Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش‌های ضد و نقیض درباره عقب نشینی نیروهای مرزی در هرات

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۰)

ارتش ملی در غرب کشور یک تولی نیروهای مرزی را از ولسوالی گلران هرات به ولسوالی کهسان انتقال داده است.

مقام‌های محلی هرات می‌گویند این کار بر بنیاد لزوم دید وزارت دفاع ملی و شورای نظامی هرات انجام داده اند تا بهتر بتوانند به تامین امنیت نقاط مرزی رسیدگی کنند، اما طالبان مسلح ادعا کرده اند که این قرارگاه را تصرف کرده اند.

تصویری را که طالبان مسلح پس از تخلیه این قرارگاه نیروهای مرزی در شبکه‌های اجتماعی نشر کرده اند از تولی نیروهای مرزی مربوط لوای پنجم اند که در منطقه بنام کاریز الیاس ولسوالی گلران موقعیت دارد.

ارتش ملی در غرب کشور گفته است بنا بر تصمیم وزارت دفاع ملی و شورای نظامی هرات این قرارگاه به منطقه کمانه ولسوالی کهسان انتقال یافته است.

سیدوحید قتالی، والی هرات دراین باره گفته است که :”نیروهای کاریز الیاس موقتا به قرارگاه مرکزی کمانه ما انتقال پیدا کردند، به زودی تجهیز شده و نیروهای جدید که جذب شدند و درحال تربیه هستند دوباره به آن ساحات اعزام میشوند.”

با این حال آگاهان نظامی به این باور اند که ترک پاسگاه ها وقرارگاه های امنیتی، آنهم در نقاط مرزی پیامدهای بدی را به دنبال خواهد داشت، حکومت با اینگونه اقدامات این قرارگاه ها را به دسترس طالبان قرار می‌دهد.

نعیم غیور، آگاه مسایل نظامی دراین باره می‌گوید که :” فیصدی بلند از مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه ما ایران و همچنان ترکمنستان فعلا ترک شده، یا پوسته‌ها و مواضع سرحدی سقوط کرده و یا آنها را عقب نشینی دادند.”

تولی نیروهای مرزی درخط مرزی میان ایران و افغانستان در ساحات ولسوالی گلران یکی از ده‌ها پاسگاه و قرارگاه نیروهای مرزی درغرب کشور است، اما حالا ساحات مرزی که در قسمت ولسوالی گلران با ایران وصل است کاملا تخلیه شده است.

برخی آگاهان به این باور اند که این یک اقدام سیاسی است و حکومت برخی ساحات را به طالبان واگذار می‌کند.

محمد رفیق شهیر، آگاه مسایل سیاسی دراین باره گفت:” بعضی زد وبندهای سیاسی و امنیتی که بین امریکا وطالبان صورت گرفته واحتمالا زمینه سازی می‌شود برای اینکه مرحله به مرحله نیروهای طالب را موقعیت بهتری بدهند تا که بتوانند جابجا شوند.”

در غرب کشور اینگونه اقدامات بی‌پیشینه نیست، چند ماه پیش نیز ارتش ملی در یک اقدام نیروهایش را از ولسوالی بالامرغاب بادغیس بیرون کشید و در ولسوالی قادس این ولایت جابجا کرد. بالامرغاب درحال حاضر کاملا زیر اداره طالبان است.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: درپی سقوط چرخبال در غور یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

وزارت دفاع حکومت سرپرست افغانستان اعلام کرد در پی سقوط چرخبالی در فیروزکوه، مرکز ولایت غور، یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع در شبکه ایکس گفته است که صبح روز چهارشنبه یک چرخبال نوع «ام‌آی ۱۷» قوای هوایی که به ولایت غور اعزام شده بود، دچار عوارض تخنیکی شده و هنگام نشست اضطراری به دیوار برخورد کرده و سقوط کرده است.

در تصاویری که رسانه‌ها از این رویداد منتشر کرده اند لاشه یک چرخبال در داخل آب دیده می‌شود که شماری از مردم در اطراف آن جمع شده اند.

سخنگوی وزارت دفاع گفته است که این چرخبال به هدف بیرون کشیدن اجساد قربانیان از موتری که در دریای هریرود افتاده بود، به فیروزکوه اعزام شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته است، عدم حضور دیپلوماتیک کشورهای غربی در افغانستان باعث شده تا آن‌ها از تحولات مثبت افغانستان اطلاعی نداشته باشند و به گفته وی مناسب این است که جامعه جهانی به گونه مستقیم با امارت اسلامی روابط داشته باشد.

آقای کورمایا همچنان افزوده، جاپان متعهد به همکاری با افغان‌ها در زمینه‌های جلوگیری از حوادث طبیعی، تداوی معتادان مواد مخدر و کشت بدیل برای دهقانان افغان است.

از سوی هم مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است، امارت اسلامی به دلیل حمایت مردم توانسته است صلح سراسری را تأمین کند، پروژه‌های بزرگ را آغاز کند و پیشرفت‌های زیاد دیگری نیز داشته باشد.

معاون سیاسی افزوده، امارت اسلامی برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند و خواهان تعامل مثبت و روابط گسترده با جهان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!