Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر داخله پاکستان: نگفته‌ام که بر افغانستان حمله می‌کنیم

منتشر شده

در

رانا ثناالله، وزیر داخلهٔ پاکستان روز چهارشنبه (۱۴ جدی) در یک نشست خبری در اسلام آباد گفت که او هیچ‌زمانی نگفته است که بر افغانستان حمله خواهند کرد یا اهدافی را در افغانستان آماج قرار خواهند داد.

پیش از این رانا ثناالله گفته بود که اگر کشورش از سوی گروه‌های مانند تحریک طالبان پاکستان «تی‌تی‌پی» تهدید شود، اسلام آباد صلاحیت قانونی دارد تا در مقابل مخفیگاه‌های شورشیان در داخل افغانستان اقدام کند.

بر اساس گزارش اکسپرس نیوز، ثناالله در پاسخ به پرسشی که اگر امارت اسلامی در مقابل مخفیگاه‌های طالبان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام نکند، آیا اسلام آباد در مقابل این گروه در داخل خاک افغانستان اقدام خواهد کرد، گفته بود که در صورت بروز چنین مشکل «ما نخست از افغانستان، ملت مسلمان و برادر خویش می‌خواهیم تا این مخفیگاه‌ها را از بین ببرد و افراد آن را به ما تسلیم کنند» اما اگر چنین اتفاق نیافتد، پاکستان اقدام خواهد کرد.

به دنبال آن، وزارت دفاع امارت اسلامی در واکنش به این گفتۀ وزیر داخله پاکستان گفت که افغانستان «بی صاحب نیست» و می‌تواند از تمامیت ارضی خود دفاع کند.

وزیر داخلهٔ پاکستان روز چهارشنبه در پاسخ به پرسشی در این خصوص گفت: «در اظهاراتم به کلی نگفته‌ام که ما می‌خواهیم بر افغانستان حمله کنیم یا می‌خواهیم در آنجا بر کسی حمله کنیم.»

با آنهم او افزود که بر اساس قانون بین‌المللی اگر دهشت افگنی در جایی موضع گرفته حمله خواهد کرد، «ما می‌توانیم با وی درگیر شویم و باید درگیر شویم.»

او تاکید کرده است که بر اساس فیصلهٔ کمیتهٔ امنیت ملی پاکستان، باید در این خصوص با حکومت افغانستان مذاکره صورت گیرد.

از سویی هم، اسلام آباد ادعا می‌کند که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناهگاه دارد، اما امارت اسلامی می‌گوید که مراکز این گروه در داخل خاک پاکستان است.

این گروه هشدار داده است که اعضای دو حزب، مسلم لیگ و پیپلز پارتی را نیز در پاکستان هدف قرار خواهند داد.

تحریک طالبان پاکستانی پس از لغو آتش‌بس نامحدود با حکومت پاکستان که به میانجی‌گری امارت اسلامی به میان آمده بود، حملات خود را در سراسر این کشور افزایش داده است.

در همین حال، وزیر خارجه پاکستان هم می‌گوید که تحریک طالبان پاکستان «فتنه» است.

بلاول بوتو زردادی با انتقاد از گفتگوهای حکومت پیشین با طالبان پاکستانی تاکید کرده است که این گروه باید شکست بخورد.

او گفت: «آنچه در کابل اتفاق افتاد همه شاهدش بودیم تحریک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) فارغ از این که خوش ما بیاید یا نیاید در آنجا سابقه دارد. تحریک طالبان افغانستان حقیقت هست اما تحریک طالبان پاکستان یک فتنه است.»

همزمان با این، ایشیکان کیمیهیرو، نمایندۀ دایمی جاپان در سازمان ملل گفته است که این موضوع در نشست شورای امنیت ملل متحد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

وی گفته است: «ما ازتنش‌ها در سرحد افغانستان و پاکستان آگاه هستیم؛ این نگرانی همه است واحتمالاً این موضوع در نشست شورای امنیت نیز به بحث گرفته خواهد شد. من این موضوع را به خاطر می‌سپارم زیرا بسیار اهمیت دارد.»

گفتنی است که امارت اسلامی این ادعاها را همواره بی‌اساس خوانده و تأکید کرده که به هیچ‌کس اجازه داده نمی‌شود تا از خاک افغانستان علیه دیگران استفاده کند.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!