت می‌کنیم.»

صدراعظم جاپان، شیگرو ایشیبا، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد: «لازم است هر چه سریع‌تر تنش‌ها کاهش یابد. ما وضعیت را با نگرانی جدی دنبال می‌کنیم.»

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کایا کالاس، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد… همه طرف‌ها باید از تشدید درگیری پرهیز کنند. وزرای خارجه اتحادیه اروپا فردا این موضوع را بررسی خواهند کرد.»

وزیر خارجه ایتالیا، آنتونیو تاجانی، در مصاحبه با شبکه RAI اظهار داشت: «امیدواریم پس از این حمله، که خسارات سنگینی وارد کرده، روند کاهش تنش آغاز شود و ایران به میز مذاکره بازگردد.»

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند: «ما از تحولات ۲۴ ساعت گذشته، از جمله اعلام حملات ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط رئیس‌جمهور ترمپ، آگاه هستیم. ادامه عملیات نظامی در خاورمیانه بسیار نگران‌کننده است و پرهیز از تشدید بیشتر اوضاع بسیار حیاتی است. نیوزیلند به‌شدت از تلاش‌های دیپلوماتیک حمایت می‌کند. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم به مذاکرات بازگردند. دیپلوماسی راه‌حلی پایدارتر از اقدام نظامی خواهد بود.»

سخنگوی دولت استرالیا: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که برنامه هسته‌ای و راکتی ایران تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است. ما به اظهارات رئیس‌جمهور امریکا که اکنون زمان صلح است، توجه داریم. وضعیت امنیتی در منطقه بسیار ناپایدار است. ما همچنان خواستار کاهش تنش، گفتگو و دیپلوماسی هستیم.»

وزارت خارجه مکزیک: «وزارت خارجه مکزیک فوراً خواستار گفتگوی دیپلوماتیک برای صلح میان طرف‌های درگیر در مناقشه خاورمیانه است. بر اساس اصول قانون اساسی سیاست خارجی‌مان و باور راسخ کشورمان به صلح، بار دیگر خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم. بازگرداندن همزیستی مسالمت‌آمیز میان دولت‌های منطقه، اولویت اصلی است.»

ایوان گیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا: «ونزوئلا تجاوز نظامی ایالات متحده علیه ایران را محکوم می‌کند و خواستار توقف فوری خصومت‌ها است. جمهوری بولیواری ونزوئلا با قاطعیت کامل بمباران‌های ارتش ایالات متحده، به درخواست دولت اسرائیل، علیه تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از جمله سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان را محکوم می‌کند.»

میگل دیاز-کانل، رئیس‌جمهور کوبا: «ما شدیداً بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران توسط امریکا را محکوم می‌کنیم که تشدیدی خطرناک در مناقشه خاورمیانه محسوب می‌شود. این تجاوز نقض جدی منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل است و بشریت را وارد بحرانی با پیامدهای غیرقابل بازگشت می‌کند.»

در خاورمیانه عربستان سعودی «نگرانی شدید» خود را ابراز کرده است. وزارت امور خارجه این کشور صفحه ایکس اعلام کرد خواهان «راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران» است.

عمان اعلام کرد هدف قرار دادن ایران توسط امریکا تهدیدی برای «گسترش جنگ» است و نقض قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود. عمان میانجی مذاکرات هسته‌ای بین واشنگتن و تهران بوده است.

وزارت امور خارجه قطر در صفحه ایکس نوشت این کشور «از وخامت اوضاع» و «تنش‌های خطرناک» پس از بمباران امریکا که منجر به «پیامدهای فاجعه‌بار» در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد شد، ابراز تاسف می‌کند.

جهان

پولیس استرالیا: پدر و پسر عامل تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان ساحل بوندی بودند

Published

on

پولیس استرالیا اعلام کرده است که تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان در ساحل بوندی شهر سیدنی، توسط یک پدر و پسر انجام شده و در نتیجه آن دست‌کم ۱۵ تن جان باخته اند.

به گفته پولیس، این رویداد شام یک‌شنبه در حالی رخ داد که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر در این مراسم مذهبی در پارکی نزدیک ساحل بوندی گردهم آمده بودند. حمله حدود ۱۰ دقیقه ادامه داشته و سبب وحشت گسترده در میان اشتراک‌کنندگان و باشندگان محل شده است. سن قربانیان بین ۱۰ تا ۸۷ سال گزارش شده است.

پولیس می‌گوید پدر ۵۰ ساله که یکی از عاملان حمله بود، در محل رویداد کشته شده و پسر ۲۴ ساله‌اش در وضعیت وخیم در شفاخانه تحت تداوی قرار دارد. مقام‌ها این رویداد را یک حمله هدفمند یهودستیزانه توصیف کرده‌اند و تأکید دارند که تنها دو مهاجم در این حادثه دخیل بوده‌اند.

در جریان این رویداد، یک مرد بنام احمد الأحمد موفق شد یکی از مهاجمان را خلع سلاح کند؛ اقدامی که به گفته مقام‌ها، جان افراد زیادی را نجات داده است.

صدراعظم استرالیا با محکوم‌کردن این حمله، آن را «اقدامی تروریستی» خوانده و با جامعه یهودیان این کشور ابراز همبستگی کرده است. این تیراندازی به‌عنوان بزرگترین رویداد خشونت مسلحانه در استرالیا طی نزدیک به سه دهه اخیر توصیف شده است.

Continue Reading

جهان

پوتین برای برگزاری سلسله نشست‌ها وارد ترکمنستان شد

Published

on

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای یک سفر دو روزه وارد پایتخت ترکمنستان شده است. به گزارش تاس، پوتین در جریان این سفر در یک فورم بین‌المللی با عنوان «صلح و اعتماد: وحدت اهداف برای آینده‌ای پایدار» شرکت خواهد کرد و همچنین سلسله‌ای از دیدارهای دوجانبه را برگزار می‌کند.

کرملین تأیید کرده است که گفتگوهای دوجانبه با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، انجام خواهد شد. سفارت ایران نیز اعلام کرده است که دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در برنامه قرار دارد.

در این فورم در عشق‌آباد، علاوه بر رئیس‌جمهور ترکمنستان، سردار بردی‌محمدوف، رؤسای‌جمهور ارمنستان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز شرکت خواهند کرد. همچنان صدراعظم‌های آذربایجان، مجارستان، گرجستان و پاکستان نیز حضور خواهند داشت.

Continue Reading

جهان

ترمپ برنامه «کارت طلایی» را برای ویزه فوری ۱ میلیون دالری راه‌اندازی کرد

Published

on

حکومت امریکا روز چهارشنبه رسماً برنامه ویزه «کارت طلایی ترمپ» را راه‌اندازی کرد که به خارجی‌ها اجازه می‌دهد با پرداخت پول گزاف اقامت در این کشور دریافت کنند.

وب‌سایت Trumpcard.gov، با دکمه «همین حالا درخواست دهید»، به متقاضیان علاقه‌مند اجازه می‌دهد تا در مرحله نخست مبلغ ۱۵۰۰۰ دالر را برای طی مراحل سریع به وزارت امنیت داخلی بپردازند.

پس از طی کردن مراحل بررسی سوابق متقاضیان، آنان باید به مبلغ ۱ میلیون دالر برای دریافت ویزه، مشابه «گرین کارت» که به آنها اجازه زندگی و کار در ایالات متحده را می‌دهد، بپردازند.

ترمپ به خبرنگاران در قصر سفید گفت: «اساساً این یک گرین کارت است، اما بسیار بهتر. بسیار قدرتمندتر، مسیری بسیار قوی‌تر. ایجاد یک مسیر مسئله مهمی است. باید افراد عالی‌ای باشید.»

هاوارد لوتنیک، وزیر تجارت، گفت که حدود ۱۰ هزار نفر برای کارت طلایی ثبت‌نام کرده‌اند و انتظار می‌رود تعداد بیشتری این کار را انجام دهند. لوتنیک به رویترز گفت: «من انتظار دارم که به مرور زمان، هزاران عدد از این کارت‌ها را بفروشیم و میلیاردها میلیارد دالر جمع‌آوری کنیم.»

لوتنیک گفت که برنامه کارت طلایی افرادی را به ایالات متحده می‌آورد که به اقتصاد سود خواهند رساند.

دولت ترمپ سرکوب گسترده‌ای را علیه مهاجرت دنبال کرده و صدها هزار نفر را که به طور غیرقانونی در امریکا بودند، اخراج کرده و همچنین اقداماتی را برای جلوگیری از مهاجرت قانونی انجام داده است.

لوتنیک خاطرنشان کرد که یک نسخه شرکتی از کارت طلایی نیز وجود دارد که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد آن را با پرداخت ۲ میلیون دالر برای هر کارمند، دریافت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!