Connect with us

تجارت

کاهش ۵۳ درصدی تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در نیمه نخست سال مالی جاری

صادرات پاکستان به افغانستان طی این مدت ۵۵ درصد کاهش یافته و از ۷۵۴ میلیون دالر به ۳۳۶ میلیون دالر رسیده است.

منتشر شده

در

روزنامه «د نیشن» پاکستان گزارش داده است که، حجم تجارت دوجانبه میان پاکستان و افغانستان در نیمه نخست سال مالی جاری (جولای–دسمبر ۲۰۲۵-۲۶) نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش یافته و از ۱.۲۶ میلیارد دالر به ۵۹۴ میلیون دالر رسیده است.

این کاهش عمدتاً ناشی از بسته شدن گذرگاه‌ها بین دو کشور پس از درگیری‌های ۱۱ اکتوبر اعلام شده است. 

بر اساس این گزارش، صادرات پاکستان به افغانستان طی این مدت ۵۵ درصد کاهش یافته و از ۷۵۴ میلیون دالر به ۳۳۶ میلیون دالر رسیده است. همچنین واردات پاکستان از افغانستان نیز با ۴۹ درصد کاهش به ۲۵۸ میلیون دالر کاهش یافته است.

این در حالیست که پیش از این، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا با اشاره به مسدود شدن راه‌های تجاری از سوی پاکستان گفته بود که روابط اقتصادی افغانستان با کشورهای منطقه تقویت شده و تجارت با پاکستان تنها در صورت تضمین دایمی باز ماندن مسیرها، از سر گرفته خواهد شد.

تجارت

ایران به دنبال گسترش روابط اقتصادی با افغانستان از طریق کشت قراردادی است

Published

on

یک مقام عالی‌رتبه تجاری ایران گفته که تهران در حال بررسی راه‌هایی برای تعمیق تعاملات اقتصادی با افغانستان است و تمرکز ویژه‌ای بر کشت قراردادی و تجارت دارد.

به گفته محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک تجارت ایران و افغانستان، در حالی که گفتگوها درباره احتمال به‌رسمیت‌شناسی رسمی حکومت امارت اسلامی افغانستان ادامه دارد.

براساس گزارش «ایران نیوز دیلی»، آقای سیادت گفت که به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی افغانستان می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش دهد و اجرای پروژه‌های درازمدت، از جمله خطوط راه‌آهنی که ایران را از طریق افغانستان به چین وصل می‌کند، تسهیل کند.

باوجودیکه به‌رسمیت‌شناسیتأیید نشده اما سیادت خاطرنشان کرد که روابط کابل و تهران به‌طور پیوسته بهبود یافته است.

ایران سالانه بیش از سه میلیارد دالر کالا و خدمات، از جمله خدمات تخنیکی و انجنیری، به افغانستان صادر می‌کند، در حالی که صادرات افغانستان به ایران محدود بوده و حدود یک‌صد میلیون دالر برآورد می‌شود.

سیادت بخش زراعت را یکی از حوزه‌های اصلی رشد عنوان کرد و گفت برنامه‌هایی برای کشت قراردادی وجود دارد که بر اساس آن شرکت‌های ایرانی تکنالوژی، تخصص و قراردادهای تضمین خرید محصولات زراعتی و مالداری افغانستان را فراهم خواهند کرد.

او گفت: «به‌جای واردات حبوبات از کانادا، می‌توانیم آن را از افغانستان تأمین کنیم.» وی افزود که همکاری ساختاریافته در بخش زراعت می‌تواند به نفع هر دو کشور باشد.

او همچنان افزود که حواله‌های ارسالی افغان‌های شاغل در ایران نیز نشان‌دهنده پیوندهای قوی اقتصادی میان دو همسایه است.

سیادت تأکید کرد که حتی بدون به‌رسمیت‌شناسی رسمی نیز تجارت میان دو کشور همچنان قوی است، اما وجود یک چارچوب روشن دیپلوماتیک می‌تواند زمینه را برای سرمایه‌گذاری بیشتر و اجرای پروژه‌های راهبردی فراهم سازد.

Continue Reading

تجارت

ازبکستان هدف تجارت ۵ میلیارد دالری با افغانستان را اعلام کرد

به گفته خوجه‌یف، این رقم در جریان یک کنفرانس ویدیویی با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، مطرح شده است.

Published

on

ازبکستان و افغانستان در نظر دارند حجم تجارت دوجانبه را به ۵ میلیارد دالر افزایش دهند. جمشید خوجه‌یف، معاون صدراعظم ازبکستان، این موضوع را در صفحه اجتماعی خود اعلام کرده است.

به گفته خوجه‌یف، این رقم در جریان یک کنفرانس ویدیویی با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، مطرح شده است. وی افزود که در پنج سال گذشته، تجارت میان دو کشور ۲.۵ برابر افزایش یافته و از ۶۵۳ میلیون دالر در سال ۲۰۲۱ به حدود ۱.۷ میلیارد دالر در سال ۲۰۲۵ رسیده است.

معاون صدراعظم ازبکستان همچنان گفته است که دو طرف روی گام‌های عملی برای گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی و نیز آمادگی‌ها برای سفر هیأت افغانستان به ازبکستان گفتگو کرده‌اند.

او افزود که پس از ماه رمضان، قرار است همکاری‌ها به‌گونه عملی از طریق برگزاری یک فروم تجارتی در کابل و تدوین یک نقشه راه با محورهای مشخص، تقویت شود.

 

Continue Reading

تجارت

اجازه انتقال محموله‌های ترانزیتی افغانستان به بنادر کراچی

توقف چندماهه تجارت ترانزیتی، زیان‌های مالی قابل توجهی را به تاجران افغان و پاکستانی وارد کرده و هزاران محموله در بنادر کراچی بلاتکلیف باقی مانده بود.

Published

on

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده‌اند که انتقال محموله‌های ترانزیتی افغانستان که برای ماه‌ها در شهرهای چمن و کویته متوقف مانده بود، به بنادر کراچی برای صدور مجدد اجازه داده شده است.

بر بنیاد اعلامیه اداره فدرال عواید پاکستان، روند «انتقال معکوس» تمامی محموله‌های باقی‌مانده به‌سوی بندر کراچی و بندر قاسم رسماً تأیید شده است. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گذرگاه‌های مهم میان پاکستان و افغانستان از ماه میزان سال گذشته در پی درگیری‌ها مسدود شده و تجارت ترانزیتی افغانستان از مسیر بنادر کراچی متوقف گردیده بود.

بر اساس دستورالعمل جدید، کالاهای تجارتی متوقف‌شده در چمن و کویته مطابق مقررات و تحت نظارت مأموران گمرک به بنادر کراچی منتقل می‌شوند. شرکت‌های ترانسپورتی دارای مجوز مکلف‌اند درخواست رسمی ارائه کنند و هر کاروان، متشکل از حداکثر ۱۵ موتر باربری، با همراهی یک مأمور گمرک حرکت خواهد کرد.

توقف چندماهه تجارت ترانزیتی، زیان‌های مالی قابل توجهی را به تاجران افغان و پاکستانی وارد کرده و هزاران محموله در بنادر کراچی بلاتکلیف باقی مانده بود. انتظار می‌رود اجرای این تصمیم، بخشی از فشارهای اقتصادی بر بازرگانان را کاهش داده و به احیای تدریجی جریان تجارت منطقه‌ای کمک کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!