Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت تحصیلات عالی: برای دختران هیچ‌محدودیتی در انتخاب رشته‌ها وجود ندارد

منتشر شده

در

وزارت تحصیلات عالی می‌گوید تمامی شرکت کننده‌گان طبقه اناث درامتحان کانکور می‌توانند رشتۀ دلخواه‌شان را انتخاب کنند و دراین زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد.

مسوولان دراین وزارت هم‌چنان گفته‌اند که این وزارت تلاش می‌کند تا تسهیلات بیشتری را برای تحصیل فراهم کند.

درهمین حال، شماری از متقاضیان کانکور می‌گویند که در صورت محدود شدن رشته‌های تحصیلی برای دختران بسیاری‌ها ترک تحصیل خواهند کرد و یا هم از تحصیل باز می‌مانند.

شکیلا، یکی از محصلان می‌گوید: «انتخاب رشته ارزش انسانی است و نباید محدود شود.»

ایلناز، یکی دیگر از محصلان گفت: «اگر من نتوانم رشتۀ دلخواه خود را انتخاب کنم شاید ترک تحصیل کنم.»

قرار است امتحان سراسری کانکور عمومی همزمان در ۳۳ ولایت کشور به‌تاریخ ۱۴ ماه میزان آغاز و سپس به تاریخ ۲۱ ماه جاری در شهر کابل برگزار شود.

عبدالقدیر خموش، سرپرست اداره ملی امتحانات می‌گوید: «امتحان ۱۴ میزان در ۳۳ ولایت افغانستان آغاز می‌شود و به‌تاریخ ۲۱ میزان در شهر کابل در دو دور گرفته خواهد شد.»

قرار است در امتحان کانکور امسال بیش‌از صد هزار متقاضی شرکت کند، درعین حال، متقاضیان می‌خواهند که امنیت روزهای برگزاری امتحان کانکور گرفته شود زیرا نباید آنان با ترس و اضطراب در امتحان شرکت کنند.

مقام‌های امنیتی اما گفته‌اند که تدابیر جدی در روزهای امتحان کانگور گرفته خواهد شد.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه یک عضو داعش را در نزدیکی خط فرضی دیورند بازداشت کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ترکیه روز دوشنبه گزارش داد که مأموران استخباراتی این کشور یکی از اعضای ارشد گروه داعش را در منطقه‌ای در امتداد خط فرضی دیورند دستگیر کرده‌اند و گفته می‌شود که با این دستگیری حملات انتحاری برنامه‌ریزی شده در ترکیه و جاهای دیگر خنثی شده است.

خبرگزاری اناتولی اعلام کرد که مظنون به نام مهمت گورن در یک عملیات مخفی دستگیر و به ترکیه منتقل شده است.

زمان انجام این عملیات یا اینکه آیا مقامات افغان و پاکستانی در آن دخیل بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

در این گزارش آمده است که این شهروند ترکیه ظاهراً وظیفه انجام بمب‌گذاری‌های انتحاری در ترکیه، پاکستان، افغانستان و اروپا را بر عهده داشت.

داعش حملات مرگباری را در ترکیه انجام داده است، از جمله تیراندازی در یک کلوپ شبانه استانبول در اول جنوری ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۳۹ نفر شد.

در گزارش روز دوشنبه آمده است که دستگیری گورن همچنین ظاهراً روش‌های جذب نیرو توسط داعش را افشا کرده و اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده آن ارائه داده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها ادعا کرده که داعش در آنسوی خط فرضی دیورند پناهگاه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!