Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش ملل متحد: بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان طرفدار آموزش دختران هستند

منتشر شده

در

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی نوشته است که با وجود ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم توسط امارت اسلامی، اکثریت چشمگیر مردم افغانستان از حق آموزش دختران حمایت می‌کنند.

این گزارش که بر اساس نظرسنجی از بیش از دو هزار نفر در سراسر کشور تهیه شده، حاکی است که ۹۲ درصد از شرکت‌کنندگان آموزش دختران را بسیار مهم می‌دانند. حمایت از این حق در مناطق شهری و دهاتی تقریباً برابر است؛ در شهرها ۹۵ درصد از مردان و زنان و در دهات ۹۵ درصد از زنان و ۸۷ درصد از مردان با ادامه تحصیل دختران موافق‌اند.

سوزان فرگوسن، نماینده ویژه بخش زنان ملل متحد در افغانستان، در این باره گفته است: «دختران تقریباً همیشه اولین چیزی که به ما می‌گویند، این است که تشنه یادگیری هستند و فقط فرصت ادامه تحصیل می‌خواهند. خانواده‌ها نیز به شدت خواهان تحقق این آرزو برای دخترانشان هستند، زیرا به خوبی می‌دانند که آموزش و سواد می‌تواند زندگی یک دختر را در کشوری که نیمی از مردمش در فقر به سر می‌برند، دگرگون کند.»

گزارش همچنین تأثیرات منفی و گسترده محدودیت‌های حقوقی و اجتماعی علیه زنان و دختران را که از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱ تشدید شده، به‌تفصیل بررسی کرده است. در مناطقی که ممنوعیت کار زنان در انجوها اعمال می‌شود، بیش از ۹۷ درصد زنان گفته‌اند که این محدودیت‌ها زندگی روزمره آنها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. بیش از نیمی از انجوهای فعال در افغانستان نیز اعلام کرده‌اند که این ممنوعیت‌ها مانع ارائه خدمات حیاتی به زنان و دختران شده است.

علاوه بر این، ۴۰ درصد از زنان در این گزارش امید خود را برای آینده‌ای با تغییرات مثبت و برابری جنسیتی حفظ کرده‌اند. با این حال، نزدیک به سه‌چهارم زنان وضعیت سلامت روان خود را بسیار نامطلوب گزارش داده‌اند.

امارت اسلامی پیش‌تر اعلام کرده بود که موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است و در تلاش برای حل آن هستند.

رویداد های اخیر

کشته شدن سه قاچاقبر مواد مخدر در مرز بدخشان با تاجیکستان

Published

on

احسان‌الله کامگار، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت بدخشان می‌گوید که سه قاچاقبر مواد مخدر در جریان درگیری با نیروهای مرزی تاجیکستان کشته شده‌اند.

به گفته آقای کامگار، این افراد که باشندگان ولسوالی خواهان ولایت بدخشان بودند، دو شب پیش هنگام تلاش برای انتقال مواد مخدر به خاک تاجیکستان، توسط نیروهای مرزی آن کشور شناسایی شده و در پی درگیری مسلحانه میان طرفین، هر سه قاچاقبر جان باختند.

سخنگوی قوماندانی امنیه افزود که بر اساس گزارش قوماندانی امنیه ولسوالی خواهان، اجساد این افراد پس از پایان درگیری به نیروهای سرحدی افغانستان تسلیم داده شده است.

تاکنون جزئیات دقیقی از نوع و مقدار مواد مخدر همراه این افراد در دست نیست و تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس کابل: یک شهروند چین و شش افغان در انفجار شهرنو جان باختند

Published

on

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل، می‌گوید انفجار امروز (دوشنبه) در یک رستورانت مشترک چینی‌ها و افغان‌ها به نام «چاینیز نودل» در ساحه شهرنو رخ داده است.

به گفته وی، این رستورانت توسط یک تبعه مسلمان چین به نام عبدالمجید، همسر وی و یک شهروند افغان به نام عبدالجبار محمود اداره می‌شد.

عبدالمجید باشنده ایالت شین‌جیانگ چین معرفی شده است. در این رستورانت غذاهای ویژه برای مسلمانان چینی آماده و عرضه می‌شد.

سخنگوی پولیس کابل افزود که در نتیجه این انفجار، یک تبعه چین به نام ایوب که مسلمان بود و شش شهروند افغان جان باخته‌اند و چند تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، محل انفجار در نزدیکی آشپزخانه رستورانت بوده است.

زدران تأکید کرد که نوعیت انفجار تا هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها و تحقیقات نیروهای امنیتی در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!