Connect with us

رویداد های اخیر

گوترش: کشورها امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها اشتراک کند

منتشر شده

در

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نمایندگان کشورها برای افغانستان امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها حضور داشته باشد.

گوترش در یک کنفرانس مطبوعاتی دوشنبه پس از پایان نشست نمایندگان کشورها برای افغانستان در دوحه گفته است که آنان درباره «ایجاد شرایط در نشست بعدی برای حضور مقام‌های حاکم افغانستان» بحث کرده اند.

سازمان ملل متحد از امارت اسلامی دعوت کرده بود تا در نشست دوم آن سازمان درباره افغانستان در دوحه شرکت کند، اما امارت اسلامی آن‌را به دلیل پذیرفته نشدن شرایطش رد کرد.

گوترش گفته است که شرایط امارت اسلامی قابل قبول نبود.

او افزوده است: «این شرایط قبل از هر چیز دیگر، حق گفتگو با نمایندگان سایر جامعه افغانستان را از ما سلب می‌کرد.»

سرمنشی سازمان ملل متحد بیان کرده که یکی از اهداف اصلی کشورها حل بن‌بست در افغانستان است تا نقشه راهی ایجاد شود که نگرانی‌های جامعه بین المللی و امارت اسلامی را درنظر بگیرد.

گوترش گفته است که اشتراک کنندگان در این نشست در مورد پیشنهادهای ارزیابی مستقل سازمان ملل متحد در مورد افغانستان به «اجماع کامل» دست یافتند.

یکی از پیشنهادها اینست که یک نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان تعیین شود، پیشنهادی که انتقاد امارت اسلامی را برانگیخته است.

گوترش افزوده است که «روند جدی مشورتی را آغاز خواهد کرد تا ببیند آیا شرایط برای تعیین نماینده سازمان ملل متحد فراهم است یا خیر.»

او تصریح کرده که نماینده پیشنهادی می‌تواند «نقش هماهنگ کننده» را داشته باشد «و به طور موثر با مقام‌های حاکم افغانستان کار کند.»

گوترش بیان کرده است که در مورد ایجاد یک «گروه تماس» با «تعداد محدودی از کشورها که می‌توانند طرح هماهنگ‌تری در تعامل با مقام‌های حاکم داشته باشند» بحث شده است.

او گفته است که این گروه می‌تواند مشمول اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای همسایه و کشورهای کمک کننده باشد، اما تصمیم گیری درباره نحوه ایجاد آن بر عهده کشورهای عضو خواهد بود.

وی افزوده است: «من معتقدم که این راهی برای ایجاد انسجام در نحوه تعامل جامعه جهانی با مقام‌های حاکم افغانستان است.»

دومین نشست نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان در دوحه دوشنبه پایان یافت.

امارت اسلامی برای اشتراک در این نشست، خواستار تعامل با نظام شان به‌حیث یگانه نماینده افغانستان و دیدار با سرمنشی ملل متحد شده بود.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!