Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه هند: شارژدافیر افغانستان از تاریخ ۹ جنوری مسئولیت‌های سفارت در هند را بر عهده گرفته است

نور احمد نور، شارژدافیر جدید افغانستان، پس از دیدار وزیر خارجه امارت اسلامی، امیرخان متقی، با وزیر امور خارجه هند، س. جایشانکار، در اکتوبر ۲۰۲۵، به هند اعزام شده است.

منتشر شده

در

افغانستان رسماً نور احمد نور را به صفت شارژدافیر در دهلی‌نو معرفی کرد و او از تاریخ ۹ جنوری مسئولیت‌های سفارت افغانستان در هند را بر عهده گرفت، اقدامی که به گفته مقامات هندی، گامی مهم در روابط دیپلوماتیک میان دو کشور به شمار می‌رود.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در نشست خبری هفتگی خود گفت: «مدتی پیش، زمانی که وزیر خارجه افغانستان به هند سفر کرد، ما ماموریت فنی هند در کابل را به سطح سفارت ارتقا دادیم و فردی که ریاست آن را بر عهده داشت، به عنوان شارژدافیر ارتقا یافت. در همین چارچوب، اکنون طرف افغانستان نیز دیپلومات خود را به عنوان شارژدافیر اعزام کرده است و شارژدافیر از تاریخ ۹ جنوری رسماً آغاز به کار کرده است.»

جیسوال افزود که گفت‌وگوها میان دو کشور در حوزه تجارت و ترانسپورت ادامه دارد و طی ماه‌های گذشته سه سفر وزارتی از افغانستان به هند انجام شده است. او تأکید کرد که ایجاد یک مسیر حمل‌ونقل برای تقویت تجارت در کالاهایی مانند دارو، میوه و سایر محصولات اساسی، از موضوعات مورد بحث بوده است.

این درحالیست که، نور احمد نور، شارژدافیر جدید افغانستان، پس از دیدار وزیر خارجه امارت اسلامی، امیرخان متقی، با وزیر امور خارجه هند، س. جایشانکار، در اکتوبر ۲۰۲۵، به هند اعزام شده است. مقامات تأکید کرده‌اند که این اقدام به معنای به رسمیت شناختن رسمی امارت اسلامی نیست، اما نشان‌دهنده ادامه تعاملات دیپلوماتیک و فرصت‌های افزایش همکاری‌های تجاری میان دو کشور است.

رویداد های اخیر

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد

Published

on

سید کریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در رأس یک هیأت بلندپایه متشکل از رهبری این اتاق و بیش از ۱۰۰ تاجر و سرمایه‌گذار افغان، عازم ازبکستان شده است.

براساس اعلام اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، این سفر سه‌روزه شامل دیدار با مقام‌های ولایت سردریا در ازبکستان، نشست‌های تجارتی میان شرکت‌ها (B2B) و بازدید از مراکز تولیدی خواهد بود.

این اتاق می‌گوید که هدف از این سفر، گسترش تجارت دوجانبه، تشویق سرمایه‌گذاری و تقویت همکاری‌های اقتصادی درازمدت میان افغانستان و ازبکستان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند: تحریم‌های سازمان ملل علیه افغانستان دیگر کارایی ندارد

هریش در ادامه، پاکستان را به اعمال محدودیت‌های تجارتی و ترانزیتی علیه افغانستان متهم کرد.

Published

on

نماینده دائم هند در سازمان ملل متحد می‌گوید با تغییرات گسترده در وضعیت سیاسی افغانستان، زمان آن رسیده است که جامعه جهانی در مورد نظام کنونی تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور بازنگری کند.

پرواتهننی هریش، نماینده دائم هند در سازمان ملل، در نشست اخیر شورای امنیت گفت که تحریم‌های موجود دیگر کارایی لازم را ندارند و از جامعه جهانی خواست رویکردی تازه و واقع‌بینانه در قبال افغانستان در پیش گیرد.

او تأکید کرد که شرایط سیاسی افغانستان نسبت به گذشته به‌گونه قابل توجهی تغییر کرده و ادامه سیاست‌های تنبیهی نمی‌تواند به حل چالش‌های موجود کمک کند.

نماینده هند همچنین حملات هوایی پاکستان در داخل خاک افغانستان را محکوم کرد و با استناد به یافته‌های هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) گفت که این حملات تلفات قابل توجهی در میان غیرنظامیان برجا گذاشته است.

هریش در ادامه، پاکستان را به اعمال محدودیت‌های تجارتی و ترانزیتی علیه افغانستان متهم کرد و خواستار لغو این محدودیت‌ها شد تا زمینه برای گسترش تجارت و بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان فراهم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش‌های گسترده به سیلاب نورستان؛ از پیام‌های همدردی تا درخواست برای کمک عاجل

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

Published

on

در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، موجی از پیام‌های همدردی و حمایت از سوی مقام‌های بین‌المللی، نهادهای کمک‌رسان و چهره‌های سرشناس افغانستان منتشر شده است.

سفیر جاپان، اتحادیه اروپا، سفارت ایران در کابل، ریچارد لیندزی نماینده ویژه بریتانیا در امور افغانستان و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام) با ابراز تأسف از این رویداد، به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفته و بر ادامه کمک‌رسانی و حمایت از آسیب‌دیدگان تأکید کرده‌اند.

در همین حال، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

همچنین راشد خان، ستاره تیم ملی کریکت افغانستان، با ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، از نهادهای ملی و بین‌المللی، مؤسسات خیریه و توانمندان کشور خواسته است با فراهم‌کردن مواد غذایی، دارو، سرپناه و سایر کمک‌های ضروری، از آسیب‌دیدگان این رویداد حمایت کنند.

عملیات جستجو، نجات و ارزیابی خسارات همچنان در مناطق آسیب‌دیده ادامه دارد.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرده است که براساس تازه‌ترین آمار ابتدایی، در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، ۲۳ تن «شهید»، ۸۰ تن زخمی و نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر همچنان مفقود هستند.

تاج‌محمد همت، معاون سخنگوی این اداره، گفته است که تاکنون ۱۵ جسد از زیر آوار و گل‌ولای بیرون کشیده شده و عملیات جستجو و نجات همچنان ادامه دارد.

به گفته وی، سیلاب‌ها ۷ خانه را به‌گونه کامل و ۲۳ خانه دیگر را به‌صورت قسمی تخریب کرده‌اند. همچنین ۷۰ دکان، ۴۰ عراده موتر سبک و سنگین و ۱۱ هوتل نیز به‌گونه کامل یا قسمی آسیب دیده‌اند.

مسئولان تأکید کرده‌اند که این آمار ابتدایی است و با ادامه عملیات جستجو و ارزیابی خسارات، احتمال افزایش شمار قربانیان و میزان خسارات وجود دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117