Connect with us

رویداد های اخیر

کار بررسی و اکتشاف معادن جست و سُرب هرات آغاز شد

منتشر شده

در

اداره محلی هرات کار بررسی و اکتشاف معادن جست وسُرب این ولایت را آغاز کرده و قرار است شرکت قراردادکننده روند بررسی این معادن را آغاز کند.

مقامات محلی هرات طی نشستی گفته‌اند که حدود سیزده نوع مواد معدنی در هرات کشف شده است. بنابراین، حکومت مرکزی طرح‌های بزرگ اقتصادی برای این ولایت خواهد داشت.

فضل احمد منیب، رییس معادن و پطرولیم هرات، گفته است: «در ولایت هرات سیزده نوع مواد معدنی کشف گردیده که در این راستا اگر سرمایه‌گذاری درست شود، ان‌شاء‌الله ۹۰ فیصد مشکل اقتصادی کشور را حل می‌کند.»

نوراحمد اسلام جار، والی هرات، نیز گفت اگر مردم و مسوولین دست به دست هم دهند و به اجرای این طرح‌ها از شرکت‌های که با امارت اسلامی قرارداد می‌کنند دفاع کنند، نه تنها چهره اقتصادی هرات بلکه بر اقتصاد تمام کشور تأثیر مثبت خواهد داشت.

مسوولان محلی همچنان تأکید می‌کنند که در قسمت استخراج معادن ابتدا مردم محل از آن مستفید خواهند شد.

به گفته آنان، شرکت‌های قراردادکننده مکلف هستند که خدمات اجتماعی و پروژه‌های عام المنفعه را در ساحات که معادن وجود دارد، تطبیق کنند.

از سویی هم، به گفته ریاست معادن و پطرولیم هرات، تنها روی معدن آهن ولسوالی غوریان این ولایت چهار ونیم میلیارد دالر سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. با این حال، باشندگان هرات می‌گویند نیاز است تا از این سرمایه‌گذاری‌های بزرگ استفاده درست و موثر صورت گیرد.

شرکت قراردادی گفته که فعلاً روند اکتشاف معادن جست و سُرب را شروع کرده اما قرار است به خاطر بهبود خدمات اجتماعی و ساخت پروژه‌های عام المنفعه، حدود پانزده میلیون افغانی در ولسوالی ادرسکن مصرف کند.

رویداد های اخیر

روسیه خواهان ایجاد مسیر ریلی از طریق افغانستان به اقیانوس هند به‌عنوان بدیل تنگه هرمز است

Published

on

معاون صدراعظم روسیه گفته است که مسکو باید ایجاد یک مسیر ریلی به اقیانوس هند از طریق افغانستان را بررسی کند تا وابستگی به مسیرهای بحری از جمله تنگه هرمز و تنگه باسفورس کاهش یابد.

مارات خوسنولین در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که مسیر پیشنهادی می‌تواند از ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان عبور کرده و به هند برسد.

او گفت: «ایجاد یک خط ریلی به اقیانوس هند باید بررسی شود. خطرات مرتبط با باسفورس و تنگه هرمز ممکن است به ایجاد مسیرهای بدیل نیاز داشته باشد؛ از طریق ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان. هر مسیری که دسترسی به هند را فراهم کند، قابل بررسی است.»

این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که پس از افزایش تنش‌ها میان امریکا، اسرائیل و ایران، نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال کالا از طریق تنگه هرمز افزایش یافته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و بخش بزرگی از محموله‌های نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این مسیر عبور می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117