Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش وزارت خارجه امریکا در مورد تخلیه از افغانستان از بایدن و ترمپ انتقاد کرد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا با نشر گزارشی روز جمعه از مدیریت روند تخلیه سال ۲۰۲۱ از افغانستان انتقاد کرد و گفت تصامیم جو بایدن و دونالد ترامپ برای خروج نیروها «عواقب جدی برای دوام» و امنیت دولت سابق افغانستان تحت حمایت ایالات متحده داشت.

در این گزارش، انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا نیز بدون ذکر نام وی مورد انتقاد قرار گرفته است. این موارد شامل ناکامی وزارت خارجه در گسترش گروه ویژه مدیریت بحران با پیشروی امارت اسلامی افغانستان در کابل در ماه آگست سال ۲۰۲۱ و فقدان یک دیپلومات ارشد «برای نظارت بر همه عناصر واکنش به بحران» بود.

با این حال، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید از عملکرد بایدن در مورد خروج از افغانستان دفاع کرد.

کارین روز جمعه به خبرنگاران گفت: «او باید تصمیم می گرفت. ایالات متحده میلیاردها دالر برای جنگی که پایانی در آن متصور نبود، ریخت و او می‌خواست آن را متوقف کند، می‌خواست به آن پایان دهد.»

استیون چونگ، سخنگوی ترمپ در ایمیلی نوشت: «تنها یک نفر مسئول خروج فاجعه‌بار از افغانستان است – جو بایدن.»

کاخ سفید در گزارش خود عملاً علت هرج و مرج خروج نیروهای امریکایی را فقدان برنامه ریزی برای کاهش نیروها توسط ترمپ پس از توافق سال ۲۰۲۰ با امارت اسلامی برای خروج نیروها عنوان کرده بود.

وزارت خارجه امریکا ۲۴ صفحه از گزارش ۸۵ صفحه ای اش درمورد روند تخلیه از افغانستان را منتشر کرده است.

در گزارش آمده است که «در طول هر دو دولت، در سطح ارشد به اندازه کافی بدترین سناریوها و اینکه چقدر سریع ممکن است دنبال شوند، مطرح نشده بود.»

سخنگوی کاخ سفید اما این نتیجه گیری را رد کرد. او به گزارش کاخ سفید اشاره کرد که نشان می‌دهد جلسات گسترده ای برای بررسی سناریوهای تخلیه برگزار شده بود.

در گزارش وزارت خارجه آمده است که برنامه ریزی این وزارت برای تخلیه رد شد زیرا «مشخص نبود» کدام مقام ارشد آن را رهبری می‌کرد.

در این گزارش آمده است که آماده گیری و برنامه‌ریزی به دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای انجام اقدامات که نمایانگر عدم اعتماد به حکومت کابل بود، ممانعت شد و این امر به سقوط حکومت کمک کرد.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!