Connect with us

رویداد های اخیر

وحید عمر: هیچ قدمی از سوی طالبان برای صلح برداشته نشده است

منتشر شده

در

وحید عمر، رییس اداره ارتباطات عامه و راهبردی ریاست جمهوری امروز (شنبه ۱۱دلو) دریک نشست خبری در کابل می‌گوید که حکومت افغانستان در دو سال گذشته شش قدم برجسته در روند صلح برداشته است، اما طالبان حتا یک قدم کوچک نیز برنداشته اند

وی گفت :” ما حاضر هستیم روی هر موضوع بحث کنیم، و از طالبان هم پرسیده شود که آنها بخاطر صلح کدام قدم را برداشته اند؟.”

آقای عمر همچنان گفته است که صلحی که به اساس معامله بین چند سیاست مدار به وجود بیاید پایدار نخواهد بود.

وی دراین باره گفته است که :” ما آماده هستیم که در روند صلح قربانی بدهیم اما به‌شرطی که سرانجام صلح به روند دموکراتیک و انتخاب زعیم در افغانستان از طریق انتخابات بانجامد.”

آقای عمر تأکیید کرده است که طالبان باید شرایط کنونی افغانستان را درک کنند و طرح‌های گذشته را مطرح نکنند.

وی دراین باره گفت:” طالبان بجای گذاشتن شرایط جدید، لطفن تعهدات گذشته خود را عملی نمایند.”

این درحالی است که دو طرف به شدت همدیگر را مورد حملات لفظی قرار داده اند، طالبان تاکید به آمدن شخصی دیگر به جای محمد اشرف غنی به قدرت دارند، اما رییس جمهور می‌گوید که حکومت موقت خونریزی به دنبال دارد و آن را نمی پذیرد.

آقای غنی گفته است که :”ما باید به تاریخ انتخابات توافق کنیم که راه مشروع انتقال قدرت است، ما دولت‌های انتقالی داشتیم، که منجر به خونریزی شد.”

از سوی دیگر آگاهان می‌گویند که برتری جویی در روند گفتگوهای صلح از سوی هر دو جانب خطرناک است و شاید باعث ناکامی روند صلح شود.

علی احمد عثمانی، وزیر پیشین آب و برق می‌گوید که :”ارگ ریاست جمهوری باید متقاعد شود که حکومت موقت خوشبختانه یا بدختانه آمدنی است، از دید من حکومت موقت از حکومت ادغامی که طالبان در آن ادغام شوند، برتریت و خوبی‌های زیادی دارد.”

طارق فرهادی، مشاور پیشین رییس جمهور می‌گوید که :” در افغانستان ضرورت به یک مصالحه ملی بین دو طرف جنگ است، تا زمانیکه دو طرف از جنگ و برتری جویی دست نکشند، در افغانستان صلح نخواهد آمد.”

درهمین حال، وزارت دولت در امور صلح می‌گوید که طرف طالبان حاضر به نشستن در میز مذاکره نیستند و تلفات غیر نظامیان به دوش آنان است.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح دراین باره می‌گوید که :”جانب مقابل ما هنوز آماده نشستن به میز مذاکره نیستند، بناءً تبعات تلفات مردم ملکی در نتیجه تداوم جنگ و خشونت‌‎های جاری، به دوش آنهایی است که باعث تاخیر در روند مذاکرات صلح می باشند.”

آقای عمر نیز امروز گفته است که طالبان تمایلی برای گفتگوهای صلح ندارند.

وی دراین باره گفت:” هیئت مذاکره کنندۀ طالبان تمایلی برای حضور در مذاکرات صلح ندارند و سرگرم سفر به کشورهای همسایه است. امید ما این است که طالبان حاضری شان را در دوحه بیشتر سازند و بیشتر روی گفتگوها تمرکز کنند.”

با این حال گفتگوهای صلح در دوحه متوقف است وبا سرنوشت ناروشنی روبرو شده است، دو طرف همدیگررا به بهانه جوی ونیز مانع تراشی در این روند متهم می سازند.

رویداد های اخیر

هشدار خلیل‌زاد: تنش‌ها میان پاکستان و افغانستان پس از حملات هوایی تازه احتمالاً تشدید خواهد شد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان، هشدار داده است که حملات هوایی اخیر پاکستان در افغانستان و خشونت‌های اخیر در داخل پاکستان، بخشی از یک بحران گسترده‌تر است و گفته است که هیچ نشانه‌ای از تغییر وضعیت در آینده نزدیک نمی‌بیند.

خلیل‌زاد روز پنج‌شنبه در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس، حملات هوایی پاکستان را که به کشته‌شدن غیرنظامیان افغان انجامیده و افزایش استفاده از زور علیه غیرنظامیان در پاکستان را « تراژیدی‌های مرتبط» توصیف کرد و تلویحاً گفت که هر دو رویداد از سوی حاکمیت پاکستان بر مردم دو کشور تحمیل شده‌اند.

خلیل‌زاد گفت: «متأسفانه، هیچ نشانه‌ای از تغییر نمی‌بینم.» او افزود که شاخص‌های کنونی نشان می‌دهد استفاده از زور علیه پاکستانی‌ها در روزهای آینده «احتمالاً بدتر خواهد شد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که پاکستان صبح پنج‌شنبه موج تازه‌ای از حملات هوایی را در داخل افغانستان انجام داد و گفت که در این حملات ۱۰ محل مورد استفاده برای پرتاب و نگهداری طیاره‌های بی‌سرنشین را هدف قرار داده است.

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان، گفت که این حملات در واکنش به پرتاب طیاره‌های بی‌سرنشین از خاک افغانستان یک روز پیش انجام شده و آن‌ها را «عمدی، دقیق، سنجیده و متناسب» توصیف کرد.

مقام‌های افغان گفتند که در این حملات چهار غیرنظامی کشته شده‌اند. گزارش‌ها حاکی است که کندهار، خوست و پکتیا از جمله ولایت‌هایی بودند که هدف این حملات قرار گرفتند. مقام‌های امارت اسلامی افغانستان اتهام پاکستان درباره پرتاب پهپادها را رد کرده و حملات را محکوم کرده‌اند.

این حملات پس از حملات هوایی پاکستان در اوایل هفته جاری در کنر و پکتیکا انجام شد. پاکستان گفت که در آن عملیات ۲۸ جنگجو کشته شده‌اند، اما سازمان ملل متحد تأیید کرد که سه غیرنظامی افغان، شامل یک مرد، یک زن و یک دختر، شهید و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

این حملات هوایی تازه در حالی انجام می‌شود که روابط میان کابل و اسلام‌آباد به‌گونه چشمگیری تیره شده است. پاکستان افغانستان را متهم کرده است که به گروه‌های مسلح، از جمله تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، اجازه می‌دهد از خاک این کشور فعالیت کرده و حملاتی را در داخل پاکستان انجام دهند.

مقام‌های افغان این اتهامات را رد کرده و می‌گویند که ناامنی و فعالیت گروه‌های مسلح در داخل پاکستان، یک مسئله داخلی این کشور است.

خلیل‌زاد پیش از این نیز خواستار تغییر راهبرد پاکستان در قبال مشکلات امنیتی داخلی این کشور و افغانستان شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت امور خارجه افغانستان شارژدافیر سفارت پاکستان را احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و در پیوند به نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر شماری از ولایت‌های کشور، اعتراض شدید و قاطع خود را ابراز و یادداشت اعتراضی را به وی سپرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، شب گذشته، رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان این حملات را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان و در تضاد با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری دانسته است.

امارت اسلامی همچنین ادعاهای بی‌اساس مبنی بر استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان منبع رویدادهای امنیتی اخیر پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است توجیه اقدامات نظامی بر اساس چنین ادعاهایی، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، گمراه کردن افکار عمومی و پنهان کردن ناکامی‌های داخلی است.

امارت اسلامی افزوده است که رژیم نظامی پاکستان تلاش می‌کند برای فرار از اجرای تعهدات خود در برابر کشورهای منطقه، خود را سرگرم اقداماتی نشان دهد که باعث تشدید بیشتر وضعیت و افزایش تنش‌ها می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!