Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر اعلی خیبر پختونخوا: چرا همسایه‌های دیگر از افغانستان شکایت امنیتی ندارند؟

منتشر شده

در

سهیل افریدی، وزیر اعلی خیبر پختونخوا، ادعای حکومت پاکستان مبنی بر استفاده شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات علیه پاکستان را زیر سوال برده و خواستار ارائه شواهدی برای تأیید این ادعا شده است.

افریدی پرسید که اگر شبه‌نظامیان واقعاً از افغانستان فعالیت می‌کنند، چرا سایر کشورهای همسایه افغانستان شکایات مشابهی را مطرح نمی‌کنند. او استدلال کرد که چنین ادعاهایی باید با شواهد روشن و قابل اثبات پشتیبانی شود.

این مقام همچنین به پول هنگفتی که برای حصارکشی خط فرضی دیورند صرف شده است، اشاره کرد و خاطرنشان نمود که مقامات بارها به مردم اطمینان داده‌ بودند که این کار مانع عبور شبه‌نظامیان به پاکستان خواهد شد.

اظهارات او در میان تنش‌های جدید بین اسلام‌آباد و کابل مطرح می‌شود. مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که شبه‌نظامیان با استفاده از خاک افغانستان بر پاکستان حمله می‌کنند. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده است.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی در مورد عدم مداخله در امور محکمه اختصاصی زمین‌های غصب شده حکم صادر کرد

Published

on

رهبر امارت اسلامی دستور داده است که رسیدگی به قضایای زمین‌های غصب‌شده امارتی، مرعی عامه و وقفی تنها در صلاحیت محکمه اختصاصی رسیدگی به قضایای زمین‌های غصب‌شده می‌باشد و هیچ وزارت یا اداره دیگری حق مداخله در این قضایا را ندارد.

بر اساس ماده اول این حکم، تمامی قضایای مربوط به زمین‌های امارتی غصب‌شده، زمین‌های مرعی عامه و زمین‌های وقفی، تنها تحت صلاحیت این محکمه قرار دارد و سایر نهادهای امارتی نمی‌توانند در آن دخالت کنند.

ماده دوم حکم نحوه ارائه شکایت‌ها را توضیح داده است. افرادی که از کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین‌های غصب‌شده و یا هیئت‌های تخنیکی ولایتی شکایت دارند، می‌توانند شکایات خود را به صورت کتبی به محکمه اختصاصی ارائه کنند تا بررسی و حل شود.

در ماده سوم حکم تأکید شده است که وزارت‌ها و دیگر ادارات امارتی حق ندارند شکایات مربوط به کمیسیون یا هیئت‌های تخنیکی را دریافت کنند و یا از آنان استعلام نمایند. هرگونه اقدام بدون صلاحیت پس از صدور این حکم، غیرمجاز محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: عوامل بحران فقر در افغانستان

Published

on

Continue Reading

تجارت

سازمان ملل: تنها ۱۱ درصد عودت کننده‌گان صاحب کار شده‌اند

این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید در سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

Published

on

سازمان بین‌المللی مهاجرت با نشر گزارشی تازه هشدار داده است که بازگشت مهاجران به افغانستان لزوماً به معنای ادغام عاجل آنان در جامعه نیست و تنها ۱۱ درصد از بازگشت‌کنندگان توانسته‌اند شغل پیدا کنند.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد روز یک‌شنبه (۲۱ جدی) اعلام کرده است که یک تن از هر چهار بازگشت‌کننده نتوانسته در محلی که قصد سکونت داشته، مستقر شود. بر بنیاد این گزارش، بیش از نیمی از بازگشت‌کنندگان فاقد مدارک ضروری بوده‌اند که این موضوع روند دسترسی آنان به خدمات و فرصت‌های کاری را با چالش جدی روبه‌رو ساخته است.

در گزارش آمده است که ۲۵ درصد از بازگشت‌کنندگان قادر نبوده‌اند در ولسوالی‌های اصلی و زادگاه‌های خود ساکن شوند. همچنان، ۵۶ درصد از سرپرستان خانواده‌های بازگشت‌کننده نتوانسته‌اند نیازهای اساسی خانواده‌های‌شان را تأمین کنند.

بر اساس یافته‌های این گزارش، ۳۵ درصد از سرپرستان خانواده‌های بازگشت‌کننده و ۳۶ درصد از بازگشت‌کنندگان مجرد موفق به یافتن شغل نشده‌اند؛ امری که نگرانی‌ها در مورد وضعیت معیشتی و آینده این افراد را افزایش داده است.

این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید در سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!