Connect with us

تجارت

چرا پرچوی برق کابل پیش از سفر رییس جمهور به ننگرهار رقم خورد؟

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

افزایش پرچوی های برق در پایتخت یک روز پیش از سفر رییس جمهور غنی به ننگرهار رقم خورده است.

برخی از اعضای مجلس نمایندگان با ابراز این مطلب می گویند: شرکت برق به دلایل نا معلوم 20 میگاوات برق وارداتی کابل را به ولایت ننگرهار وصل کرده که این وضعیت سبب پرچوی های برق در کابل شده است.

عبدالودود پیمان، عضو مجلس نمایندگان در مورد گفت: “حکومت کارهای می کند که همه مردم راه گم شده اند.”

برخی دیگر از اعضای مجلس به این باور اند که در ننگرهار ظرفیت بلند برای تولید برق حراراتی وجود دارد اما حکومت به آن توجه نکرده است.

ذکریا ذکریا، عضو دیگر مجلس افزود: “برای رفع مشکل دایمی شان که حکومت هندوستان وعده همکاری را داده وزیر انرژی و آب این طرح را پیشنهاد کرد، این جا همکاری نکرد حکومت و حالا آمده این کار را می کند.”

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت نیز نگرانی این وضعیت است.

آقای الکوزی در رابطه اظهار داشت: “شرکت برق باید حقیقت را به همه نشان دهد این کار خوب نیست که برق کابل را قطع می کند، بخاطر خوش ساختن رییس جمهور.”

اما شرکت برق هدف از انتقال 20 میگاوات برق وارداتی که سهم پایتخت نشینان بوده است به ننگرهار را پیوست کردن ولایت ها به شبکه ملی دانسته و میگوید که به همین مقدار برق از بند نغلو به برق کابل وصل شده است.

امان الله غالب، رییس شرکت برق گفت: “چهل میگاوات از اول بود، صرف بیست میگاواتی که اضافه شده و ما وصل می کنیم، پس از برق نغلو کم می شود.”

ریاست برق دلیل پرچوی ها را اضافه مصرفی مردم میداند.

پرچوی های برق سکتگی در کار و بار فابریکه های تولیدی به میان آورده است و از سوی دیگر در اوج بلند رفتن هوای گرم چالش بزرگ برای پایتخت نشینان نیز شده است.

محمد داود، یک تن از کسبه کاران می گوید: “من خودم دوکان دارم و در روز سه ساعت برق داریم کار ما هم نمی شود.”

باشندگان کابل از حکومت می خواهند که به گونه صادقانه به مشکلات شهروندان کشور رسیدگی کند.

گزارشگر: سمیرا ظفری

Advertisement

تجارت

تلاش وزارت صنعت و تجارت برای ایجاد پالایشگاه معیاری

کمیسیون اقتصادی به وزارت صنعت و تجارت، اداره ملی ستندرد و شرکت دولتی نفت و گاز وظیفه سپرده شده است تا در رابطه به سرمایه‌گذاری در تاسیس پالایشگاه معیاری، مطابق نورم‌های ملی و بین‌المللی و نفت خام کشور که برعلاوه تولید دیزل و پطرول؛ توانای تصفیه سایر مشتقات موادنفتی را داشته باشد، سعی و تلاش نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور ایجاد پالایشگاه معیاری روز چهارشنبه (۲۳جوزا) با حضور نمایندگان تخنیکی شرکت امارتی نفت و گاز افغاستان و اداره ملی ستندرد (انسا) با نمایندگان مسلکی شرکت ویرا گاز سپهر سوخت ایران ملاقات نمود.

در این ملاقات نماینده شرکت ویرا گاز سپهر سوخت طرح ایجاد پالایشگاه معیاری سه مرحله شامل اتمسفیریک، خلایی و کراکینگ را با استفاده از تکنالوژی روز مطابق به نفت خام استخراجی افغانستان شریک نموده و در رابطه به مقدار، کیفیت و نوعیت محصولات بدست‌آمده معلومات تخنیکی ارایه نمود.

این درحالی است که از سوی کمیسیون اقتصادی به وزارت صنعت و تجارت، اداره ملی ستندرد و شرکت دولتی نفت و گاز وظیفه سپرده شده است تا در رابطه به سرمایه‌گذاری در تاسیس پالایشگاه معیاری، مطابق نورم‌های ملی و بین‌المللی و نفت خام کشور که برعلاوه تولید دیزل و پطرول؛ توانای تصفیه سایر مشتقات موادنفتی را داشته باشد، سعی و تلاش نماید.

خبرهای مرتبط:

 

وزارت صنعت و تجارت به پالایشگاه‌ها نفتی زمین اختصاص می‌دهد

شرکت افچین: استخراج روزانه تیل در آمو دریا تا بیش از دو هزار تُن افزایش خواهد یافت

Continue Reading

تجارت

وزارت معادن و پترولیم ۲۰ هزار تُن نفت خام را به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دالر به فروش رساند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم ۲۰ هزار تُن نفت خام را به ارزش ۱۰.۵ میلیون دالر امریکایی به فروش رسانده است.

سرپرست این وزارت در مراسم داوطلبی امروز (یکشنبه، ۲۰ جوزا) گفت که این مقدار نفت از ساحه انگوت حوزه نفتی آمو استخراج شده بود و به یکی از شرکت های داخلی به فروش رسید.

شهاب الدین دلاور افزود که قرار است قرارداد استخراج و اکتشاف ۱۱ بلاک نفت و گاز به مساحت ۲۳ هزار کیلومتر مربع در ولایت هرات نیز در آینده نزدیک به دواطلبی سپرده شود.

به گفته وی، استخراج نفت از ساحه کتواز ولایت پکتیکا نیز قرارداد می‌شود.

شرکت‌های برنده بر اساس اصول وزارت معادن و پترولیم، مکلف اند تا نفت خام را در داخل کشور پروسس کنند. در جریان پروسس نفت برای برخی‌ها هم زمینه کار فراهم خواهد شد.

از سویی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم گفته است که آنان متعهد اند تا از افراد تخنیکی و مسلکی در استخراج معادن استفاده کنند.

Continue Reading

تجارت

صندوق حمایت از سکتور خصوصی افتتاح شد

Published

on

(Last Updated On: )

صندوق حمایت از سکتور خصوصی امروز (پنج‌شنبه، ۱۷جوزا) در حضور داشت ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت، مسوولین وزارت‌های خانه مختلف و اعضای سکتور خصوصی افتتاح شد.

صندوق حمایت از سکتور خصوصی به منظور دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، کاهش بیکاری، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی، تلاش برای تعادل بیلانس تجارت، کاهش موانع و تهدیدات در برابر فعالیت‌های سکتور خصوصی و  فراهم آوری تسهیلات در روند تجارت و ترانزیت ایجاد گردیده است.

همچنان داشتن منبع مطمین مالی برای تطبیق پروژه‌ها و برنامه‌های مربوط به سکتور خصوصی، تمویل مالی برنامه‌های مربوط به کمیته ملی بنادر، اعمار تاسیسات مورد نیاز در بنادر و گذرگاه‌ها، ایجاد لابراتوارها و خریداری دستگاه‌های تست کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی، کمک مالی جهت بهبود شرایط کاری تشبثات از جمله عمده ترین اهداف این صندوق می‌باشد.

ملا عبدالغنی برادر پس از افتتاح این صندوق گفت، پس از افتتاح این صندوق سطح بیکاری کاهش می‌یابد و فرصت‌های کاری برای شهرواندان فراهم می‌شود.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا از نمایندگان سکتور خصوصی خواست تا فعالیت‌های خود را سرعت بخشیده و با کیفیت بهتر انجام دهند.

همچنان نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت دراین مراسم گفت: «پروژه‌های که از طریق کمیته رهبری صندوق و در مشوره با سکتور خصوصی در اولویت قرار داده می‌شود، مطمیناً باعث رشد تجارت گردیده، کاهش قیمت‌ها را به مستهلکین به همراه داشته و واردات و صادرات را تسریع می‌بخشد.»

آقای عزیزی افزود، وزارت صنعت و تجارت متعهد است تا زمینه انکشاف و توسعه سکتور خصوصی فراهم شود.

 صندوق حمایت از سکتور خصوصی دارای کمیته‌های رهبری و تخنیکی می‌باشد. اعضای این کمیته‌ها متشکل از نماینده‌های معاونیت اقتصادی، ریاست عمومی اداره امور، وزارت‌های صنعت و تجارت، مالیه، زراعت، آبیاری و مالداری، اقتصاد، برق و آب، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، معادن و پطرولیم و اتاق‌های سکتوری می‌باشند.

عمده ترین وظایف کمیته، رهبری، تائید یا رد پروژه‌های پیشنهادی، تعیین مبلغ اعانه برای صندوق، اولویت بندی پروژه‌ها، نظارت از فعالیت‌های کمیته، تخنیکی، نظارت از تطبیق پروژه‌ها و ارایه گزارش از مصارف پروژه‌ها به مقام عالی ریاست الوزراء و معاونیت اقتصادی تشکیل می‌دهد.

این صندوق از طریق کمک‌ها، مساعدت‌ها و اعانه‌های اشخاص حقیقی و حکمی در سطح ملی و بین‌المللی و فیس ناچیز بالای کالاهای وارداتی و صادراتی، تمویل مالی می‌گردد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!