Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش کمیته بین‌المللی نجات: افغانستان در معرض شدیدترین آسیب‌ها از کاهش کمک‌های بشردوستانه و شکاف مالی اقلیمی قرار دارد

این گزارش هشدار می‌دهد که بدون اصلاحات فوری، کشورهای آسیب‌دیده مانند افغانستان همچنان سخت‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی و کاهش کمک‌های بین‌المللی را متحمل خواهند شد.

منتشر شده

در

بر بنیاد یک گزارش تازه کمیته بین‌المللی نجات، افغانستان یکی از کشورهایی است که به دلیل همزمان بحران‌های اقلیمی و درگیری‌های مسلحانه، بیشترین آسیب را از کاهش کمک‌های بین‌المللی و نابرابری در تأمین منابع مالی مقابله با تغییرات اقلیمی متحمل می‌شود.

گزارش با عنوان «هدایت بحران اقلیم در عصر نوین کمک‌های بشردوستانه» پیش از کنفرانس امنیت اقلیمی برلین منتشر شده و نشان می‌دهد که ۱۷ کشور آسیب‌پذیر از نظر اقلیم و درگیری مسلحانه، شامل افغانستان و یمن، تنها ۱۱٪ جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند اما ۷۰٪ نیازهای بشردوستانه و بحران غذایی جهانی را متحمل هستند. با این حال، این کشورها تنها ۱۲٪ از منابع مالی تخصیص یافته برای سازگاری با تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۲۲ دریافت کرده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، کمک‌های توسعه‌ای به این کشورها بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ بیش از ۴۰٪ کاهش یافته است، در حالی که شوک‌های اقلیمی شدت یافته‌اند. افغانستان با خطر از دست دادن بیش از ۱۰٪ تولید ناخالص داخلی خود در پی کاهش کمک‌ها مواجه است.

کمیته بین‌المللی نجات همچنین بر نابرابری در تخصیص منابع اقلیمی انتقاد کرده و تأکید می‌کند که تنها ۲٪ منابع مالی جهانی اقلیمی از منابع خصوصی تأمین می‌شود که تقریباً هیچ سهمی از آن به مناطق درگیر نمی‌رسد. این سازمان هشدار می‌دهد که هزینه بی‌عملی روزبه‌روز افزایش می‌یابد و هر یک دالر سرمایه‌گذاری در کاهش ریسک پیش از بحران، تا ۱۵ دالر در بازسازی پس از بحران صرفه‌جویی می‌کند.

کمیته بین‌المللی نجات از کمک‌کنندگان جهانی خواسته است تا در کنفرانس امنیت اقلیمی اولویت را به مناطق آسیب‌پذیر و درگیر مانند افغانستان بدهند، از بودجه‌های وام‌محور به کمک‌های بلاعوض تغییر مسیر دهند، برنامه‌های اقدام پیشگیرانه را گسترش دهند و در سیستم‌های هشدار زودهنگام سرمایه‌گذاری کنند.

در گزارش آمده است که، مدل «پیش‌بینی‌ها را دنبال کنید» که در کشورهایی مانند سومالی و افغانستان اجرا شده، نشان داده است که اقدامات پیشگیرانه می‌تواند جان‌ها و معیشت‌ها را نجات دهد. در افغانستان، این سازمان پیش از بحران خشکسالی به ۲۸۰۰ خانواده کمک نقدی ارائه کرده تا از شکست محصول و ناامنی غذایی جلوگیری شود.

با وجود اثربخشی، اقدامات پیشگیرانه کمتر از ۱٪ بودجه جهانی بشردوستانه را شامل می‌شود. کمیته بین‌المللی نجات از کمک‌کنندگان خواسته است تا هدف ۵٪ بودجه بشردوستانه برای اقدامات پیشگیرانه تا سال ۲۰۲۶ را محقق کنند و سرمایه‌گذاری در برنامه‌های تاب‌آوری محلی، به ویژه آن‌هایی که توسط زنان و سازمان‌های جامعه مدنی هدایت می‌شوند، افزایش دهند.

این گزارش هشدار می‌دهد که بدون اصلاحات فوری، کشورهای آسیب‌دیده مانند افغانستان همچنان سخت‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی و کاهش کمک‌های بین‌المللی را متحمل خواهند شد.

رویداد های اخیر

گفتگو برای گسترش همکاری شاروالی‌های دوحه و کابل

Published

on

محمد سهیل شاهین، سفیر امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عبد‌الله بن حمد بن عبد‌الله العطیه، وزیر شاروالی دولت قطر، دیدار کرده است.

طبق خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، در این دیدار، طرفین پیرامون گسترش همکاری‌ مشترک بین شاروالی‌های دوحه و کابل در بخش‌های احداث و ترمیم جاده‌ها، اعمار پُل‌های هوایی و زمینی، برنامه‌های ارتقای ظرفیت و سایر موضوعات مرتبط، بحث و تبادل نظر نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تعیینات تازه در ادارات و ولایات افغانستان؛ ۱۹ مسئول به وظایف جدید گماشته شدند

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است.

Published

on

بر اساس حکم رهبر امارت اسلامی، تغییرات و تعیینات تازه‌ای در سطح ولایات، وزارت‌خانه‌ها و ادارات مرکزی کشور صورت گرفته است. ذبیع‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، اعلام کرده که در این گماشتن‌ها ۱۹ تن به وظایف جدید معرفی شده‌اند.

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است. علاوه بر این، شماری از والیان، قومندانان و معینان پیشین نیز به وظایف تازه گماشته شده‌اند.

برخی کارشناسان باور دارند که جابه‌جایی محدود میان چهره‌های آشنا ممکن است پاسخ‌گوی چالش‌های پیچیده اقتصادی، خدماتی و اجتماعی کشور نباشد و استفاده از نیروهای جدید و متخصص می‌تواند کارایی ادارات را افزایش دهد. از سوی دیگر، طرفداران این رویکرد تأکید دارند که تجربه افراد پیشین در اداره‌ها باعث حفظ ثبات و جلوگیری از خلای مدیریتی می‌شود.

امارت اسلامی اعلام کرده که تغییرات اخیر با هدف ارتقای مدیریت داخلی، کاهش فساد و بهبود خدمات به مردم انجام شده است، اما کارشناسان تأکید دارند که ترکیب تجربه و نوآوری می‌تواند نقش مؤثرتری در پیشرفت اداره‌ها ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حملات هماهنگ در بلوچستان؛ ۱۵ سرباز و ۱۸ غیرنظامی کشته شدند

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

Published

on

در حملات هماهنگ روز شنبه در ایالت بلوچستان پاکستان، ۱۵ سرباز پاکستانی و ۱۸ غیرنظامی جان باختند. اردوی پاکستان اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور در پاسخ به حملات شبه‌نظامیان بلوچ، عملیات گسترده‌ای را در سراسر ایالت راه‌اندازی کرده و ۹۲ شبه‌نظامی را کشته‌اند.

گروه جدایی‌طلب بلوچ موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است. مقامات پاکستان هند را به پشتیبانی از این گروه متهم کرده و گفته‌اند که دهلی نو از تروریزم در بلوچستان حمایت می‌کند.

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، گفته است که استراتژی پاکستان در بلوچستان ناکام شده و نیازمند تغییر اساسی است. وی تأکید کرد که حملات گسترده و هماهنگ روز شنبه نشان می‌دهد رویکرد فعلی اسلام‌آباد پاسخگو نبوده و بحران ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!