Connect with us

رویداد های اخیر

کمیسیون حقوق بشر: حدود ۳۰۰۰ غیرنظامی در شش ماه گذشته کشته و زخمی شده اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

کمیسیون مستقل حقوق بشر در گزارش شش‌ماهه اش گفته است که ۱۲۱۳غیرنظامی افغان در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی جان باخته و ۱۷۴۴ غیرنظامی دیگر زخمی شده اند. این تلفات در ۸۸۰ رویداد وارد شده است.

این نهاد اعلام کرده است که رقم جان باختگان نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد افزایش را نشان میدهد. بر اساس گزارش در شش ماه اول سال روان میلادی، بطور میان‌گین، هر روز ۱۶ غیر نظامی قربانی شده ‌اند.

بر اساس یافته‌های کمیسیون حقوق بشر افغانستان، ۳۱ درصد مجموع تلفات غیرنظامیان در ترورهای هدفمند، ۲۶ درصد در نتیجه انفجار ماین‌ها و موترهای بمب‌گذاری‌شده، ۱۱.۷ درصد در حملات انتحاری، ۱۱.۵ درصد در جنگ‌های زمینی، همچنان حملات هوایی و عملیات شبانه وارد شده است. ۵۳۳  کشته و ۴۱۲  زخمی پیامد ترورهای هدفمند بوده است.

۲۵۹ غیرنظامی در انفجار ماین‌ها و موترهای بمب ‌گذاری‌شده جان باخته اند و ۵۰۷  تن دیگر زخمی شده اند. تلفات غیرنظامیان در این نوع رویدادها در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته میلادی هفت درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش رقم تلفات زنان در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی، نسبت به نیمه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، ۰.۵ درصد کاهش داشته است.”

نعیم نظری معاون کمیسیون حقوق بشر میگوید: ” در سال ۲۰۲۰ میلادی‌ مجموعا ۳۷۸  تن از غیرنظامیان براثر حملات راکتی قربانی شده‌ اند‌ که شامل ۱۱۷ تن کشته ۲۶۱  تن زخمی ‌اند. خوشبخانه‌ رقم تلفات افراد ملکی ناشی از حملات راکتی، نسبت به نیمه نخستِ سال قبل‌ ۴۷ درصد کاهش را ‌نشان می‌دهد.”

بر اساس یافته‌های کمیسیون حقوق بشر، از مجموع تلفات غیر نظامیان در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی‌ ۴۸.۵ درصد آن توسط گروه طالبان، ۲۶.۷ درصد توسط عاملان نامعلوم، ۱۵.۵ درصد توسط نیروهای حکومتی، ۶.۳ درصد توسط گروه داعش و ۲.۳ درصد توسط نیروهای بین‌المللی صورت گرفته و ‌باقی ‌تلفات از اثر شلیک راکت‌ از سوی نیروهای پاکستانی در ولایات کنر، قندهار، پکتیا و خوست‌ بوده ‌است.

وزارت امور داخله تاجایی تلفات افراد ملکی را رد نمی کند اما می‌گوید: پولیس در جریان جنگ برای جلوگیری از تلفات غیر نظامیان تلاش کرده است.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان از جوانب جنگ در افغانستان می خواهد که میثاق‌های حقوق بشردوستانه جهانی را احترام بگذارند، در جریان منازعات مسلحانه به غیرنظامیان آسیب نزنند و با برقراری آتش‌بس، بی‌درنگ گفتگوهای صلح را آغاز کنند.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!