Connect with us

رویداد های اخیر

پوهنتون کابل با کمبود استادان مسلکی مواجه است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

شماری از محصلین این پوهنتون می‌گویند که آنان همزمان با کمبود استادان مسلکی، در لیلیه هم با کمبود آب آشامیدنی صحی و نبود مکان مناسب دست و پنجه نرم می‌کنند.

بزرگترین نهاد تحصیلی افغانستان که پس از تحولات سیاسی این پوهنتون هم شاهد تحولاتی بوده است.

شماری از محصلان این پوهنتون می‌گویند که بسیاری از استادان مسلکی کشور را ترک کرده اند و کسانی که حالا تدریس میکنند ظرفیت‌های مسلکی در وجود شان نیست.

فیصل امرخیل، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:” دروس ما به بسیار کندی به پیش میرود و به همین دلیل یک سمستر به عقب افتادیم.”

نبود برق کافی ، کمبود آب آشامیدنی صحی و مکان‌های نا مناسب از دیگر مشکلات این محصلان در پوهنتون کابل است، می‌گویند که در یک اتاق سه نفره  هفت نفر زندگی می‌کنند.

پیوند پتان، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:”در جایی که ما هستیم در یک اطاق سه نفره بیشتر از هفت نفر زندگی میکنیم و این ناراحت کننده است .”

الهام ستانکزی، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:”گرمی زیاد است برق به صورت منظم نیست و مشکل اساسی ما دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی است که از جای دور باید بیاریم “.

مسؤولان پوهنتون کابل اما می‌گویند که کمبود استادان مسلکی میراث حکومت گذشته است، اما آنان تلاش می‌کنند که مشکلات دیگر این نهاد تحصیلی را حل کنند.

رحیم‌الله ندیم، آمر نشرات پوهنتون کابل می‌گوید که:”مشکل استادان مسلکی در زمان جمهوریت نیز وجود داشت و پس از تحولات و سفر استادان به بیرون از کشور این مشکل حساس تر شده است و مشکلات برق در سراسر کشور وجود دارد و بنا بر کمبود جای درلیلیه‌ها شماری از محصلین بیشتر از حد است که باید باشد اما به زودترین فرصت این مشکلات نیز حل خواهد”.

در کنار استادان پوهنتون‌ها شماری از محصلان هم در پی تحولات اخیر کشور را ترک کردند هرچند که بارها امارت اسلامی از کادرهای مسلکی خواسته که به کشور برگردند، اما جای خالی کادرهای مسلکی در ادارات دولتی هنوز پر نشده است.

رویداد های اخیر

کار یک پروژه کانال تتسو ناکامورا در ننگرهار تکمیل شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

کار ساخت یکی از کانال‌ها در ولایت ننگرهار که توسط تتسو ناکامورا، امدادگر جاپانی به پیش برده می‌شد، تکمیل گردیده است.

تتسو ناکامور در اصل شهروند جاپان بود، اما شهروندی افتخاری افغانستان را نیز داشت.

او سال‌ها در ننگرهار کار کرد و تمرکز کار او هم ایجاد کانال‌های آبی بود.

ناکامورا زحماتی زیادی کشید تا پروژه‌های زیر کارش را تکمیل کند اما نتوانست. هرچند با ترور او کار پروژه‌ها موقتاً متوقف شد، اما بعداً پروژه‌ها مورد حمایت جاپان قرار گرفت و کار آنها از سر گرفته شد.

او در مدت کارش در ننگرهار چندین مرکز صحی ساخت و بیش از ۱۶۰۰ پروژه خورد و بزرگ آبیاری، ساخت کانال و فراهم سازی آب صحی را تطبیق کرد.

بزرگترین کار او ایجاد یک کانال از دریای کنر به طول ۲۵ کیلومتر بود و این کانال صدها جریب زمین را آبیاری می‌کند. ساخت پارک‌ تفریحی، حفر چاه‌ها، ایجاد فارم‌های تحقیقاتی و باغها از دیگر دست آورد‌های او محسوب می‌شود.

اجمل ستانکزی، نماینده بنیاد ناکامورا می‌گوید: «داکتر ناکامورا در ولسوالی‌های کامه، شیوه و بهسود ۹ سربند ساخت. هزارها جریب زمین آبیاری شده و میلیون‌ها نفر از آن استفاده می‌کنند. تمام پروژه های پلان شده توسط ناکامورا تکمیل شده است.»

دین محمد، باشنده ولسوالی کوز کنر ننگرهار می‌گوید: «ناکامورا با کارگر مانند کارگر رفتار می‌کرد؛ با ما سنگ می‌برد؛ به ما می‌گفت که مردم هر کشور به کشور خود خدمت می‌کنند و شما هم به افغانستان ویران خدمت کنید.»

در ولسوالی کامه، کار پروژه‌های ناکامورا جریان دارد. یکی از پروژه‌ها ساخت کانال دیگری از دریای کنر است که با آن زمین‌های زیادی آبیاری خواهد شد.

بشیر احمد کامه‌وال، باشنده ولسوالی کامه ننگرهار می‌گوید: «در ولسوالی کامه مشکلات زیادی در زمینه آب وجود داشت؛ خوشبختانه با همکاری ناکامورا زمین‌های زیادی آبیاری شد.»

پس از مرگ ناکامورا حالا موسسه‌ای به نام PMS راه او را دنبال می‌کند و عملاً سرگرم کار برای ساخت کانال‌ها و سربندها است.

به تازگی هم کار ساخت یکی از کانال‌ها در ولسوالی کوت این ولایت تکمیل و به بهره برداری رسیده است. این کانال ۵ کیلومتر طول دارد.

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب می‌گوید: «پروژه‌های زیاد پلان شده دارند و مراقبت آنها از سوی وزارت ما صورت گرفته است… از آنها تشکر می‌کنیم که درد افغان‌ها را حس می‌کنند و به کشور ما کمک می‌کنند.»

تتسو ناکامورا در سال ۲۰۱۹ زمانی که از شهر جلال آباد می‌خواست به سوی محل کارش برود توسط مردان ناشناس هدف تیراندازی قرار گرفت و جان باخت. تا کنون معلوم نشده است که چه کسانی او را ترور کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک کارمند موسسه ماین پاکی از اثر انفجار ماین در ارزگان کشته شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

پولیس ارزگان اعلام کرده که یک کارمند موسسه ماین پاکی از اثر انفجار ماین در این ولایت جان باخته است.

حضرت بلال ارزگانی، سخنگوی قوماندانی امنیه این ولایت گفت که این رویداد حوالی ساعت ۱۰ صبح امروز (سه شنبه) در ساحه خرمای شهر ترینکوت، مرکز این ولایت رخ داده است.

وی افزود که در این حادثه یک تن دیگر زخمی شده است.

به گفته ارزگانی، این حادثه در جریان عملیات پاکسازی ساحه از ماین رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صحت عامه از مناطق سیل‌زده در ولایت بغلان دیدن نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

قلندرعباد، سرپرست وزارت صحت عامه و هیآت همراه شان روز سه‌شنبه (۲۵ثور) در ادامه سفرش به ولایت بغلان از قریه سای هزاره و غارو در ولسوالی گذرگاه که از اثر سیلاب‌های اخیر متضرر شده اند دیدن نمود.

این وزارت گفته است که در این دیدار آقای عباد، ضمن بازدید از ساحات آسیب پذیر سیلاب‌های اخیر وغم شریکی با مردم محل وعده سپرد که “رهبری وزارت صحت‌عامه در قسمت رسانیدن خدمات صحی برای نیازمندان از هیچ نوع سعی وتلاش دریغ نخواهند ورزید.”

همچنان سرپرست وزارت صحت عامه از کارکردهای کارمندان صحی و رسیده‌گی آنان به وضعیت صحی مریضان تشکری نموده و به مسوولان هدایات داد تا به خاطر رسیده‌گی هرچه بهتر به وضعیت صحی مریضان که از اثر سیلاب‌های اخیر در قریه سای هزاره و غارو آسیب دیده اند تلاش بیشتر نمایند.

با گذشت پنج روز از سرازیر شدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر، هنوز برخی از باشندگان ولسوالی بورکه ولایت بغلان نتوانسته اند اجساد عزیزان شان را پیدا کنند.

بر بنیاد آمارهای رسمی، بیش از ۳۰۰ نفر در نتیجه سیلاب‌ها در ولایت بغلان جان باخته و بیش از ۱ هزار و ۶۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!