Connect with us

جهان

گورباچف، آخرین رییس جمهور اتحاد جماهیر شوروی سابق در گذشت

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

رسانه‌های روسی روز سه‌شنبه (۸سنبله) به نقل از شفاخانه بالینی مرکزی در مسکو گزارش داده اند که میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، پس از یک دوره مریضی طولانی شدید به عمر ۹۱ سالگی در مسکو درگذشت.

آقای گورباچف که در سال‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ قدرت را در دست داشت و روابط ایالات متحده و شوروی را بهبود بخشید، آخرین رهبر زنده دوران جنگ سرد بود.

او تقریبا تمام دو دهه آخر عمر خود رادر حاشیه سیاست گذراند و پس از اقدام روسیه در یکجا سازی شبه‌جزیره کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ و نیز حمله نظامی این کشور به اوکراین، به طور مداوم از کرملین و کاخ سفید درخواست کرد که روابط خود را بهبود ببخشند.

گورباچف در این سال‌های آخر چندین مرتبه در شفاخانه بستری شد.

گورباچف چهره‌ای مورد احترام در غرب بود که گاهی با اسم مستعار گوربی از او یاد می‌شد. این احترام بخاطری تلاش‌های وی در کاهش تنش‌های هسته‌ای میان ایالات متحده و شوروی در دهه ۱۹۸۰ بود.

وی در اکتوبر ۱۹۹۰ به‌دلیل نقش در پایان جنگ سرد برنده جایزه صلح نوبل شد. از جمله برجسته‌ترین اقدامات وی جلوگیری از دخالت نظامی در کشورهای عضو جماهیر شوروی و عدم اعزام نیروی نظامی برای مقابله با جنبش‌های استقلال طلب بود.

گورباچف در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱ از سمت خود استعفا داد و در همان روز اتحاد جماهیر شوروی منحل شد.

او همچنین به خاطر اصلاحات در اتحاد جماهیر شوروی که به شفافیت بیشتر و آزادی عمومی انجامید و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را تسریع کرد، مورد ستایش غرب است.

واکنش رهبران جهان:

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، نهایت تاثر خود را از درگذشت او اعلام کرد. سخنگوی پوتین گفت که او «تلگرام غم‌شریکی برای خانواده و دوستانش خواهد فرستاد».

در گزارش رویترز آمده است که پوتین در سال ۲۰۱۸ گفته که اگر بتواند کشورهای جماهیر شوری را دو باره یکجا می‌کند.”

جو بایدن در بیانیه‌ای گفته است که گورباچف آینده‌ای متفاوت را تصور کرده بود و شجاعت آن را داشت که برای دستیابی به چنین آینده‌ای موقعیت خود را به خطر بیندازد.

بایدن افزود است که:” او به – اصلاحات و بازسازی – نه به عنوان یک شعار صرف، بلکه به عنوان مسیری رو به جلو برای مردم اتحاد جماهیر شوروی پس از سال‌ها انزوا و محرومیت اعتقاد داشت.”

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که گورباچف که در سال ۱۹۹۰ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، راه را برای اروپای آزاد باز کرد.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، گفت:”من همواره شهامت و درستی او ستایش می‌کنم… در زمانه‌ای که پوتین به اوکراین تجاوز نظامی کرده، تعهد نامتزلزل او به باز کردن جامعه شوروی الگویی برای همه ما باقی خواهد ماند.”

جهان

حمله انتقام‌جویانه امریکا بر مراکز داعش در سوریه

Published

on

مقام‌های امریکایی می‌گویند ایالات متحده در واکنش به حمله داعش بر نیروهایش، حملات گسترده انتقام‌جویانه را بر ده‌ها مرکز داعش در سوریه انجام داده است.

بر اساس اعلام اردوی امریکا، بیش از ۷۰ مرکز داعش در بخش‌های مرکزی سوریه هدف قرار گرفته و در این عملیات از جت‌های جنگی، هلیکوپترهای اپاچی، سیستم راکتی «هیمارس» امریکا و همچنان جت‌های اردنی استفاده شده است.

وزیر دفاع امریکا گفت این حملات که «عملیات چشم عقاب» نام‌گذاری شده، مراکز جنگجویان داعش، زیربنا‌ها و انبارهای تسلیحاتی این گروه را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور امریکا نیز تأکید کرد که این اقدام یک پاسخ جدی به حمله مرگبار اخیر بوده است.

هفته گذشته در شهر پالمیرا، دو سرباز امریکایی و یک مترجم غیرنظامی در حمله‌ای که به داعش نسبت داده می‌شود، کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدند.

دولت سوریه ضمن حمایت از این عملیات، بار دیگر تعهد خود را برای مبارزه با داعش و جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای این گروه در خاک سوریه اعلام کرده است. حدود یک‌هزار نیروی امریکایی هنوز در سوریه حضور دارند.

Continue Reading

جهان

امریکا در صورت رد توافق صلح از سوی روسیه، آماده وضع تحریم‌های تازه است

در واکنش به گزارش بلومبرگ، کرملین اعلام کرد که هنوز این گزارش را ندیده است اما هرگونه تحریم می‌تواند تلاش‌ها برای بهبود روابط امریکا و روسیه را مختل کند.

Published

on

رویترز به نقل از خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده است که ایالات متحده امریکا در حال آماده‌سازی دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه بخش انرژی روسیه است تا در صورت رد توافق صلح با اوکراین از سوی مسکو، فشارها بر این کشور افزایش یابد.

یک مقام قصر سفید به رویترز گفت که رئیس‌جمهور امریکا، دونالد ترمپ، تاکنون هیچ تصمیم جدیدی در مورد تحریم‌های روسیه اتخاذ نکرده است و نقش نهادهای دولتی، آماده‌سازی گزینه‌ها برای اجرای تصمیمات رئیس‌جمهور است.

بلومبرگ پیش‌تر گزارش داده بود که امریکا گزینه‌هایی از جمله هدف قرار دادن شناورهای موجود در ناوگان سایه‌ای نفت روسیه و تاجران مرتبط با این معاملات را در نظر دارد. بر اساس گزارش، این اقدامات می‌توانند به زودی اعلام شوند و وزیر خزانه‌داری امریکا، اسکات بسنت، این موضوع را با گروهی از سفرای اروپایی در این هفته مورد بحث قرار داده است.

سخنگوی وزارت خزانه‌داری امریکا تأکید کرده است که هیچ تصمیمی درباره تحریم‌های آینده علیه روسیه اتخاذ نشده و همه گزینه‌ها برای حمایت از تلاش‌های رئیس‌جمهور ترمپ در توقف کشتار و رسیدن به صلح پایدار، روی میز است. همچنین سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است که پیش‌نمایش تحریم‌ها ارائه نمی‌شود.

در واکنش به گزارش بلومبرگ، کرملین اعلام کرد که هنوز این گزارش را ندیده است اما هرگونه تحریم می‌تواند تلاش‌ها برای بهبود روابط امریکا و روسیه را مختل کند.

Continue Reading

جهان

ترمپ فهرست ممنوعیت سفر به امریکا را گسترش داد؛ سوریه و شش کشور دیگر در لیست ممنوعه اضافه شد

قصر سفید در توجیه این ممنوعیت، به میزان بالای تخطی از قوانین ویزه و نبود نظام مؤثر صدور اسناد هویتی و پاسپورت در سوریه اشاره کرده و گفته است که این کشور هنوز از سازوکارهای لازم برای بررسی مسایل امنیتی برخوردار نیست.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، فهرست کشورهایی را که شهروندان‌شان مشمول ممنوعیت کامل سفر به امریکا می‌شوند، گسترش داده و نام هفت کشور دیگر، از جمله سوریه، را به این فهرست افزوده است.

قصر سفید روز سه‌شنبه با نشر بیانیه‌ای اعلام کرد که ترمپ فرمانی را امضا کرده است که بر اساس آن، محدودیت‌های ورود برای شهروندان کشورهایی که به گفته واشنگتن دارای «نقص‌های جدی و پایدار در بررسی‌های امنیتی و تبادل اطلاعات» هستند، تشدید می‌شود. هدف این اقدام، محافظت از امنیت ملی و مصونیت عمومی امریکا عنوان شده است.

بر بنیاد این فرمان، ورود شهروندان کشورهای بورکینافاسو، مالی، نایجریا، سودان جنوبی، سوریه و دارندگان اسناد مسافرتی صادرشده از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین به‌گونه کامل ممنوع شده است. همچنان، لائوس و سیرالئون که پیش از این با محدودیت‌های جزئی روبه‌رو بودند، اکنون شامل ممنوعیت کامل سفر شده‌اند.

قصر سفید گفته است که این محدودیت‌های تازه از اول ماه جنوری سال آینده اجرایی خواهد شد.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که ترمپ پیش‌تر پس از گفت‌وگوهای مهم با احمد الشرع، رئیس‌جمهور جدید سوریه، وعده داده بود برای موفقیت و ثبات این کشور تلاش خواهد کرد. با این حال، افزایش نگرانی‌های امنیتی، از جمله کشته‌شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم غیرنظامی در حمله‌ای منتسب به داعش در سوریه، به گفته مقام‌های امریکایی در تغییر رویکرد واشنگتن نقش داشته است.

قصر سفید در توجیه این ممنوعیت، به میزان بالای تخطی از قوانین ویزه و نبود نظام مؤثر صدور اسناد هویتی و پاسپورت در سوریه اشاره کرده و گفته است که این کشور هنوز از سازوکارهای لازم برای بررسی مسایل امنیتی برخوردار نیست.

ترمپ پیش از این نیز در ماه جون، ورود شهروندان ۱۲ کشور را به‌گونه کامل ممنوع و برای هفت کشور دیگر محدودیت‌هایی وضع کرده بود. این ممنوعیت‌ها شامل مهاجران و غیرمهاجران، از جمله گردشگران، محصلین و تاجران می‌شود.

همچنین، رئیس‌جمهور امریکا محدودیت‌های جزئی و شرایط تازه‌ای را برای ورود شهروندان ۱۵ کشور دیگر، از جمله نایجریا، اعلام کرده است؛ کشوری که واشنگتن وضعیت حقوق بشر و امنیت مذهبی در آن را زیر نظر دارد.

گسترش تازه ممنوعیت سفر، بخشی از سیاست سخت‌گیرانه مهاجرتی دولت ترمپ عنوان می‌شود که از زمان بازگشت او به قدرت، با شدت بیشتری دنبال شده و به‌گفته مقام‌های امریکایی، هدف آن جلوگیری از تهدیدهای امنیتی و کنترول ورود مهاجران به ایالات متحده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!