Connect with us

رویداد های اخیر

گسترش همکاری‌های اقتصادی؛ دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با سفیر قرغیزستان در کابل

سفیر قرغیزستان در کابل در این دیدار با ارائه معلومات در مورد فورم اقتصادی کشورش، اعلام کرده که وزارت تجارت و اقتصاد قرغیزستان علاقمند به همکاری نزدیک و مؤثر با افغانستان است.

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت افغانستان اعلام کرده است که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، با تورداکُن سیدیکوف، سفیر جمهوری قرغیزستان در کابل، دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار که با هدف تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور برگزار شده، دو طرف در مورد سفر هیئت عالی‌رتبه حکومت سرپرست به قرغیزستان به‌منظور اشتراک در فورم اقتصادی آن کشور، دیدار با مقامات قرغیزی و سایر کشورهایی که در این نشست حضور خواهند داشت، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

بر اساس اعلامیه وزارت صنعت و تجارت، ایجاد گروه کاری مشترک، رشد تجارت دوجانبه، توسعه همکاری‌ها در بخش ترانزیت، امضای توافق‌نامه‌های تجاری، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری، و همچنین بررسی امکان امضای معاهده سه‌جانبه میان افغانستان، قرغیزستان و تاجیکستان، از دیگر محورهای گفت‌وگو در این نشست بوده است.

سفیر قرغیزستان در کابل در این دیدار با ارائه معلومات در مورد فورم اقتصادی کشورش، اعلام کرده که وزارت تجارت و اقتصاد قرغیزستان علاقمند به همکاری نزدیک و مؤثر با افغانستان است.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای تقویت روابط منطقه‌ای و گسترش مناسبات اقتصادی افغانستان با کشورهای آسیای میانه، یکی از اولویت‌های راهبردی حکومت سرپرست به‌شمار می‌رود.

رویداد های اخیر

رئیس ورزش افغانستان با مقام‌های اندونیزیا درباره گسترش همکاری‌های ورزشی دیدار کرد

مقام‌های اندونیزیا اعلام کردند که معاون وزیر برنامه دارد تا در آینده به افغانستان سفر کند و همکاری‌های ورزشی را بیش از پیش توسعه دهد.

Published

on

احمدالله وثیق، رئیس کمیته ملی المپیک و تربیت بدنی افغانستان، در جریان یک سفر رسمی به اندونیزیا و همزمان با آغاز مسابقات جام ملت‌های آسیا، با توفیق هدایات، معاون وزیر جوانان و ورزش اندونیزیا، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار روی گسترش همکاری‌های ورزشی بین دو کشور تأکید شد و زمینه‌هایی مانند دسترسی ورزشکاران افغان مقیم اندونیزیا به لیگ‌ها و کمپ‌های تمرینی محلی مورد بررسی قرار گرفت.

توفیق هدایات این دیدار را گامی مثبت در جهت تقویت روابط ورزشی و تأکید بر ادامه تعاملات دانست. علاوه بر این، سعدالله بلوچ، سفیر افغانستان در اندونیزیا نیز در این جلسه حضور داشت و نقش دیپلماسی ورزشی در تقویت روابط دوجانبه را برجسته کرد.

مقام‌های اندونیزیا اعلام کردند که معاون وزیر برنامه دارد تا در آینده به افغانستان سفر کند و همکاری‌های ورزشی را بیش از پیش توسعه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان در فهرست کشورهای با بالاترین تلفات ناشی از مهمات انفجاری

یوناما گفته است که، این سازمان‌ها هر روز برای پاکسازی ماین‌ها و سایر بقایای مرگبار جنگ تلاش می‌نمایند و از طریق برنامه‌های آگاهی‌دهی، مردم را نسبت به خطرات موجود آموزش می‌دهند.

Published

on

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) هشدار داده است که افغانستان سومین کشور جهان از نظر بالاترین میزان تلفات ناشی از مهمات انفجاری به‌شمار می‌رود و هنوز هم ماین‌ها و سایر بقایای انفجاری جنگ به‌گونه گسترده در سراسر کشور باقی مانده‌اند.

بر اساس گزارش یوناما، کودکان بیشترین قربانیان این تهدیدها هستند و حدود ۸۰ درصد تلفات ناشی از ماین‌ها را تشکیل می‌دهند؛ کودکانی که اغلب هنگام بازی با مهمات منفجرنشده زخمی یا جان خود را از دست می‌دهند.

این نهاد هم‌چنان از تأمین حمایت مالی برای نهادهای غیردولتی فعال در زمینه ماین‌پاکی و آموزش جوامع محلی حمایت می‌کند.

یوناما گفته است که، این سازمان‌ها هر روز برای پاکسازی ماین‌ها و سایر بقایای مرگبار جنگ تلاش می‌نمایند و از طریق برنامه‌های آگاهی‌دهی، مردم را نسبت به خطرات موجود آموزش می‌دهند.

یوناما تأکید کرده است که آگاهی و اقدام جمعی می‌تواند جان مردم افغانستان را نجات دهد و امنیت جامعه را افزایش دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار برنامه توسعه سازمان ملل: استراتژی توسعه ملی افغانستان در خطر

استراتژی هدف‌گذاری ۳ تا ۵ درصد رشد اقتصادی سالانه، افزایش ۱۰ درصدی صادرات، جذب پنج میلیارد دالر سرمایه‌گذاری خارجی تا ۲۰۳۰ و توسعه زیربنا‌ها، انرژی و صنایع استخراجی را دنبال می‌کند.

Published

on

بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، استراتژی جدید ملی توسعه افغانستان (ANDS 2025–2030) بدون رفع چالش‌های ساختاری جدی، به اهداف خود دست نخواهد یافت. این نخستین برنامه توسعه ملی است که از زمان بازگشت امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ معرفی شده و چارچوبی برای تخصیص منابع محدود داخلی در شرایط نبود کمک‌های بین‌المللی ارائه می‌کند.

استراتژی هدف‌گذاری ۳ تا ۵ درصد رشد اقتصادی سالانه، افزایش ۱۰ درصدی صادرات، جذب پنج میلیارد دالر سرمایه‌گذاری خارجی تا ۲۰۳۰ و توسعه زیربنا‌ها، انرژی و صنایع استخراجی را دنبال می‌کند.

با این حال، برنامه توسعه سازمان ملل هشدار داده است که بحران‌ها همزمان از جمله عدم به رسمیت شناختن بین‌المللی، وضعیت شدید بحران بشری، بازگشت گسترده مهاجرین و تغییرات اقلیمی، خطر اجرای برنامه را افزایش داده است. این نهاد دو محدودیت بحرانی را برجسته کرده است: محدودیت‌های زنان و کمبود انرژی.

به اساس این گزارش ممنوعیت آموزش دختران و محدودیت اشتغال و تحرک زنان، مشارکت اقتصادی آنان را به شدت کاهش داده و تحقق رشد و رفاه مشترک را دشوار کرده است. همچنین، کمبود شدید انرژی—تولید فعلی برق تنها ۰.۷ گیگاوات در برابر نیاز ۵ گیگاوات—توسعه صنعتی را مختل می‌کند.

برنامه توسعه سازمان ملل نتیجه گرفته است که بدون رفع محدودیت‌ها بر زنان و پر کردن شکاف انرژی، این استراتژی احتمالا صرفاً رویایی باقی خواهد ماند و تحولی ایجاد نخواهد کرد.

امارت اسلامی تاکنون در این مورد واکنشی نشان نداده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!