Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش سازمان ملل: کاهش چشم‌گیر کشت تریاک در افغانستان، هشدار درباره گسترش مواد مخدر صنعتی

پیش از این وزارت امور داخله اعلام کرده است که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است.

منتشر شده

در

یک گزارش تازه سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که کشت کوکنار و تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به‌گونه قابل توجهی کاهش یافته است؛ اما در عین حال، این نهاد نسبت به افزایش تهدید مواد مخدر صنعتی، به‌ویژه مت‌آمفتامین، هشدار می‌دهد.

بر اساس «سروی تریاک افغانستان ۲۰۲۵» که از سوی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) منتشر شده، سطح زیر کشت کوکنار در سال جاری به حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده که نسبت به سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. این رقم در مقایسه با سال‌های پیش از ممنوعیت سراسری کشت مواد مخدر در سال ۲۰۲۲، کاهش چشم‌گیری را نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است که تولید تریاک نیز با کاهش شدیدتری مواجه بوده و در سال ۲۰۲۵ حدود ۳۲ درصد پایین آمده و به ۲۹۶ تُن رسیده است. به گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، این مقدار می‌تواند بین ۲۲ تا ۳۴ تُن هیرویین با کیفیت صادراتی تولید کند که به‌مراتب کمتر از سال‌های گذشته است.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند اجرای ممنوعیت کشت کوکنار و روی‌آوردن شماری از دهقانان به کشت محصولات قانونی، از عوامل اصلی این کاهش به‌شمار می‌رود. با این حال، خشکسالی شدید و کاهش بارندگی باعث شده بیش از ۴۰ درصد زمین‌های زراعتی بدون کشت باقی بماند که درآمد دهقانان و تولیدات مشروع را به‌شدت آسیب زده است.

بر اساس این گزارش، ولایت‌های شمال‌شرق افغانستان همچنان مرکز اصلی تولید تریاک در سال ۲۰۲۵ بوده‌اند، در حالی که کشت کوکنار در ولایت‌های جنوبی و جنوب‌غربی، از جمله هلمند و کندهار، روند نزولی خود را ادامه داده است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد افزوده است که درآمد دهقانان از فروش تریاک نیز به‌شدت کاهش یافته و از حدود ۲۶۰ میلیون دالر در سال ۲۰۲۴ به نزدیک ۱۳۴ میلیون دالر در سال ۲۰۲۵ رسیده است.

با وجود این کاهش، سازمان ملل هشدار داده است که تغییر الگوی بازار مواد مخدر می‌تواند تهدیدهای تازه‌ای به همراه داشته باشد. در گزارش آمده است که مواد مخدر صنعتی، به‌ویژه مت‌آمفتامین، در حال گسترش است؛ موادی که تولید آن‌ها ساده‌تر، پنهان‌تر و کمتر وابسته به شرایط اقلیمی است.

به گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، تولید مواد مخدر صنعتی می‌تواند در آزمایشگاه‌های کوچک و مخفی انجام شود و شناسایی و مهار آن برای نیروهای امنیتی دشوارتر است. این مواد همچنین خطرات جدی برای سلامت عمومی دارند و می‌توانند فشار بیشتری بر نظام‌های صحی شکننده در منطقه وارد کنند.

سازمان ملل تأکید کرده است که بدون راهبردهای جامع مبارزه با مواد مخدر، که هم مواد سنتی و هم مواد صنعتی را در بر بگیرد، کاهش تولید تریاک ممکن است با گسترش مواد خطرناک‌تر جبران شود. این نهاد خواستار افزایش همکاری‌های منطقه‌ای، کنترول بهتر مواد کیمیاوی اولیه و ادامه حمایت‌های بین‌المللی شده است تا از تبدیل شدن افغانستان به مرکز تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی جلوگیری شود.

این درحالیست که، پیش از این وزارت امور داخله اعلام کرده است که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است. به گفته این وزارت، در یک سال گذشته حدود ۲۰۰هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.

قاسم خالد، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله می‌گوید که در دوران جمهوریت، مقام‌های بلند رتبه شان در قاچاق مواد مخدر دست داشتند و به شکل ماهرانه به کشورهای خارجی قاچاق می‌نمودند.

به گفته آقای خالد: «در یک سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.»

آقای خالد افزوده است که در یک‌سال گذشته حدود ۷۵۰ تن قاچاقبران مواد مخدر بازداشت و تحت پیگرد قراردارند.

رویداد های اخیر

قطر در نشست تخنیکی گروه تماس وزارتی سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان اشتراک کرد

در این نشست، داکتر خالد عبدالعزیز الخلیفی، منشی اول دفتر نماینده ویژه وزیر امور خارجه قطر، نمایندگی این کشور را بر عهده داشت.

Published

on

قطر در نشست تخنیکی مقدماتی گروه تماس وزارتی سازمان همکاری اسلامی (OIC) درباره افغانستان که در مقر این سازمان در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد، اشتراک کرد.

در این نشست، داکتر خالد عبدالعزیز الخلیفی، منشی اول دفتر نماینده ویژه وزیر امور خارجه قطر، نمایندگی این کشور را بر عهده داشت.

او در سخنرانی خود تأکید کرد که این نشست در مقطعی حساس برگزار می‌شود و نیازمند رویکردی متوازن و جمعی در قبال وضعیت افغانستان است؛ رویکردی که کمک‌های فوری بشردوستانه، تعامل سیاسی مسئولانه و درک شرایط خاص افغانستان را در چارچوب اصول سازمان همکاری اسلامی با هم پیوند می‌کند.

الخلیفی افزود که قطر باور دارد این نشست فرصت مهمی برای تبادل ارزیابی‌های تخنیکی، هماهنگی تلاش‌ها و تدوین پیشنهادهای عملی است تا توانایی گروه تماس وزارتی برای اقدام مؤثر و هماهنگ در قبال افغانستان تقویت شود.

وی همچنان به میزبانی قطر از «پروسه دوحه» تحت رهبری سازمان ملل اشاره کرد و گفت که این اقدام بر اساس باور راسخ قطر به گفت‌وگوی سازنده به‌عنوان مؤثرترین راه رسیدن به صلح انجام شده است. به گفته او، پروسه دوحه یک دستاورد مهم در تلاش‌های بین‌المللی درباره افغانستان بوده و بستر واحدی برای گفت‌وگو و هماهنگی میان طرف‌های مختلف فراهم کرده است.

نماینده قطر افزود که در دور سوم پروسه دوحه، دو گروه کاری تخصصی در بخش مبارزه با مواد مخدر و نقش سکتور خصوصی ایجاد شده که هدف آن، شکل‌دهی به گفت‌وگوی عملی میان حکومت سرپرست افغانستان و جامعه جهانی و رسیدگی به نیازهای بشردوستانه و توسعه‌ای کشور است.

داکتر الخلیفی ابراز امیدواری کرد که این نشست به نتایج عملی و سازنده‌ای منجر شود که بازتاب‌دهنده روح همبستگی اسلامی بوده و زمینه‌ساز یک رویکرد جمعی مسئولانه در قبال افغانستان گردد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: افغانستان درگیر سه بحران هم‌زمان است

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داده است که بازگشت گسترده افغان‌ها از کشورهای همسایه در سال ۲۰۲۵، فشار بی‌سابقه‌ای بر وضعیت شکننده انسانی در افغانستان وارد کرده است.

Published

on

اندریکا راتواته، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه ملل متحد در افغانستان، هشدار داده است که افغانستان هم‌اکنون با سه بحران بزرگ شامل خشکسالی گسترده، بازگشت مهاجران و کاهش چشم‌گیر کمک‌های جهانی روبه‌رو است.

راتواته در یک نوار تصویری گفته است که خشکسالی حدود ۷۰ درصد از جمعیت افغانستان را که به زراعت وابسته‌اند، تحت تأثیر قرار داده و این وضعیت به‌گونه جدی امنیت غذایی شهروندان را آسیب‌پذیر ساخته است.

به گفته این مقام ملل متحد، بازگشت حدود ۲.۵ میلیون مهاجر از ایران و پاکستان، در کنار بحران مالی جهانی که منجر به کاهش منابع بشردوستانه و توسعه‌ای شده، فشار گسترده بر وضعیت بشری افغانستان وارد کرده است.

او تأکید کرده است که تا کنون تنها ۳۷ درصد از بودجه درخواستی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل برای افغانستان تأمین شده است. به گفته وی، در نتیجه کمبود منابع، حدود ۴۰۰ مرکز صحی بشردوستانه در سراسر کشور تعطیل شده که بیش از سه میلیون تن از خدمات صحی محروم شده‌اند.

راتواته همچنان افزوده است که ۳۰۰ مرکز خدمات تغذیه نیز بسته شده‌اند و این موضوع بیش از ۸۰ هزار کودک، مادران شیرده و دیگر افراد نیازمند را تحت تأثیر قرار داده است.

هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه ملل متحد ابراز امیدواری کرده است که در سال ۲۰۲۶، شرایط بهتری به‌ویژه برای زنان و دختران در افغانستان فراهم شود تا آنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، بتوانند نقش مؤثری در بازسازی کشور و حمایت از جوامع ایفا کنند.

او در پایان گفت: «مردم خواهان ادامه برنامه‌ها در بخش‌های صحت، آموزش، حمایت اجتماعی و معیشت هستند. این برنامه‌ها واقعاً نجات‌دهنده جان انسان‌ها اند و زندگی روزمره مردم را تغییر می‌دهند.»

این درحالیست که پیش از این، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد برنامه جهانی غذا در افغانستان گزارش داده است که، بحران رو به گسترش کمبود تغذیه در افغانستان، تاثیرات جدی بر زنان و دختران این کشور داشته و جامعه بین‌المللی را به چالش کشیده است.

این نهاد سازمان ملل مسئولیت تامین بیشتر کمک‌های غذایی در افغانستان را بر عهده دارد.

جان ایلیف، مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان، وضعیت تغذیه خانواده‌ها را «دلخراش» توصیف کرده و هشدار داد که در ۱۲ ماه آینده، پنج میلیون زن و کودک در افغانستان با کمبود شدید تغذیه روبه‌رو خواهند شد. وی افزود: «تقریباً چهار میلیون کودک نیازمند درمان کمبود تغذیه هستند و این ارقام بسیار نگران‌کننده است.»

درعین حال، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داده است که بازگشت گسترده افغان‌ها از کشورهای همسایه در سال ۲۰۲۵، فشار بی‌سابقه‌ای بر وضعیت شکننده انسانی در افغانستان وارد کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه هند: شارژدافیر افغانستان از تاریخ ۹ جنوری مسئولیت‌های سفارت در هند را بر عهده گرفته است

نور احمد نور، شارژدافیر جدید افغانستان، پس از دیدار وزیر خارجه امارت اسلامی، امیرخان متقی، با وزیر امور خارجه هند، س. جایشانکار، در اکتوبر ۲۰۲۵، به هند اعزام شده است.

Published

on

افغانستان رسماً نور احمد نور را به صفت شارژدافیر در دهلی‌نو معرفی کرد و او از تاریخ ۹ جنوری مسئولیت‌های سفارت افغانستان در هند را بر عهده گرفت، اقدامی که به گفته مقامات هندی، گامی مهم در روابط دیپلوماتیک میان دو کشور به شمار می‌رود.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در نشست خبری هفتگی خود گفت: «مدتی پیش، زمانی که وزیر خارجه افغانستان به هند سفر کرد، ما ماموریت فنی هند در کابل را به سطح سفارت ارتقا دادیم و فردی که ریاست آن را بر عهده داشت، به عنوان شارژدافیر ارتقا یافت. در همین چارچوب، اکنون طرف افغانستان نیز دیپلومات خود را به عنوان شارژدافیر اعزام کرده است و شارژدافیر از تاریخ ۹ جنوری رسماً آغاز به کار کرده است.»

جیسوال افزود که گفت‌وگوها میان دو کشور در حوزه تجارت و ترانسپورت ادامه دارد و طی ماه‌های گذشته سه سفر وزارتی از افغانستان به هند انجام شده است. او تأکید کرد که ایجاد یک مسیر حمل‌ونقل برای تقویت تجارت در کالاهایی مانند دارو، میوه و سایر محصولات اساسی، از موضوعات مورد بحث بوده است.

این درحالیست که، نور احمد نور، شارژدافیر جدید افغانستان، پس از دیدار وزیر خارجه امارت اسلامی، امیرخان متقی، با وزیر امور خارجه هند، س. جایشانکار، در اکتوبر ۲۰۲۵، به هند اعزام شده است. مقامات تأکید کرده‌اند که این اقدام به معنای به رسمیت شناختن رسمی امارت اسلامی نیست، اما نشان‌دهنده ادامه تعاملات دیپلوماتیک و فرصت‌های افزایش همکاری‌های تجاری میان دو کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!